Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közösségi program

Bebiciklizések Józsefvárosban

2021. július 19. hétfő

Hat alkalommal várjuk a kezdőket, középhaladókat és rutinos biciklistákat a józsefvárosi bebiciklizéseken 2021 augusztusban és szeptemberben!

A Józsefvárosi Önkormányzat a Kerékpárosklubbal együttműködésben összesen hat biciklis túrát szervez 2021 augusztusban és szeptemberben azoknak, 1) akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni és azoknak is, 2) akik már bicikliznek a városban, de szeretnének még több rutint szerezni a nehezebb útvonalakon.

Biciklizzük be együtt Józsefvárost! Kérjük, hozd magaddal saját bringádat vagy jelezd felénk, ha szükséged van segítségre. A túrákon gyerekeket is szeretettel várunk!

IDŐPONTOK AUGUSZTUSBAN (kezdőknek és középhaladóknak):

2021. augusztus 9. hétfő 18-20h

2021. augusztus 13. péntek 17-19h

2021. augusztus 29. vasárnap 12-14h

IDŐPONTOK SZEPTEMBERBEN (középhaladóknak és rutinos bringás közlekedőknek):

2021. szeptember 11. szombat 15-17h

2021. szeptember 18. szombat 10-12h

2021. szeptember 24. péntek 16-18h

AUGUSZTUSI TÚRÁK ÚTVONALA (kezdőknek és középhaladóknak):

Találkozó: Horváth Mihály tér, „A lámpa” alatt

Horváth Mihály tér – Baross utca – Kálvin tér – Múzeum utca – Bródy Sándor utca – Rákóczi tér/megnyitott Bacsó Béla utca – Mátyás tér – Kálvária tér – Orczy-kert - Teleki László tér – II. János Pál pápa tér (kb. 10km)

Kérdések, amiket megválaszolunk és helyzetek, amiket bebiciklizünk:

-          Sávon belül hol kerékpározhatunk?

-          Járdán bringázhatunk?

-          Mit jelent a jobbkézszabály?

-          Hogyan biciklizzünk egyirányú utcában?

-          Hogyan lakatoljunk biztonságosan?

-          Hogyan bringázzunk síneken keresztül?

A Magyar Kerékpárosklub Bebiciklizés programját az idén a tavalyi nagy sikerre való tekintettel megismételjük: képzett vezetővel, új útvonalon biciklizzük be Józsefváros utcáit, miközben szinte az összes nagy teret is érintjük. Úgy is mondhatnánk: teret adunk a kerékpárnak! A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Maximális létszám: 20/25 fő.

SZEPTEMBERI TÚRÁK ÚTVONALA (középhaladóknak és rutinos bringás közlekedőknek):

Találkozó: Rákóczi tér/Bacsó Béla utca

Megnyitott Bacsó Béla utca – Nagykörút – Rákóczi út – II. János Pál pápa tér – Déri Miksa utca – Baross utca – Üllői út – Korányi Frigyes utca – Orczy út – Szeszgyár (kb. 9 km)

Akik részt vettek már Bebiciklizésen vagy anélkül is bringán közlekednek a városban, azoknak szól ez a Józsefváros nehezebb útvonalait bebicikliző program. Az útvonalon olyan utcákon bringázunk szabályosan és biztonságosan, mint a Rákóczi út, Üllői út, Orczy út; miközben képzett oktató magyarázza el a helyes és biztonságos sávváltás, kikerülés és kanyarodások technikáit. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A maximum létszám 20/25 fő.

REGISZTRÁCIÓ

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció minden esemény előtti nap 18 óráig az alábbi űrlapon. Ha véletlenül lemaradtál a regisztrációtól, hívj minket a 0620-381-8996-os telefonszámon, hogy meg tudjuk mondani, vannak-e még szabad helyek! (Egy bebiciklizésen max. 15-20 ember vehet részt.)

A regisztrációs űrlap itt érhető el: https://forms.gle/BmruGVeYCADrzxMZ7

Várunk sok szeretettel,

Közösségi Részvételi Iroda

reszvetel@jozsefvaros.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben