Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Déri Miksa utca

Mi történt az elmúlt egy évben a Déri Miksa utca felújításának ügyében?

2021. július 19. hétfő

A 2020-as közösségi tervezéseken új igények merültek fel, kiemelt hangsúlyt kapott a biztonság és a fenntartás kérdése

Mint ismert, a Józsefvárosi  Önkormányzat egy funkciójában megújuló közteret hoz létre a Déri Miksa utca Nagy Fuvaros és Fecske utca közötti szakaszán.

2019-et követően a projektet újraterveztük, hogy jelentősen zöldebb, gyalogos- és családbarátabb fejlesztés valósulhasson meg.

Az elképzelés szervesen bekapcsolja a Nagy Ho-ho-horgász játszóteret és a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ (JEK), eddig kerítéssel elválasztott zöldfelületét is.

Az önkormányzat célja, hogy egy olyan sétány jöjjön létre a Csarnok negyedben, amit a lakók és az itt dolgozók is a sajátjuknak éreznek és büszkék rá, ezért egy többlépcsős folyamatban, az itt élőkkel közösen készítette el a felújítás terveit.

Lesz például csőszház, köztéri wc és a fákat sem dézsákba ültetjük majd, hanem szabadföldbe. A zöldfelületek minőségi javítása számos egyeztetéssel járt a közmű szolgáltatókkal, a folyamatot sajnos lassította a járvány miatt kialakult helyzet. Ezen a nyáron megkötjük a támogatási szerződést a Fővárossal, és ezután kezdődhet a közbeszerzési eljárás, azaz a kivitelező kiválasztása.

A kivitelezés mindezek után várhatóan 2022 tavaszán kezdődik, a közbeszerzési eljárás eredményétől függően. A tavaszi megvalósítás reményeink szerint gyorsabb lebonyolítást tesz lehetővé, mint egy télen induló kivitelezés.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben