Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hogyan segíthetünk rászoruló gyerekek iskolakezdésében?

Adományozzon tanszert!

2021. augusztus 28. szombat

Az önkormányzat az iskolakezdési támogatáson túl a józsefvárosiak szolidaritására is számít, hogy minél több diák vághasson neki sikerrel a tanévnek. Szeptember 10-én zárul az tanszergyűjtési akció.

Az iskolakezdésről szóló cikkünkben már beszámoltunk a Józsefvárosi Önkormányzat idén is igénybe vehető iskolakezdési támogatásáról. Van azonban egy másik kezdeményezésük is, amiben a mi segítőkészségünkre is számítanak: tanszeradomány-gyűjtést hirdettek meg augusztus elején, ami most ér a finiséhez és szeptember 10-én zárul, hiszen a tanszereket a tanév kezdésekor már a gyerekek kezébe kell adni.

Nem ez az első lakossági taneszközgyűjtés. Nagyon nagy segítséget jelentett már eddig is a Kesztyűgyár digitális eszközgyűjtése, ami egyébként folyamatos. Az adományozók többnyire a kerületben élnek vagy dolgoznak. Személyes tapasztalatom azonban az, hogy meglepően sok távolabb élő ember is keresi a lehetőségét, hogy rászoruló józsefvárosi gyerekeken segíthessen.

A mostani gyűjtés célja az, hogy azokat támogassa, akiknek nehézséget okoz a tanszerek beszerzése az iskolaév kezdetén, ezért adományként tanuláshoz szükséges iskolaszereket várnak: iskolatáskát, tolltartót, vonalzót, színes papírt, ollót, hurkapálcika csomagot, ragasztót, színes és natúr gyurmát, rajzlapgyűjtőt, rajzlapcsomagot, 12 színű vízfesték-, színes ceruza-, filctoll- és zsírkrétakészletet, 3 darabos ecsetkészletet, 14-32 vonalas füzetet, 27-32 négyzetrácsos füzetet, 36-16 vonalas hangjegyfüzetet, órarendet, grafitceruzát, postairónt, radírt, hegyezőt – ahogy azt a tanítók, tanárok kérik a szülőktől. Fontos tudni, hogy csak jó állapotban lévő, nem túlhasznált eszközöket tudnak befogadni.

Hol várják az adományozókat még szeptember 10-ig?

Kőris u. 35. – JSzSzGyK (Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Családsegítő Központ) – Hétfőn 14-17, kedden 9-14 és csütörtökön 9-14 óra között.

Mátyás tér 15. – Kesztyűgyár Közösségi Ház – Hétfőtől péntekig 8-19 óra között.

Baross utca 63-67. – Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal –  Hétfőn 8-18, kedden 8-16, szerdán 8-16:30, csütörtökön 8-16 és pénteken 8-13:30 óra között.

Az Orczy út 24. alatti Papírvár és a Baross utca 78. alatti Baross Papír üzletben pedig gyűjtődobozokat helyeztek el, hogy a  megvásárolt tanszert ott helyben elhelyezhessék a gyűjtés számára.

További információ: adomany@jszszgyk.hu, +36 (20) 267-0744

Szöveg: Bányay Géza; Kép: Józsefvárosi Önkormányzat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben