Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Felújítás

Július 12-én kezdődik a Blaha Lujza tér felújítása

2021. július 07. szerda

A folyamat végére megvalósul a felszín felújítása, ami illeszkedik a Corvin Áruház felújításához, jelentősen bővül a zöldfelület és a tér akadálymentessé válik.

A teljes felújítás 540 napig tart majd és várhatóan 2022. negyedik negyedévében fejeződik be. A területen gombaszökökút, vízjáték és utcabútorok kapnak helyet, illetve egy nyilvános wc a felszínen a Rókus Kórház közelében.

Az első ütem időszakában az aluljáró födém szigetelése a tervek szerint 10-12 hétig tart majd. A felújítás idején:

  • az összes tömegközlekedési megálló és az aluljáró is végig elérhető marad.

  • A 7-es buszcsalád buszmegállója kb. 15-20 méterrel hátrébb kerül és a jelenlegi 3 helyett csak 2 autóbusz tud majd egyidőben utascserét végezni. 

  • A 4-6-os villamos végig járni fog, a megállóját sem érintik munkálatok.

  • A 4-6-os villamos és a 7-es buszcsalád közti csomóponthoz közelebbi gyalogátkelő le lesz zárva, csak a Népszínház utcai használható (vagy az aluljáró).

  • A 99-es és 217E autóbuszok megállói helyben maradnak, de a buszok terelt útvonalon közlekednek, ezért hosszabb menetidőre lehet számítani. (Terelt útvonal: József krt – Erzsébet krt - Dohány utca – Osvát utca – Rákóczi út – Kiss József utca – Népszínház utca)

A legsürgetőbb munka az aluljáró felső vízszigetelése, amit ütemezetten fognak elvégezni, hogy ne a teljes csomópontot kelljen több hétre lezárni: Az első ütemben a csomópont sarkain fognak dolgozni:

  • a Rákóczi út és a körút külső sávjait zárják le a forgalom elől. 

  • A Rákóczi 2x2 sávon járható, a körút 1x1 sávon járható ebben a szakaszban, ideiglenesen megszűnik a kerékpársáv is.

  • A Rákóczi úton a buszmegálló után a busznak van elsőbbsége besorolni a forgalmi sávba (mivel a buszsáv a csomópontban ideiglenesen megszűnik).

  • A Rákóczi úttal párhuzamos Wesselényi utcában és Dohány utcában erre a 10-12 hétre ideiglenesen megszűnik a forgalomcsillapítás, ezek az utcák a korábbi rendnek megfelelően egy irányban zavartalanul átjárhatóak lesznek.

További információ: bkk@bkk.hu

Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben