Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szociális ellátás

Idén télre is megnyílt a józsefvárosi Életmentő Pont

2021. december 16. csütörtök

Az Életmentő Pont a krízisidőszakban 2021. december 15-től 2022. március 15-ig működik majd, este 8-tól reggel 8 óráig.

Karácsony Gergely főpolgármester, Pikó András józsefvárosi polgármester és Zakar Gergely, a BMSZKI igazgatója jelenlétében nyílt meg idén télre a józsefvárosi Életmentő Pont.

Az idei télen a Józsefvárosi Önkormányzat az „Életmentő Pont” működtetését ismét  saját forrásból finanszírozza.

A működtetést szolgáltatási szerződés keretében a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei biztosítja itt, a 1087 Könyves Kálmán krt. 84. sz. alatt.

A 20-25 „alacsony küszöbű” krízisférőhelyre az utcai szociális munkások, a közterület felügyelők, és a Krízisautó munkatársai helyezhetnek el a Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálatának koordinálásában, közterületen fellelt, vagy egyéb okokból a kihűlés kockázatának kitett ügyfeleket abban az esetben, ha elhelyezésük máshol nem megoldható.

Az Életmentő Pont a krízisidőszakban 2021. december 15-től 2022. március 15-ig működik majd, este 8-tól reggel 8 óráig.

Az ellátás múlt télihez hasonlóan színvonalas és hatékony lesz, az ellátó szervezet nem csak a fűtött épületről, ágyakról, mosdási lehetőségről gondoskodik, hanem a bekerülők egészségügyi ellátásáról és továbbhelyezéséről is. Ez azt is jelenti, hogy az Életmentő Pontra történő elhelyezés nem az adott éjszaka átvészeléséről szól csupán, hanem arról is, hogy aki vállalja az együttműködést a helyzete javítása érdekében, az nem fog visszakerülni az utcára, hanem magasabb szintű és színvonalú ellátást tud igénybe venni.

Fotók: Mile Máté, Józsefváros Újság

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben