Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefváros - közös város

Józsefvárosi rendezvények a nők elleni erőszak ellen november 26-27-én

2021. november 07. vasárnap

Idén a Józsefvárosi Önkormányzat is csatlakozik a 16 Akciónap programsorozathoz, melynek célja a nők elleni erőszak minden formájának felszámolása.

A 16 akciónapot 1991 óta világszerte november 25. (a Nemzetközi Nap a Nők Elleni Erőszak Ellen) és december 10. (az Emberi Jogok Napja) között rendezik meg. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott idén a Józsefvárosi Önkormányzat a NANE és a Patent Egyesület partnereként.

November 26-án pénteken 16 és 20 óra között várjuk az érdeklődőket műhelyeinkre és beszélgetéseinkre a Kesztyűgyár Közösségi Házban (1084 Mátyás tér 15):

- 16 órától az Uccu Alapítvány Roma Identitás műhelyén a résztvevők lehetőséget kapnak a roma csoportok kulturális és identitásbeli sokszínűségének megismerésére, a kritikai gondolkodás fejlődésére, az előítéletek megkérdőjelezésére, miközben a roma fiatalok személyes narratívái is előtérbe kerülnek.

- Szintén 16 órától tervünk egy újabb közös szubjektív Józsefváros-térkép létrehozása, amely nők különböző gondolatait, tapasztalatait, élményeit, emlékeit, érzéseit jeleníti meg a kerülethez kapcsolódóan, saját elbeszéléseik alapján.

- 17 órától két műhely kezdődik párhuzamosan “Együtt egyenlően” címmel a NANE és a Patent szervezésében: egy műhely az egyenlô párkapcsolatokról, és a bántalmazó kapcsolatok jellemzôirôl; egy pedig az egyenlô szexről.

- 18 órától az Emma Egyesület műhelyének témája a szülészeti erőszak, a női valóság tabusítása.

- Szintén 18 órától “Hol lakom és hol szeretnék lakni?” címmel kezdődik Nők és lakhatás témájú műhelyünk.

November 27-én szombaton 16 órától kifejezetten kamaszokat várunk a “Kérsz teát?” ingyenes színházi előadásra Sipos Vera és Bánki Gergely főszereplésével, majd az azt követő beszélgetésre a FIDO-ban a Koltói Anna téren (a Fiumei út és a Dobozi utca találkozásánál).

Ha a partnerünk nem akarja a teát, nem kényszerítjük bele. Ha a partnerünk nem akarja a szexet, nem kényszerítjük rá. Nem? A darab hol humorosan, hol megrázóan, teljesen hétköznapi, sokak által ismert, "ez velem is megtörtént" helyzeteken keresztül érzékelteti a manipuláció sokféleségét.

Kérjük a résztvevőket a járványügyi előírások betartására!

Részletes program: https://www.facebook.com/events/359920582551840

A Józsefvárosi Önkormányzat, a NANE és a PATENT Egyesületek közötti együttműködésről itt olvashatnak >>>

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben