Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Beiskolázás

Ügyfélfogadási és parkolási információk

Az ünnepi időszakban nem kell fizetni a parkolásért

Kerületünkben a húsvét ünnepéhez kapcsolódó hosszú hétvégén, április 18. üzemzárás és április 23. üzemkezdet közötti időszakban a fizető parkolás szünetel. A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. szakmai igazgatóságainak ügyfélfogadási rendje, valamit a Teleki téri piac ünnepi nyitva tartása pedig az alábbiakban olvasható rend szerint alakul.

Ellenőrizzük járművünket egy hosszabb út előtt

Rendőrségi tanácsok húsvét ünnepére

Húsvét ünnepén sok család ül autóba és kerekedik fel, hogy meglátogassa a közeli és távoli rokonságot. Annak érdekében, hogy az utazás mindenki számára kellemes, és legfőképpen biztonságos legyen, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedési tanácsokkal látja el a gépjárművezetőket és a húsvéti vendégvárókat.

Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan!

Kényelmes és gyors megoldás az Önkormányzati Hivatali Portál

Házasságkötés, gyermekszületés, építkezés, autóvásárlás, vállalkozásindítás, mind-mind fontos és örömteli, ugyanakkor kétségtelenül hivatalos ügyintézéssel is járó események. Immár minden magyarországi településen, így nálunk is elérhető az Önkormányzati Hivatali Portál szolgáltatás, amelyen keresztül online, akár a saját nappalinkból is kényelmesen és gyorsan intézhetők az önkormányzati hivatali ügyek a hét minden napján. Így életünk kisebb-nagyobb eseményei és azok adminisztrációs feladatai is sokkal könnyebbé válnak.

Az iskola névadójának születésnapjára emlékeztek

Koszorúzás és rendhagyó irodalomóra a Némethben

A Németh László Általános Iskola minden tavasszal többnapos programsorozat keretében emlékezik meg névadójának április 18-ai születésnapjáról. A hagyomány része az író mellszobrának megkoszorúzása, illetve az a rendhagyó irodalomóra, amikor a diákok kérdéseikre az író legidősebb lányától kaphatnak választ. Magda néni évről évre néhány személyes, édesapjához fűződő emlékét is megosztja a gyerekekkel.

Generációkat oktatott, tankönyvéből tanulnak még ma is a diákok

Dr. Tringer László tiszteletére szerveztek ünnepséget a Klinikán

Munkatársai, orvoskollégái, és a városvezetés részéről Sára Botond polgármester köszöntötték 80. születésnapja alkalmából Dr. Tringer László professzor emeritust, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai ás Pszichoterápiás Klinika volt igazgatóját, egyetemi tanárt, A pszichiátria tankönyve című kötet szerzőjét.

Tapasztalatszerzés határok nélkül

Nemzetközi kapcsolatok a Leöveyben

A józsefvárosi Leövey Klára Görögkatolikus Gimnázium, Közgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola az oktatás és nevelés mellett a nemzetközi kapcsolatok ápolására is nagy hangsúlyt fektet. Idén már harmadik alkalommal kirándulnak határon túlra az iskola diákjai.

Hat csapat mérkőzött meg egymással

Országos floorball verseny a Vajdában

A diákolimpia keretében évente rendeznek országos floorball versenyt különböző korcsoportokban. Az első-második osztályos lányok döntőjére április 9-én került sor a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola sportsátrában. A megmérettetésen a józsefvárosi Vajda csapata a negyedik helyezést érte el. A díjakat Sára Botond, Józsefváros polgármestere adta át.

„Nyelvében él a nemzet”

Országos reformkori szónoklatverseny Józsefvárosban

Mintegy harminc diák tette próbára szónoki képességeit a Kossuth Szövetség és az Országos Széchenyi Kör által szervezett Országos Szónoklatverseny április 5-ei döntőjén, a volt Apáczai Kiadó József körúti székházában. Az immár 24. alkalommal megrendezett tanárokból és színészekből álló – Nemcsák Károly vezette – zsűri döntött a helyezésekről.

Hat kerület diákjai mérték össze tudásukat

Katasztrófavédelmi verseny általános és középiskolásoknak

Immáron huszonhetedik alkalommal rendezett katasztrófavédelmi versenyt diákok számára a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség április első péntekén. A Merkapt Maraton Sportközpontban rendezett megmérettetésen a kirendeltséghez tartozó V., VI., VII., VIII., IX. és X. kerületek iskoláiból mintegy ötven csapat mérte össze tudását. A győztesek számára járó díjakat Görhöny Ádám alpolgármester adta át.

Szemléletmódváltás a nevelésben

Szakmai nap az egyesített óvoda pedagógusainak

Éves szakmai rendezvényét tartotta március 27-én a Napraforgó Egyesített Óvoda. A kora délutánig tartó előadásokra három helyszínen – a Kesztyűgyár Közösségi Házban, a Katica Tagóvodában és a Virágkoszorú Tagóvodában – kapcsolódhattak be az érdeklődő óvodai dolgozók. A szakmai nap központi témája a nevelésben bekövetkezett szemléletmódváltás jelentősége volt. Az eseményre Sántha Péterné alpolgármester is ellátogatott.

Tapasztalatcsere az étkeztetés terén

Nemzetközi projektben vesznek részt a kerületi bölcsődék

Életmódunk, így táplálkozási szokásaink is nagy változáson mentek keresztül. Ez nemcsak a mi, hanem gyermekeink étkezésére, egészségére is hatással van, éppen ezért fontos foglalkozni a legkisebbek táplálásával. Március 18–22. között olasz, portugál, horvát és bolgár szakemberek látogattak Józsefvárosba, ahol a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék (JEB) dolgozói bemutatták a bölcsődéket és a gyermekétkeztetés magyar, illetve kerületi specifikumait. Az öt ország részvételével folyó projekt lehetőséget ad többek közt tapasztalatszerzésre és megosztásra is.

Szándéknyilatkozatot írt alá három egyetem és az önkormányzat

Egészségipari-biotechnológiai park jöhet létre Józsefvárosban

A Semmelweis Egyetem (SE), a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) a Józsefvárosi Önkormányzattal egyetértésben egy Egészségipari-biotechnológiai Science Park létrehozását tervezi. A tudásközpont célja, hogy megfelelő egészségipari környezetet teremtsen, ezáltal jelentős mértékben hozzájáruljon Magyarország versenyképességének növeléséhez is. A tudásközpont létrehozásáról szóló szándéknyilatkozatot Sára Botond, Józsefváros polgármestere, Merkely Béla, a SE rektora, Szuromi Szabolcs, a PPKE rektora és Koltay András, az NKE rektora írta alá március 25-én. Sára Botond hangsúlyozta: a Science Park egy hatalmas mérföldkő az oktatás, a város és az egész ország fejlődésének szempontjából.

A rovat további hírei