Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Pályázat

Pályázat civil és egyházi szervezetek számára önkormányzati lakások bérlőkijelölési jogára

2021. december 21. kedd

A pályázat célja, hogy a Józsefvárosban dolgozó civil és egyházi szervezetek 15 db önkormányzati lakás bérlőkijelölési jogához jussanak. A bérlőkijelölési jogot kapó szervezetek vállalják a lakások felújítását.

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefváros Önkormányzata a szociális szolgáltatástervezési koncepcióval összhangban, az átláthatóság biztosítása érdekében nyilvános pályázati felhívást tesz közzé tevékenységüket Józsefvárosban kifejtő jogi személyiséggel rendelkező civil szervezetek, alapítványok, valamint egyházak, egyházi szervezetek részére.

A pályázat célja, hogy a Józsefváros területén szolgáltatást nyújtó, a kerületben működő jogi személyiséggel rendelkező civil szervezetek, alapítványok, valamint egyházak, egyházi szervezetek 15 db önkormányzati tulajdonban lévő lakás tekintetében bérlőkijelölési joghoz jussanak. A bérlőkijelölési jogot kapó szervezetek vállalják a lakások felújítását, ezáltal a pályázat hozzájárul a kerületben található lakásállomány felújításához, állagmegóvásához.

A bérlőkijelölési joggal az Önkormányzat segíti a szervezetek szociális ellátó, karitatív tevékenységét a hátrányos helyzetű emberekkel kapcsolatban; segíti a nevelésbe vételből kikerült fiatal felnőttekről való gondoskodásukat, a roma felzárkóztatást célzó kezdeményezésüket, valamint az esélyegyenlőségre való törekvést.

Pályázat nyújtható be a fent megjelölt tevékenységekkel kapcsolatos ellátásokban, szolgáltatásokban résztvevő, a Józsefvárosban élő, vagy volt józsefvárosi, lakással nem rendelkező, hátrányos helyzetű emberek lakáshoz juttatása érdekében

a)    10 db lakás bérlőkijelölési jogára felújítási kötelezettség és a beilleszkedést segítő szociális munka biztosításának vállalása mellett;

b)    5 db lakás bérlőkijelölési jogára felújítási kötelezettség és a beilleszkedést segítő szociális munka biztosításának vállalása mellett, kifejezetten nevelésbe vételből kikerült fiatal felnőttek és családjaik számára.

A pályázat benyújtási határideje:

A postára adás legkésőbbi időpontja: 2022. február 11.

A személyes beadás legkésőbbi időpontja: 2022. február 15.

További információ és letölthető űrlap itt >>>

További információ: Polgármesteri Hivatal Gazdálkodási Ügyosztály, 1082 Budapest, Baross u. 63-67. III. emelet 311-es szoba

Telefon: 459-2276

Email: bodorkosc@jozsefvaros.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben