Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ingatlanfejlesztés, amivel a kerület is jól jár

Megújított egy utcaszakaszt egy ingatlanfejlesztő

2021. szeptember 27. hétfő

Új hotel és lakóház épült a Baross tér déli oldalán, valamint mélygarázs is. A fejlesztő emellett felújította a közterületet és hét fát is ültetett. A beruházó és a kivitelező szeptember 27-én írták alá az átadás-átvételt Józsefváros Önkormányzatában.

Pikó András polgármester hétfőn délután találkozott a német B&L csoport és a kivitelező DVM Group képviselőivel.

A munkák még 2018 decemberében indultak el, és mostanra készült el a háromcsillagos superior besorolású szálloda, illetve egy lakóház is. Az eredetileg spanyol irodaházberuházásnak indult projekt évekkel ezelőtt maradt félbe, ezt az Európában számos nagyszabású ingatlanfejlesztéssel foglalkozó német B&L Gruppe vette át, és gondolta újra. Irodák helyett egy 312 szobás, 18 000 nm-es hotel készült, mely az Intercity nevet viseli. A hotel mellett egy 45 lakásos, 3400 m2 területű lakóház is megépült, melynek bejárata a Mosonyi utca felől nyílik. Az épületek alatt egy 230 férőhelyes mélygarázst is kialakítottak.

A beruházó vállalta, hogy felújítja a Mosonyi utca Fiumei út és Festetics utca közé eső részén a közterületet 90 méter hosszan, az új járdánál 7 új fát is telepítettek.

A közérdekű kötelezettségvállalásról szóló dokumentumokat az önkormányzat is aláírta és Pikó András polgármester megköszönte a kerületnek, és az itt élőknek nyújtott segítséget.

Terveink szerint a Józsefváros újság következő nyomtatott számában interjút közlünk a német beruházóval.

Szöveg: Pálinkás János; Fotó: Huszár Boglárka

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben