Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Jakab Péter-i show-műsor az első ülésen a Fidesztől

Kivonult a Fidesz frakciója a képviselőtestületi-ülésről

2021. június 30. szerda

Nem akkor és nem úgy számolt volna be a polgármester a veszélyhelyzet alatt hozott egyszemélyi döntéseiról, mint ahogy a Fidesz akarta, ezért utóbbiak kivonultak a pandémia utáni első képviselő-testületi ülésről show-műsort emlegetve, igaz, nem a saját, hanem a polgármester produkcióját minősítve ezzel.

Rögtön botránnyal indult a járványhelyzet utáni első képviselő-testületi ülés a Józsefvárosban, a Fidesz frakciója - mindannyian a GrundBalaton gyereküdültető program pólóját viselve - bejelentette, kivonulnak az ülésről. Azért, mert Pikó András és a többség nem támogatta azt a javaslatukat, hogy először tárgyalják meg a veszélyhelyzeti, egy személyben hozott döntések megvitatásának napirendi pontját, több mint 700 ilyen döntésről van szó. Ez a 11. napirendi pont lenne (még nem fogadta el a képviselő-testület a napirendet), a Fidesz ezt úgy értelmezte, hogy Pikó menekül a nyilvánosság elől, nem akarja ezeket megvitatni. A Fidesz ezekről szeretett volna vitatkozni elsőként, speciális időkeretben, mert "nem lehet elmenni amellett, hogy az önkormányzat vitorláskikötőt csinál a gyerekstrandról", és egyéb ügyekről. 

Mindezekről egyébként lehetett volna vitatkozni a rendes napirend keretein belül. 

De a Fidesz szerint inkább a saját show-műsorát csinálja Pikó András. Miután leszavazta a többség a fideszes javaslatot, Vörös Tamás fideszes frakcióvezető Pikó András stílusát áldemokratikusnak, minden normát felrúgónak és arrogánsnak nevezte, és bejelentette, kivonulnak az ülésről.

A polgármester szerint a megválasztott képviselőknek végeznie kellene a feladatukat, és nem kivonulni.  

A fideszes politikusok ezután elhagyták az üléstermet, és interjúkat adtak a HírTv, a PestiTv, a Tv2 és az M1 megjelent stábjainak, amelyek a fideszes kivonulás után el is mentek - annyira nem volt fontos számukra a polgármesteri döntések megvitatása, hogy megvárják a 11. napirendi pontot.

Szerző: Dercsényi Dávid; Kép: Mile Máté

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben