Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Koronavírus

Levél az operatív törzsnek a kötelező online regisztráció eltörlése érdekében

2021. szeptember 13. hétfő

Józsefváros polgármestere levélben fordult a kormányzathoz a kötelező online regisztráció megszüntetése érdekében, hogy minél több ember juthasson hozzá a koronavírus elleni oltáshoz.

A Józsefvárosi Önkormányzat 2021. szeptember 9-i rendkívüli képviselő-testületén határozott arról, hogy a 10.000 forintos egészségvédelmi támogatás bevezetése mellett felkéri a polgármestert, hogy levélben forduljon a kormányzathoz a kötelező online regisztráció megszüntetése érdekében, hogy minél több ember juthasson hozzá a koronavírus elleni oltáshoz.

Tisztelt Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs! Tisztelt Pintér Sándor és Kásler Miklós Miniszter urak!

Budapest VIII. kerület Józsefváros polgármestereként javaslom a koronavírus elleni oltás felvételéhez jelenleg szükséges kötelező előzetes online regisztráció megszüntetését, hogy ezzel még nagyobb tömegek számára legyen akadálymentes az oltás lehetősége.

Kerületünkben 2020 márciusa óta működtetünk ingyenes zöld számot, az ott dolgozók többek között a koronavírus elleni oltással kapcsolatos tájékoztatást és segítségnyújtást is végzik. Munkánk során számos esetben találkozunk olyan ügyféllel, aki nem rendelkezik internetes elérhetőséggel, email címmel vagy digitális készségekkel, ismeretekkel, és ezért segítségre van szüksége a regisztrációban és az időpontfoglalásban is. Munkatársaim ezeknek az ügyfeleknek természetesen minden alkalommal segítenek, de még így is jelentős lehet azoknak az embereknek a száma, akik a kötelező előzetes online regisztráció és az időpontfoglalás jelentette akadály miatt nem veszik fel az oltást.

Magyarországnak nemzeti érdeke, hogy a lehető legtöbb ember felvegye az oltást, hiszen csak így érhetjük el, hogy senki ne legyen többé életveszélyben és életünk visszatérjen a régi kerékvágásba. Számos országban alkalmazzák sikerrel azt a megközelítést, amely lehetővé teszi az előzetes online regisztráció nélküli tömeges oltást olyan helyszíneken, ahova bárki besétálhat és a megfelelő dokumentumok felmutatásával azonnal megkaphatja az oltást.

Kérem, hogy tekintettel a koronavírus negyedik hullámának veszélyére, segítsék azzal a tömeges oltás megvalósítását, hogy megszüntetik az előzetes online regisztráció és időpontfoglalás kötelező jellegét. Azt javaslom, hogy a regisztráció mellett alakítsanak ki olyan oltóhelyeket is, amelyek sok ember számára könnyen megközelíthető módon teszik lehetővé az azonnali, előzetes regisztráció nélküli oltást.

A VIII. kerületben munkatársaimmal továbbra is azon dolgozunk, hogy minél több józsefvárosi felvegye az oltást, ennek érdekében ismét tájékoztató és az oltás felvételére buzdító kampányt indítunk helyben, valamint bevezetünk egy kifejezetten az oltás felvételét ösztönző támogatást is a legsérülékenyebb társadalmi csoportok részére.

Erőfeszítéseinket nagyban segítené, ha az oltás felvétele előtt az egyéni döntésen túl semmilyen más – akár adminisztratív – akadály nem állna.

Szíves közreműködésüket előre is megköszönöm.

Budapest, 2021.szeptember 10.

Tisztelettel,

Pikó András polgármester

Lakatos Tibor r. dandártábornok rendőrségi főtanácsos válaszlevele Pikó Andrásnak itt olvasható >>>

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben