Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rendőrház a Lujza utcában

Önkormányzati lakásokat kaptak a rendőrök (+ Fotók)

2012. július 06. péntek

Elkészült az a tizenkét önkormányzati lakás, amelyet a kerület a Józsefvárosi Rendőrök számára újított fel. A 175 millió forintból megvalósult beruházást pénteken mutatta be a nagyközönségnek Kocsis Máté, a kerület polgármestere, majd átadta a ház jelképes kulcsát Pintér Sándor belügyminiszternek. A felújított lakásokba a Józsefvárosban szolgáló rendőrök, illetve a kapitányságon dolgozók költözhetnek be. Nézze meg a cikk végén található képgalériát!

A Lujza utca 14. alatti házat mintegy 175 millió forintból újítottuk fel, s azok a kerületi rendőrök lakhatnak itt, akik anyagi lehetőségeik miatt még nem tudtak önálló lakhatást teremteni – mondta az átadáson Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere. Ismertette, hogy az épületben újak a nyílászárók, a tetőszerkezet, megújult a homlokzat és egy zárt láncú kamerarendszert is kiépítettek. A felújítás során lebontották a ház hátsó részét ahol egy 10 férőhelyes parkoló kapott helyet. Pintér Sándor belügyminiszter a ház szimbolikus kulcsának átvétele után jó példának nevezte, hogy a polgárok és a rendőrség együtt dolgoznak a közrend, közbiztonság érdekében, s köszönetet mondott a lakosságnak a lakásokért.

Az átadáson Pintér Sándor belügyminiszteren és Kocsis Máté polgármesteren kívül részt vett Hatala József, Országos Rendőrfőkapitány és Tóth Tamás Budapesti Rendőrfőkapitány

A tárcavezető hangsúlyozta, nem könnyű kerületről van szó, ahol kihívás szolgálatot teljesíteni, de a városrész támogatása megkönnyíti a helyzetet. Emellett ugyanilyen együttműködést kért a továbbiakban is, s reményének adott hangot, hogy az újjáépülő településrész békésebb, rendezettebb lesz. A környék egyébként a kerület egyik bűnügyileg legfertőzöttebb területe. Az ilyen környékekre utalva mondta azt Kocsis Máté, hogy Józsefvárosban nem könnyű dolog rendőrnek lenni, ezért az önkormányzat igyekszik minden segítséget megadni, egyben ösztönözni az érintetteket, hogy legjobb tudásuk szerint szolgálják a kerületet. Az épületben korábban 27, átlagosan 32 nm-es szociális bérlakás volt, amelyek közül csak 7 volt komfortos. Az átalakítás során 12 darab, egy, másfél, illetve kétszobás lakást alakítottak ki, mindegyik összkomfortos. A most befejeződő második ütem átalakítási munkálatainak köszönhetően mindegyik ingatlan összkomfortos, egyedi gázfűtéses.

Az utcai portálról két helyiség nyílik, amelyek irodaként, vagy üzletként hasznosíthatók. A lakások bérlőiről a BRFK saját hatáskörben döntött, a bérlőnek jelöltek pedig csak olyan személyek lehetnek, akik a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. ker. Rendőrkapitánysággal aktív hivatásos-, közszolgálati jogviszonyban, illetőleg munkaviszonyban állnak A lakások a bérlőkijelölési jog fennállása alatt sem bérlő, sem annak családtagjai, sem más személy részére nem idegeníthetők el.

A Lujza utca 14. a felújítás előtt

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben