Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Passzivista ötletelő, ingyen sör, térfoglalás

Jönnek a Kutyák Józsefvárosba

2021. június 23. szerda

Klubestre hívja a józsefvárosiakat a Magyar Kétfarkú Kutya Párt június 24-én az Aurórába. Lesz mászkálós workshop, és könnyed konzultáció arról, hogyan lehetne még jobbá tenni a világot. Az időpont kiválasztása is ezt a pozitív szemléletmódot tükrözi: senkinek nem kell hosszan dilemmáznia azon, focimeccset néz, vagy klubozik ekkor, aznap este ugyanis épp nem lesz közvetítés.

A pandémia okozta hosszas kihagyás után újra aktiválta magát a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP), ismét személyes találkozókat szerveznek, azon vannak, hogy felpörgessék passzivistáikat, jövő csütörtökön a józsefvárosiakat látogatják meg. Nagy öröm számukra is, hogy újra össze lehet jönni – mondta el megkeresésünkre Kovács Gergő elnök, így az esten nem csak ő, hanem a társelnöke, egyben ferencvárosi alpolgármester Döme Zsuzsanna Suzi is megajándékozza jelenlétével az érdeklődőket.

A program, ami délután 5 órakor startol el az Aurórától, első pontja az elmaradhatatlan nyitott szemmel járós séta, azaz inspiráció gyűjtés arra, mit és hogyan lehetne jobbítani a kerületben. Az est további részében az Aurórában asztalokhoz ülve, vagy a pulthoz állva lehet bővebben átrágni a menet közben támadt ötleteket és azok megvalósításáról értekezni. Sőt, azt ígérik, arról is lehet majd diskurálni „ki, milyen minisztériumokat és államtitkárságokat igényel 2022 után”.

Emellett természetesen olyan sztenderd politikai kérdések is megvitatásra kerülnek újra, ki hogyan áll a sörkérdéshez: legyen-e ingyen, vagy fizetni kelljen érte - ez főleg az újonnan passziválódottakat érinti – mondta Kovács, aki máskülönben úgy véli Józsefváros kicsi, nem ártana terjeszkednie az V. kerület irányába. Szerinte a józsefvárosi parkolóőrökből megfelelő hadsereget lehet képezni erre az akcióra.

Várnak mindenkit: azt is, aki kutyául érzi magát, azt is, aki nem, mindenesetre ott lappang benne, akár ha mélyen is, az affinitás a cselekvésre a közért. 

Szöveg: Kolonics-Imre Zsófia; Kép: A Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben