Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Lakáspályázat

16 lakás pályázatát hirdeti meg az önkormányzat

2021. szeptember 29. szerda

A jelenlegi kiírással 60-ra emelkedik az elmúlt két évben pályázaton meghirdetett lakások száma.

A Józsefvárosi Önkormányzat kiemelkedően jelentős lakásállománnyal rendelkezik, azonban rossz állapotuk miatt a lakások 20 százaléka üresen áll. Az Önkormányzat elkötelezett aziránt, hogy az üres lakások közül minél többet bérbe tudjon adni. Az idén elfogadott lakásrendelet értelmében Józsefvárosban a lakásbérlet létesítésének alapvető formája a lakáspályázat: ez biztosítja, hogy a leginkább rászorultak, a lehető leginkább átlátható módon jussanak lakhatáshoz. 

A korábbi gyakorlattól eltérően fontos szempont az is, hogy minél többféle igényt ki tudjunk elégíteni: legyenek lakások olyanok számára is, akik képesek a felújítatlan lakás rendbehozására és olyanok számára is, akik erre anyagi vagy egyéb okokból csak részlegesen vagy egyáltalán nem képesek. Ennek megfelelően az Önkormányzat a lakások felújítottsági szintje szerint idén szeptemberben kétféle pályázatot is meghirdet. A felújított lakások pályázatán 8 darab lakást, a felújítandó lakások pályázatán szintén 8 darab lakást hirdetünk meg jelenleg lakással vagy önkormányzati bérlettel nem rendelkezők részére. 

Fontos tudni, hogy a két pályázaton egyszerre nem lehet indulni. Aki mind a felújított, mind a  felújítandó lakáspályázatra jelentkezési lapot nyújt be, annak pályázata érvénytelen. Mit érdemes megfontolni annak eldöntéséhez, hogy melyik típusú pályázaton vegyen részt valaki? A felújított lakások esetében várhatóan sokkal nagyobb lesz a verseny, a túljelentkezés, mint a felújítandónál. Így azoknak, akik meg tudják finanszírozni a felújítást és fizetni tudják a piacihoz közelítő, de a tényleges piacinál alacsonyabb lakbért, nagyobb az esélyük a felújítandó lakások pályázatán.

Szintén fontos tudni, hogy a pályázóknak a jelentkezéskor csak nyilatkozatot kell tenniük az egyes feltételek fennállásáról, de nem kell azokat hivatalosan igazolniuk. A pályázatok elektronikus úton is benyújthatók a www.jgk.hu honlapon, a “Pályázatok” fülön belül, az “Önkormányzati lakások bérbeadása” menüpontban elérhető jelentkezési lap elektronikus kitöltésével: http://jgk.hu/46-onkormanyzati-lakasok-berbeadasa

A felújított lakások pályázatának közérthető összefoglalója itt >>>

A felújítandó lakások pályázatának közérthető összefoglalója itt >>>

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben