Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Tolnai kert

Értékeljük a kutyás tesztidőszakot a Tolnai kertben!

2021. július 21. szerda

A Tolnai kertben jelenleg is zajlik a kutyás tesztidőszak, az eddigi tapasztalatokat július 27-én a Kutyás fórumon fogjuk átbeszélni az érdeklődőkkel.

A Tolnai kertben gazdára találtak a magaságyások és a májusban tartott online fórum eredményei mentén további fejlesztések várhatóak az elkövetkező időszakban.

A Tolnai kertben az egyik fontos kérdés, hogy a kutyákat milyen módon engedjük be a kertbe. A szabályok megalkotása egy hosszú folyamat, amelynek során minden szempontot mérlegelni kell. Ennek a folyamatnak első állomásaként 2021. májusában online kutyás fórumot tartott a Rév8.

Az elhangzottak alapján a kertet kutyások és nem kutyások egyaránt használják, de a póráz használatáról már mindenkinek más véleménye volt. Több megoldás is felmerült, de a legjobbnak az idősávos használat tűnt.

Így a tesztidőszak alatt – június 28. és július 25 között – ezt a megoldást próbáljuk ki. Reggel 6:30-8:30 között és este 18:30-20:30 között póráz nélkül is sétálhatnak a kutyák, napközben azonban kizárólag pórázon. Az ideiglenes házirend elérhető ide kattintva.

Július 27-én, 18 órától közösen értékeljük ki a tesztidőszak négy hetét. Szó lesz az idősávos megoldás hatásairól, a szabályok betartásáról és betarthatóságáról, illetve összegyűjtjük a javaslatokat a kutyás házirendre vonatkozóan.

A Kutyás fórum eseménye a Facebookon >>>

A Tolnai kert barátai a Facebookon >>>

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben