Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Részvételi költségvetés

Önkénteseket várunk a 2022-es részvételi költségvetés szervezéséhez

2021. november 11. csütörtök

Célunk, hogy minden kerületi lakos részt vehessen a folyamatban, ne csak online legyen lehetőség csatlakozni a közös munkához. Ehhez jelen kell lenni a kerületben! Ebben kérjük az önkéntesek segítségét!

2022-ben megvalósul Józsefváros első Részvételi Költségvetési folyamata, amelyről itt olvashat bővebben >>>

Hogyan fog a költségvetés-tervezés valóban részvételivé válni? Hogyan érjük el a lakókat, hogyan vonjuk be őket, hogyan biztosítjuk mindenki számára a szavazás lehetőségét?

Célunk, hogy minden kerületi lakos részt vehessen a folyamatban, ne csak online legyen lehetőség csatlakozni a közös munkához. Ehhez jelen kell lenni a kerületben! Ebben kérjük az önkéntesek segítségét!

A részvételi költségvetés egy olyan tanácskozási és döntéshozatali eljárás, melynek során a közösség tagjai közvetlenül befolyásolhatják a költségvetés egy részének felhasználását.

Az évről évre ismétlődő folyamat keretében a lakosság által kitalált és rangsorolt projektek valósulnak meg, az eredmények átláthatóak és számonkérhetőek.

Önkéntesként ezt a folyamatot segítheti részvételével!

Plakátok, kihelyezése, szórólapok terjesztése, standolás a kerület terein, segítés a fórumok lebonyolításában? Töltse ki az űrlapot, jelölje meg, hogy mely tevékenységben tud részt venni és a Közösségi Részvételi Iroda munkatársa felveszi majd Önnel a kapcsolatot!

A jelentkezéshez további adatokat is megadhat, amivel segítheted, hogy fel tudjuk mérni az erőforrásainkat. Arra kérjük, hogy ossza meg velünk, hogy beszél-e idegen nyelven, rendelkezésére áll-e autó, van-e e korábbról önkéntes tapasztalata, illetve előreláthatólag mennyi időt fog tudni az önkéntességre szánni.

A 2022-es részvételi költségvetés ötletbeadási szakasza márciusban indul. Az önkéntes jelentkezőknek februárban tartunk képzést, amelyen megismerheti a folyamatot és segítséget kap az önkéntes munka elvégzéséhez. A részvételi költségvetés-tervezés folyamata 2022 februárjától szeptemberig tart. Önkéntesnek a teljes folyamat során lehet jelentkezni!

A jelentkezési űrlap itt található >>>

További kérdésekkel keresse a Közösségi Részvételi Irodát: reszvetel@jozsefvaros.hu

Köszönjük jelentkezését!

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben