Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Augusztus 1-től ismét indul a covid-oltásszezon

Így lehet majd regisztrálni a harmadik oltásra

2021. július 27. kedd

Azok regisztrálhatnak majd, a hét második felétől a harmadik oltásra, akik már minimum négy hónapja megkapták a második covid elleni vakcinát.

Elkészült a 3. oltás beadásának eljárásrendje, György István, az országos oltási munkacsoport vezetője elmondta, a hét második felétől lehet majd regisztrálnia a harmadik oltásra azoknak, akik már legalább négy hónapja megkapták a második adagot. Vasárnaptól pedig az idősek oltási akciója kezdődik meg. 

A tervek szerint azokat a 60 évnél idősebb embereket, akik még nem oltatták be magukat, egészségügyis hallgatók keresik majd föl. 

Oltásra regisztrálni az EESZT felületén lehet, alábbi linkre kattintva elérhető a honlap.

Fontosabb tudnivalók a 3. oltás felvételéhez:

- augusztus 1-től lehet,

- alapesetben legalább négy hónappal a második adag után,

- ott kell majd felvenni, ahol az illető az első kettő oltását is kapta,

- időpontfoglalás alapján kerülnek sorra a jelentkezők.

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter korábban elmondta, hogy a harmadik adag a korábbi kettő beadott vakcinatípustól eltérő lesz-e, vagy sem, azt az orvos döntheti majd el.  A központi iránymutatás a vakcinák keverését javasolja, tehát a harmadik oltás jó, ha eltér az első és a második oltás típusától.

A kormány korábban határozottan tagadta, hogy kellene a harmadik oltás a kínai Sinopharm oltásból. Gulyás Gergely kancelláriát vezető miniszter még áprilisban arról beszélt a Kormányinfón, a kínai vakcina még jobb védettséget is nyújt, mint a nyugatiak, és biztos benne, hogy nem kell belőle harmadik oltás. "Több, mint félmillió embert beoltottak már a második adaggal is, az ő védettségük még jobb, mint azoknak, akik Pfizer-vakcinát kaptak". Ez aztán a rossz ellenanyag-tesztek eredményei hatására változhatott meg, bár ezt a kormány nem ismerte el sosem.

Szöveg: Rebró Fanni,  Kép: pixabay

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben