Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Pályázat

Komposztláda-pályázat kerületi intézményeknek bölcsődéknek, óvodáknak, iskoláknak is

2021. november 25. csütörtök

A pályázat meghirdetésekor a legfontosabb szempont az volt, hogy a jövő nemzedék szemléletformálása minél korábbi életkorban megkezdődjön

Komposztláda-pályázat kiírásáról döntött a józsefvárosi képviselő-testület a kerületben működő közoktatási, köznevelési intézmények és bölcsődék számára.

A pályázat meghirdetésekor a legfontosabb szempont az volt, hogy a jövő nemzedék szemléletformálása minél korábbi életkorban megkezdődjön, a környezet- és klímavédelem, a körforgásos gazdaság előnyeivel minél több józsefvárosi gyerekek ismerkedjen meg.

A bölcsődei, óvodai, iskolai komposztálás csökkentheti az intézményekben keletkező hulladék mennyiségét, fölöslegessé teheti az avar költséges és környezetszennyező elszállítását, s emellett közösségi élménnyel is gazdagíthatja a gyerekek hétköznapjait.

A pályázatokat a Kerületfejlesztési, Környezet- és Klímavédelmi Bizottság bírálja el, a benyújtási határidő lejártát követő 30 napon belül. A támogatás megítéléséről a pályázók a bizottsági döntés meghozatalát követő 10 munkanapon belül e-mailben értesítést kapnak.

A komposztládák kiszállítását a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Városüzemeltetési Igazgatósága végzi a pályázaton nyertes intézmények részére.

A pályázat részletei itt találhatóak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben