Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Mesél a Kálvária tér

Hazavihető, csereberélhető történeteink

2021. július 13. kedd

Augusztus 15-én jár le annak a meseíró pályázatnak határideje, amiben három korosztály küldheti el a meséjét az egészen kicsiktől a nagyszülőkig. Horváth Ágnest, a VEKOP-program szakmai vezetőjét kérdeztük a részletekről.

A pályázat kiírása már megjelent a Józsefvárosi Önkormányzat honlapján, ott megtudható, hogyan és miként kell a meséket beküldeni. 

Horváth Ágnest inkább arról firtattuk, hogyan is képzeljük el ezt a józsefvárosi, sőt Kálvária téri mesepályázatot, kinek érdemes írnia és miről.

„Mindenkinek vannak történetei gyerekkorából vagy felnőtt életéből, megesett és elképzelt történetek. Vannak kitalált történeteink, amiket a gyerekeinknek meséltünk, vagy iskolában tanult dolgok, amiket a fantáziánk színezett ki. Arra gondoltunk, milyen jó lenne, ha ezeket mese formájában ismerhetnénk meg” – mondta Horváth Ágnes.

Azt is elmondta, a pályázat nem köti meg, miről és hogyan lehet írni, a lényeg az, hogy színes, gördülékeny legyen a sztori, a mese. Lehet rajzokkal is illusztrálni, és bármilyen formában, kézzel írva is be lehet adni. A terjedelmet 1 és 10 oldal között határozták meg, de hogy mekkora egy oldal, a szerzőre van bízva. „Egy kicsi gyereknél kézírással egy oldal már komoly teljesítmény” – jegyezte meg Horváth. Pályázni három kategóriában lehet, a 0-14, a 14-18 és a 18 éven felüliek korosztályában, amibe még a dédi is belefér.

Hogy mi lesz a mesék sorsa, arról ezt mondta Horváth Ágnes: „A zsűri ki fog választani 3 mesét minden korosztályból, amiket be fogunk mutatni. Szándékunk szerint a Józsefváros újságban is meg fognak jelenni. A Kálvária téri játszótér kerítésen pedig létrehozunk egy felületet – Vigyél haza egy mesét! lesz a neve –, és innen el lehet vinni a kitett meséket, hogy otthon elolvassák a gyerekeknek, és vissza is lehet hozni, hogy másikat vigyenek helyette. A Kálvária téren pedig rövidesen meseolvasó programmal is jelentkezünk, ahol a kerület legjobban mesélő nagymamáitól és nagypapáitól hallhat majd meséket a közönség.”

Szóveg: Bányay Géza; Kép: Józsefváros Önkormányzat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben