Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Pályázat

Józsefvárosi Szomszédünnep Pályázat 2021

2021. október 05. kedd

Pályázatot hirdetünk olyan közösségi események, programok szervezésére, amelyek megerősítik és támogatják a helyi közösségek közötti kapcsolatokat. Határidő: november 29. hétfő 24 óra.

Józsefváros sokszínű kerület, amely sűrű beépítettsége miatt sok szomszédság életterét belső udvarokra, szűk terekre, utcafrontokra korlátozza. A terek adottságain nem könnyű változtatni, ám az ott folyó életen annál inkább!

Szomszédünnep pályázatunk célja, hogy a kerületben élő közösségek lehetőséget kapjanak olyan programok szervezésére, amelyeken megismerhetik egymást és megismertethetik magukat másokkal.

Közös bográcsozás, zenélés, vagy városi séta, olvasókör? Mivel mutatnátok meg magatokat, mivel hoznátok közelebb egymáshoz szomszédaitokat?

A Szomszédünnep pályázaton olyan ötleteket várunk, amelyek ingyenesek, mindenki számára hozzáférhetőek és a jelenlévők cselekvő részvételére építenek. Várjuk azoknak a magánszemélyeknek, civil szervezeteknek, informális közösségeknek, nonprofit gazdasági társaságoknak, vagy társasházaknak a jelentkezését, akik a Józsefvárosban élő, vagy itt dolgozó közösségeket szólítanák meg programjukkal.

A Józsefvárosi Önkormányzat fontos értéknek tartja a kerület közösségeinek sokszínűségét, és célja a különböző helyzetű társadalmi csoportok közötti együttműködés erősítése. Ezért a nyertes pályázatok kiválasztása során fontos szempont, hogy az ötlet a kerületben élő hátrányos helyzetű vagy kisebbséghez tartozó emberek elérését is célozza. Előnyben részesül az a pályázó, aki programját a Magdolna, Losonci és Orczy negyedekben, valamint a Csarnok negyed külső felén valósítja meg.

A pályázat két körben valósul meg, a formai és tartalmi szempontból megfelelő pályázókkal a Közösségi Részvételi Iroda munkatársai személyesen is találkoznak, majd ezt követően döntenek a végleges támogatásokról. A program során egy ötlet megvalósítására legfeljebb bruttó 200 ezer forint támogatás nyerhető el. A nyertes pályázó a rendelkezésre álló összeg egy részét a megbízási szerződés megkötését követően, másik felét a teljesítés igazolása után kapja meg! A szerződés megkötését követően a programok megvalósítása 2022 tavaszán történik.

Arra biztatjuk Józsefváros közösségeit, és közösségeiért dolgozó szervezeteit, hogy gondolkodjanak, ötleteljenek közösen és pályázzanak! A Pályázat lezárultáig keressék bátran a Közösségi Részvételi Irodát további információért, segítségért!

A pályázat részletes kiírását itt találják >>>

A pályázati űrlapot itt találják: bit.ly/szomszedunnep2021

Leadási határidő: 2021. november 29. hétfő éjfél

További információ:

Telefon: Aradi Fanni, +36 20 526 45 78

E-mail: reszvetel@jozsefvaros.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben