Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Teszteltük a megújult Bubit

MOL Bubi: Túl jó lett, hamar elfogy

2021. június 24. csütörtök

Új biciklik, több bringaparkoló, új applikáció, kezelhetőbb rendszer: a MOL Bubit azzal a céllal újították meg idén tavaszra, hogy valós alternatívát kínáljon a tömegközlekedésre minél több embernek. Annyira jól sikerült a megújulás, hogy valóban rengetegen váltják a villamost és buszt biciklire, jelen állás szerint túl sokan is, ugyanis egyre nehezebb szabad Bubit találni.

Elhivatott országúti bringásként első ráülésre azt gondoltam, hogy na jó, én ezt soha többet, olyan lomha és nehéz a könnyed kis aluvázas járgányomhoz képest, de néhány hét alatt egészen rászoktam. Mégpedig azért, mert nem kell logisztikával foglalkozni, nem kell biciklikompatibilis ruhába öltözni, zárat vinni, táskákat átpakolni, kigondolni, hogy hol zárom le, azon aggódni, ellopják-e.  

Óriási előny, hogy tudok csak odafele, vagy csak visszafele biciklizni, van választásom, nem vagyok a járművemhez kötve, ha azzal indulok el. Arra, amire kitalálták, a Bubi gyakorlatilag tökéletes, és csak azért nem mondom, hogy mindenkinek ajánlom, mert akkor még nehezebb lesz innentől szabad bringát találnom.  

Na jó, ajánlom mindenkinek. 

Szerző: Ádám Judit, képek: Józsefváros Újság, MOL Bubi 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben