Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Akciófilm, romantikus dráma, kortás tánc és opera is a repertoárban

Korea minden mennyiségben

2021. július 16. péntek

Magyarországon eddig nem látható koreai kasszasikereket mutatnak be a józsefvárosi Kultik Terszon július 16. és augusztus 27. között. A vetítések ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Az utóbbi évek népszerű, hazánkban eddig forgalomba nem hozott dél-koreai mozifilmjei forognak a vásznon kéthetente péntekenként, július 16-tól kezdve 7 héten át a Corvin Bevásárlóközpont tetőteraszán. Az ingyenes vetítéseket a budapesti Koreai Kulturális Központ szervezi. Igyekeznek a szélesebb közönség kedvében járni, így ígérnek bűnügyi vígjátéktól a romantikus drámáig mindenféle műfajú alkotást. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal és az országban kizárólag ebben a programban láthatja a hazai közönség. A nyitóesten 21 órakor az Ez a nap is jól indul című 2016-os romantikus vígjátékkal kezdenek. A filmről bővebben. További program itt érhető el, vagy itt.

Ugyancsak a Kultik Teraszon, ugyancsak a Koreai Kulturális Központ szervezésében július 19-től minden második hétfő esténként a Szöuli Művészeti Központ nyáresti vetítés-sorozata folytatódik, operával, balettel, komolyzenével, színházi előadásokkal, kortárs tánccal, valamint fotó- és mozgókép kiállítással is – írják. Idén nyáron a repertoár különleges része lesz a misztikus mozgásművészeti performansz, de Dvořák Újvilág-szimfóniája is a világhírű Lim Hun-Joung vezényletével, a Koreai Szimfonikus Zenekar előadásában. Bővebben információ itt található. A szabadtéri vetítések ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni a kulturális intézet Facebook-oldalán lehet. Rossz idő esetén lesz esőnap.

Szöveg: Kolonics-Imre Zsófia, kép: Kultik Terasz

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben