Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Városfejlesztés

Társadalmi egyeztetés a településképi arculati kézikönyvről és a településképi rendeletről

2021. június 28. hétfő

Az Önkormányzat új rendeletet alkot a településképi arculati kézikönyvről és a településképi rendeletről - szóljon bele Ön is!

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefváros Önkormányzata a településkép védelméről megalkotta a 34/2017. (IX.14.) önkormányzati rendeletét és elfogadta a Településképi Arculati Kézikönyvet.

A 2017 óta bekövetkezett jogszabályváltozások miatt a rendelet hivatkozásai elavultak. Szükséges továbbá a hatályos önkormányzati rendeletekkel is az összhang megteremtése.

Az elmúlt 3 év tapasztalatai is azt igazolják, hogy a jelenleg hatályos rendelet alkalmazása felépítése miatt nem csak az ügyfelek, hanem az új ügyintézők számára is nehézkes. Valamint szükségessé váltak olyan pontosítások, konkretizálások mind a településképi követelmények mind a bejelentés köteles eljárások tekintetében, melyek hiányoznak a hatályos rendeletből. A veszélyhelyzet időszaka alatt megváltozott az ügykezelés és az eljárások lefolytatásának gyakorlata is, melynek szabályozása szükséges az új rendeletben.

Fentiekre való tekintettel új településképi rendelet és kézikönyv megalkotása vált szükségessé és indokolttá.

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 43/A. § (2) a) bekezdése szerint a polgármester a kézikönyv és a településképi rendelet készítésének megkezdéséről a 29/A. § (1) vagy (3) bekezdése szerinti helyen tájékoztatja a partnereket.

A 29/A. § (3) bekezdése szerint az előzetes tájékoztatás lakossági fórum megtartásával, továbbá az előzetes javaslatoknak az önkormányzat honlapján, a közterületi hirdetőfelületen és - ha van ilyen - a helyi lapban való együttes közzétételével történik.

A lakossági fórum időpontja: 2021. július 12-e 16-18 óra között. Helyszín: a Józsefvárosi Önkormányzat Díszterme (300-as terem)

A partnerek az észrevételeket és javaslatokat a lakossági fórumtól számított 8 napon belül (2021. július 20-áig)

- papír alapon a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Városépítészeti Irodának címezve (1082 Budapest, Baross u. 63-67.) vagy

- elektronikusan a partnersegi@jozsefvaros.hu e-mail címre tehetik meg „A TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV ÉS A TELEPÜLÉSKÉPI RENDELET MEGALKOTÁSÁNÁL FIGYELEMBE VEENDŐ ÉSZREVÉTELEK” tárgy megjelölésével.

A jelenleg hatályos dokumentumok a https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/ugy/138 honlapon érhetők el.

További információ:

Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Városépítészeti Iroda

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

partnersegi@jozsefvaros.hu

06-1-459-2157

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben