Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megújuló ovik

Megújult névvel és pedagógiai programmal folytatják a Józsefvárosi Óvodák

2021. augusztus 06. péntek

A következő évben is ugyanannyi, összesen 55 óvodai csoport indul, mint az ezt megelőzőben.

A Józsefvárosi Önkormányzat 2021. júliusi ülésén több, a kerületi óvodákat is érintő határozatot hozott.

Ezeknek értelmében 2021. augusztus 1-től Józsefvárosi Óvodák néven folytatják munkájukat a kerület önkormányzati óvodák. A képviselő-testületi ülés előtt az Óvodák új szervezeti és működési szabályzatát, illetve pedagógiai programját a nevelő-testület is elfogadta. A pedagógiai program megfogalmazza, hogy a Józsefvárosi Óvodák szándéka, hogy minden gyermek “egyenlő eséllyel részesülhessen színvonalas nevelésben”, szem előtt tartva “a gyermek mindenekfelett álló érdekeit”. 

A pedagógiai program kiemelt célja a kerületi óvodák vonzerejének növelése, olyan szakmai programok indításával és folytatásával, amelyek a gyerekek későbbi életben való boldogulását éppúgy szolgálják, mint a boldog, játékos és kreatív környezet biztosítását, többek között bűvészinas- és német nyelvi program is indul. A képviselő-testületi ülésen dr. Erőss Gábor, a területért felelős alpolgármester hangsúlyozta, hogy az új pedagógiai program megerősíti a kiemelt célok melletti elköteleződést, melyek között különösen hangsúlyos a környezetvédelem, az együttnevelés, a hátrányos helyzetű gyerekek támogatása.

Örömteli hír, hogy a koronavírus-járvány hatásai nem vezettek a csoportlétszámok csökkenéséhez, így a következő évben is ugyanannyi, összesen 55 óvodai csoport indul, mint az ezt megelőzőben.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben