Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közösségi program

Szomszédünnep a Csarnok negyedben

2021. szeptember 28. kedd

Sok szeretettel várunk minden itt lakót és érdeklődőt október 2-án szombaton 13 órától egy igazi Szomszédünnepre a Bacsó Béla utca Rákóczi tér felőli végén.

A Rév8 zrt. sok szeretettel vár minden itt lakót és érdeklődőt, egy igazi Szomszédünnepre a Bacsó Béla utca Rákóczi tér felőli végén. 13 órától lesz arcfestés, társasjátékozás, afrikai tánc oktatás, de az Ötletcsarnok pályázatról is kérdezhetnek a résztvevők a Rév8 standjánál. Sőt, a Déri Miksa utca terveit is megnézhetik az arra járók!

Miért is tartunk Szomszédünnepet? A Józsefvárosi Önkormányzat és a Rév8 ötletpályázatot hirdet, amely arról szól, hogyan lehet a negyed még jobb és barátságosabb. Az Ötletcsarnok pályázatról és a pályázás módjáról minden fontos információ megtalálható a  www.csarnoknegyed.hu oldalon. Az ötleteket október 2. és november 30 között lehet beküldeni a honlapon keresztül. Az egyes ötleteket 350 000 forintból lehet majd megvalósítani!

Az ötletpályázat előfutáraként várunk minden itt lakót és érdeklődőt a Szomszédünnepre, a Bacsó Béla utcában egy délutáni matinéra! Beszélgetünk majd arról, hogy milyen volt a Csarnok negyed a múltban és milyen most, és megkezdjük a közös ötletelést.

Az uzsonnáról a Csiga Café és a Rákóczi étterem fog gondoskodni, a Macska játszósarokkal vár, az Ignác a Nyúl hozza a társasjátékait, az Afrika büfé pedig táncos-kongás műsorral készül. A Vásár utcai Verkstaden pedig egy szitanyomó foglalkozást tart a látogatóknak. Az esemény alatt lesz egy kiállítás, ahol Józsefváros klímabarát városfejlesztési projektjeit lehet majd megnézni. Többek között a megújuló Déri Miksa utca terveit is!

Az esemény programja:

13:00  Afrikai konga parádé

13:00  Társasjátékok az Ignác,a nyúl csapatával

13:00  Ékszer, kulcstartó és cicajáték készítés a Hike Zone-nal

13:00  Arcfestés & henna kicsiknek és nagyoknak

14:00  Verkstaden szitanyomó műhely

14:00 Csarnok negyedi történetek - Beszélgetés Bezsenyi Tamás kriminológussal és vendégeivel

14:00 Gyereksarok a Macskával

15:00 Uzsonna a Csiga Caféval és a Rákóczi étteremmel

16:30 Záróakkordok a Gecó és Fával

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben