Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megint az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat bünteti a kormány

Döntött a kormány, nincs baj a Práter utcával

2021. július 07. szerda

Országszerte 1434 projekt kapott támogatást a Belügyminisztérium 26 milliárdos keretéből, a fővárosban egy ellenzéki vezetésű kerület sem kapott pénzt. Józsefváros a Práter utca felújítására pályázott, sikertelenül.

Országszerte 1434 projektet támogatott a Belügyminisztérium az önkormányzati feladatellátás körében, összesen 26 milliárd forint értékben. A pályázók 95 százaléka nyert, de Budapesten megint csak a fideszes vezetésú kerületek. 

Korábban ugyanis volt már ilyen: június elején a kormány rendeletben osztott szét pénzt utak felújítására, 89 millió - 2,8 milliárd forint értékben, és ott sem nyertek el pénzt ellenzéki vezetésű kerületek.

Most jóval több pénzt osztott szét országszerte a Belügyminisztérium, de a kormány megint úgy látta, a legjobb, ha az ellenzéki vezetésű budapesti kerületeket bünteti. Budapesten az V., X., XII., XVI., XVII., XX. és XXIII. kerület nyert el 10-60 millió közötti összegeket. A nem épp nyomorgó V. és XII. kerület ráadásul a legtöbb, 60-60 milliós forrást nyerte el.

Józsefváros is elindult a pályázaton, a Práter utca felújításához kért volna kormányzati segítséget. 129 milliós önrésszel, 60 milliós forintot pályázott meg, hogy a 189,5 milliós projektköltség összejöjjön. Ám a Belügyminisztérium szerint nincs szükség a Práter utca felújítására (amelynek egy pár méteres szakasza a nyitóképünkön látható). 

Így megint csak az a következtetés vonható le, hogy a kormány szerint az utak egyedül a fideszes budapesti kerületekben romlanak, az ellenzékiekben kifogástalan állapotban vannak. 

Szöveg: Dercsényi Dávid; Kép: Huszár Boglárka

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben