Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az utca frontja

Megtámadták a helyi Fidesz alelnökét aláírásgyűjtés közben, a párt a baloldalt hibáztatja

2021. szeptember 08. szerda

Itt az őszi politikai szezon, az ellenzék az előválasztásra készül, a Fidesz pedig Gyurcsány és Karácsony Gergely ellen gyűjt aláírást. Az utcára kitelepülő politikusokat és aktivistákat olykor fizikai és verbális erőszak is éri, most a Fidesz számolt be egy ilyen esetről. Amiért a Momentum egyik politikusát is megszólították, mi pedig megkértük Szarvas Koppány Bendegúzt, reagáljon a vádakra.

Megtámadta a józsefvárosi Fidesz alelnökét egy személy, miközben a Harminckettesek terén a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony kampányban gyűjtött aláírásokat - a férfi szidalmazta és megtámadta Soós Györgyöt és más aktivistákat, írja a józsefvárosi Fidesz Facebook-bejegyzése. A támadó ellen feljelentést tettek. A Fidesz értelmezte is az esetet: "A fentiekből is látszik, hova vezet a baloldal agresszív, uszító retorikája, és mibe torkollik, ha Szarvas Koppány Bendegúz baloldali helyi képviselő következmények nélkül fenyegetheti a jobboldali szavazókat. Felháborítónak tartjuk, hogy az elviekben toleranciát és elfogadást hirdető baloldali politikusok folyamatos uszítása miatt szimpatizánsaik, aktivistáik már attól sem riadnak vissza, hogy megtámadják azokat, akik nem értenek velük egyet."

Megkérdeztük a megszólított momentumos képviselőt, mit szól a fideszes vádakhoz. "Vegyük akkor ketté. Előszeretettel dobálózik a Fidesz mostanában azzal, hogy az ellenzék hergel. Azért lássuk be, a hergelésben azért messze élen jár a jobboldal: Torgyán József 1996-os féregirtós beszédével kezdve, Bayer Zsolttal folytatva, eljutva Bede Zsoltig, aminek meg is van a foganatja. Egyre sűrűsödnek a fizikai támadások ellenzékiek ellen: Szentendrén Buzinkay Györgynél pultozókra támadtak, előtte pár nappal a DK-s Varga Gergőnek ment neki egy kormánypárti, azt is mondva, hogy baseball-ütővel kéne ütni az ellenzékieket, előtte Dobrev Klára fórumán lóbált gázpisztolyt az egyik ellentüntető a DK-sok arcába, azelőtt késsel támadtak egy nőre egy Free SZFE-s maszk miatt, és itt a vallomásból lehet tudni, hogy az elkövető büszke kormánypárti és azért jár késsel villamoson, mert azt hallotta a fideszes médiából, hogy romlott a közbiztonság, ami így elég ironikus. Na ezt az agresszióhullámot próbálja a Fidesz elkenni. 

Félreértés ne essék. Mindennemű erőszakot elítélek. Legyen az fizikai, vagy verbális. Igen, előfordult már, hogy erősen fogalmaztam, de soha nem hergeltem, lázítottam.  Az erőszak nem lehet követendő minta egy demokratikus politikai rendben,  mindenkinek civilizáltan kéne viselkednie. De ne azt sem hagyhatjuk szó nélkül, amikor valaki egyenlőségjelet tesz egy odakiáltott anyázás és egy pusztakezes nekimenés között, a késről és gázpisztolyról nem is beszélve! Egészen abszurd és vérlázító, hogy a Fidesz a saját szemében levő gerendával annyit tud kezdeni, hogy üvöltözve mutogat a másik szemében levő szálkára.", nyilatkozott lapunknak a képviselő. 

Frissítés: Szarvas végül megtudta, hogy Soóst tényleg tettleg is bántalmazták, jobbulást kíván neki posztja alatti kommentjében, és úgy folytatja "Ideje lenne elkezdeni azon gondolkodni, hogy hogyan lehetne a felhevült indulatokat lejjebb csavarni, mindannyiunk érdekében, szerintem senki nem szeretne ide későweimari állapotokat".

Szöveg: Dercsényi Dávid; Kép: Józsefvárosi Fidesz, Ványi Ákos

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben