Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Oltásösztönzés és az Operatív Törzs

Megdicsérte Józsefvárost az Operatív Törzs, de nem törlik el a regisztrációt

2021. szeptember 18. szombat

A regisztráció eltörlését kérte Pikó András a kormánytól, de ez egyelőre nem változik. A kerületi oltáspénzes ösztönzést viszont megköszönte levelében az Operatív Törzs.

Józsefvárosban szeptember 10. óta egy 10 ezer forintos ösztönzőre lehet jelentkezniük azoknak, akiknél az egy főre eső jövedelem 71 250 forint vagy ennél alacsonyabb, és már felvették az oltást, vagy most fogják felvenni. Az oltásösztönzés december 31-ig tart. A kezdeményezést a pártok egyhangúan szavazták meg a szeptember 9-i képviselő-testületi ülésen. Pikó András akkor arról is beszélt, hogy jó lenne, ha a kormány eltörölné a kötelező oltásregisztrációt, hogy megkönnyítse a hozzáférést.

Erről aztán levelet is írt Pintér Sándor belügyminiszternek, illetve Kásler Miklós Emmi-miniszternek, amit az Operatív Törzs megválaszolt.

Azt írták, megköszönik az oltás felvételére ösztönző munkát, és a támogatási rendszer kialakítását. De az előzetes regisztráció az eredményes vakcinagazdálkodás miatt fontos, ezért nem tudják egyelőre eltörölni. Viszont az ezen a linken elérhető regisztráció gyors és egyszerű.

Ugyanakkor a kormány is folyamatosan figyeli a kialakított eljárásrendet és módosításának lehetőségét, s ha indokolt az egyszerűsítés, lépni fognak, ígéri az Operatív Törzs.

Aki az oltáspénzről vagy a jelentkezésről többet szeretne megtudni, érdeklődjön a Családsegítő Irodában vagy a kerületi zöld számon: 06 (80) 277-256

Szöveg: Dercsényi Dávid; Kép: Nagy Dániel

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben