Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Feltört postaládákról érkezett lakossági bejelentés

2010. február 11. csütörtök

Feltört postaládákról érkezett bejelentés az önkormányzathoz, illetve a kerületi rendőrkapitánysághoz. Az elkövetők feltehetően az ajánlószelvények miatt feszítik fel a levélgyűjtőket.

A „jelenség” hátterében valószínűleg az ajánló szelvények kipostázása áll. A választásokra szóló értesítőt és ajánlószelvényt ugyanis tegnap kezdte kézbesíteni a Magyar Posta. 

Tömeges postaláda feltörést a kerületben már a novemberben tartott időközi polgármester választáson is tapasztalni lehetett, és úgy tűnik, hogy az elkövetők ezúttal sem riadnak vissza az ajánlószelvénnyel történő visszaéléstől. Az ajánlószelvényekre azért van szüksége a pártoknak, illetve jelöltjeiknek, mert csak az indulhat a választáson, akinek sikerül legalább 750 választópolgár érvényes ajánlását összegyűjtenie.

Abban az esetben, ha valaki postaláda feltörést tapasztal, a VIII. kerületi rendőrkapitányságon kell bejelentést tennie, a rendőrség ilyenkor helyszíni szemlét tart, és jegyzőkönyvet vesz fel az esetről. 

Amennyiben február 12-ig nem érkezett meg a választópolgárhoz az értesítő és az ajánlószelvény, akkor a névjegyzékből való kihagyás, törlés, vagy a névjegyzékbe való felvétel miatt 2010. február 10-től - február 17-én 16.00 óráig lehet kifogást benyújtani a Helyi Választási Irodánál. Az ajánlószelvény elvesztése, megsemmisülése esetén újat a jegyzőtől lehet igényelni.

VIII. kerületi Rendőr-kapitányság 1084 Budapest, Víg utca 36. Telefon: 477-3700 

Helyi Választási Iroda Cím: 1082 Budapest, Baross u. 63-67. (Polgármesteri Hivatal)

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben