Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Pályázat

Újabb zöld pályázatokat ír ki a Józsefvárosi Önkormányzat

2021. szeptember 30. csütörtök

Folytatódik a nagy sikerű zöld udvar pályázat, és újra lehet pályázni a “Tedd le a kocsit” program keretében is

Újra zöld udvar pályázat

A város szívében minden zöldfelület felértékelődik. Ezért jó hír, hogy most a társasházak belső kertjét is zöldebbé tehetjük önkormányzati támogatással. A “Zöld udvar” pályázat első körében összesen kilenc társasház jutott már eddig is összesen 6 millió 400 ezer forint támogatáshoz. 

Újra várjuk azoknak a társasházaknak vagy lakásszövetkezeteknek a jelentkezését, akik belső udvaruk zöldfelületi fejlesztésébe fognának. Az eszköz- és növénybeszerzés utófinanszírozásához minimum 100 ezer, maximum 1 millió forintos támogatás igényelhető, melynek legalább 30%-át növények beszerzésére kell költeni. A támogatás mértéke az elszámolható költségek maximum 90%-a. 

Fontos tudni, hogy hasonló témában meghirdetett más pályázatokon (pl. “Égig érő fű udvarzöldítési pályázat”) nyert társasházak vagy lakásszövetkezetek is pályázhatnak, ezen pályázatok esetében ugyanakkor a megpályázható támogatást alacsonyabb összegben maximáltuk (az elszámolható költségek maximum 50%-a, legfeljebb 200 ezer forint). . 

Az érvényes pályázás feltétele a kitöltött pályázati adatlap és mellékletei. A pályázati adatlap letölthető az önkormányzat honlapjáról: jozsefvaros.hu/onkormanyzat/palyazatok/aktualis/1378

A pályázat benyújtható 2021. november 15. 12 óráig ügyfélkapun keresztül, illetve ha a társasház nem rendelkezik ügyfélkapuval, postai úton: Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Gazdálkodási Ügyosztály titkárság, 1082 Budapest, Baross u. 63-67. A pályázattal kapcsolatos felmerülő kérdéseikkel a zoldudvar@jozsefvaros.hu e-mail címen és a +36 1 459 2552-es telefonszámon kereshetik munkatársainkat.

Folytatódik a Tedd le a kocsit! pályázat is

A pályázat célja az önkormányzat saját autóval rendelkező munkavállalói munkába járásának “zöldebbé” tétele úgy, hogy a pályázók vállalják, hogy autó helyett közösségi közlekedéssel vagy egyéb környezetkímélő eszközzel járnak be munkahelyükre, illetve hogy a korábban már kerékpáros közlekedésre váltókat ösztönözze a biztonságos kerékpáros közlekedésre. A tavaszi sikeres forduló után hirdetjük meg a második kört. Pályázhatnak az önkormányzat költségvetési szerveinek köztisztviselői, közalkalmazottai, munkavállalói és a JGK Zrt., JKN Zrt. és a RÉV8 Zrt. által munkaviszonyban álló alkalmazottai, akik munkába saját tulajdonú (vagy üzembentartó) autóval vagy kerékpárral járnak.

Pályázati adatlap "A" ittPályázati adatlap "B" itt

Gépjármű-tulajdonosok pályázhatnak éves bérletre tömegközlekedéshez (maximum 70 ezer forint), közösségi mikromobilitási járműmegosztó rendszerekhez (pl. Bubi) bérletre (maximum 50 ezer forint), mikromobilitási eszköz vásárlásához támogatásra (maximum 70 ezer forint). 

Biciklitulajdonosok pályázhatnak maximum 30 ezer forint értékben egy alkalmas kerékpárszervíz és/vagy biztonságos kerékpáros közlekedést kiegészítő vagy karbantartásához szükséges eszköz vásárlására.

Pályázni 2021. október 1. és október 21. között lehet, a pályázatokat elektronikus úton a hiánytalanul kitöltött pályázati adatlapon lehet benyújtani a teddleakocsit@jozsefvaros.hu e-mail címre. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben