Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Parkolás

Visszaáll a korábbi parkolási szabályozás Józsefvárosban

2021. szeptember 09. csütörtök

A változás az új lakossági várakozási engedélyt igénylőket érinti

2021-et megelőzően a Józsefvárosban élők számára lakosonként egy teljesen ingyenes várakozási engedély volt kiadható. A második autóra kiadható díjkedvezmény mértékét szintén lakosonként állapította meg a rendelet. Bár a Józsefvárosi Önkormányzat a parkolás fenntarthatósága és rendezése érdekében ezt a rendszert módosította 2021 elején, 2021. szeptember 10-én a Kúria döntésének értelmében a fenti, korábbi parkolási rend áll vissza Józsefvárosban. A korábbi szabályozás visszaállítása azokat érinti, akik szeptember 10-ét követően váltanak ki várakozási engedélyt, a korábban, tehát idén szeptember 10-ig kiadott engedélyeket nem érinti. 

A Kúria döntését a Józsefvárosi Önkormányzat elfogadja, ugyanakkor meggyőződésünk, hogy ez visszalépés a kerületi parkolás életében és a demokratikus, mindenki számára egyformán hozzáférhető közterület-használatot sem mozdítja előre. Ezért a parkolásszabályozás rendezése és új terek létrehozása továbbra is prioritásunk marad 2022-ben. 

A parkolási engedélyek kiadását a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Parkolási Igazgatósága végzi: http://jgk.hu/162-parkolasi-igazgatosag

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben