Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közlemény

A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ közleménye

2021. október 18. hétfő

A helyreállítás érdekében az intézkedést nem a HírNy8lc cikke alapján kezdte meg a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ

Az Önkormányzat 100 %-os tulajdonát képező Budapest VIII., Diószegi Sámuel utca 18. szám alatti épület 100 db lakást foglal magában.

A gázelzárás oka az egyik földszinti lakásban történt meghibásodás volt 2021. szeptember 29-én.

A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. munkatársa a bejelentést követően a helyszínen volt, és a gázszolgáltató munkatársával egyeztetett. A munkálatok várható helyreállítási idejéről a lakók kifüggesztés útján, valamint a helyszínen jelen lévő lakók személyesen is kaptak tájékoztatást. A lakásokba való bejutás érdekében külön tájékoztatást kaptak.

A helyreállítás érdekében az intézkedést nem a HírNy8lc cikke alapján kezdte meg a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. hanem azonnal 2021. szeptember 30-án.

A cikk 2021. október 7-én jelent meg.

Tekintettel arra, hogy az épületen a gázhálózat szabványosításához szükséges felújítás már korábban megtörtént (a hiba nem ennek volt felróható), a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. azonnal megrendelte a lakásokban az esetlegesen szükségessé váló munkálatok felmérését, valamint a gázórák elzárását annak érdekében, hogy a 2021. október 14-re a Józsefvárosi Gazdálkodási Zrt. által kért nyomáspróba sikeresen menjen végbe.

A megtett intézkedések eredményeképpen a nyomáspróba sikeresen lezajlott, a gázszolgáltató csak azt a lakást zárta ki a szolgáltatásból ahol a hiba előállt, a többi lakásba visszaállt a gázszolgáltatás.

Amennyiben a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. munkatársa nem kezdi meg azonnal a gázszolgáltatás visszakapcsolása érdekében az intézkedéseket, úgy az nem valósulhatott volna meg a cikk megjelenését követő egy héten belül, tekintettel a nagyszámú lakott lakásra (minden lakónak otthon kellett lennie legalább egy alkalommal) és az ügyintézés időigényére.

Az érintett egy lakásban a helyreállítási munkákat a Budapest Józsefvárosi Önkormányzat elvégezteti, a gázszolgáltatás visszaadása érdekében intézkedik, ez hosszabb időt vesz igénybe.

 

Budapest, 2021. október 18. 

Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben