Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Beiskolázás

A büszkeség érzését adták ajándékul

Adventi hangverseny a Józsefvárosi Zeneiskolában

A Józsefvárosi Zeneiskola növendékei és tanáraik a közelgő karácsony alkalmából december 11-én este ünnepi hangulatú koncerttel ajándékozták meg a büszkeségtől csillogó szemű szülőket, nagyszülőket és a Nap utcai iskola adventi díszekkel ékesített nagytermében összegyűlt közönség minden tagját.

Az okoseszközök és a gyermekek kapcsolata

Digitális honfoglalás konferencia

„Lépten-nyomon látjuk, hogy egészen kicsi gyermekek kezében is ott van az okostelefon, laptop, tablet, tehát nem dughatjuk a fejünket homokba, foglalkoznunk kell a jelenséggel” – szögezte le Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék (JEB) vezetője december 7-ei konferenciájukon, melyet a kerületi Egyszülős Központban rendeztek meg. Ismertették a tavaly elindult DigitalSkills projekt kutatási eredményeit, valamint szakértők tartottak előadást az okoseszközökön alkalmazható szülői felügyelő programokról és az interaktív mesekönyv műfajáról.

Segítség a tanulmányokhoz

Laptopot kaptak a kerület tehetséges diákjai

Tizenhat általános- és középiskolás tanuló nyert laptopot a Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért tehetséges gyermekek támogatására kiírt pályázatán, melyeket ünnepélyesen december 10-én a Józsefvárosi Önkormányzat épületében vehettek át. A méltó jutalmakat Sántha Péterné alpolgármester és Szabóné Fónagy Erzsébet, az alapítvány Kuratóriumának elnöke adták át a fiataloknak.

Ablakdíszek, koszorúk készültek

Karácsonyi készülődés a Vajdában

A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola bázisiskolaként sok közös programot valósít meg a Magyar Vöröskereszt támogatásával. December 5-én a szervezet és az Új Nemzedék Központ segítségének köszönhetően egységes adventi dekorációt készítettek az iskola tanulói az Önkéntesség világnapja alkalmából.

44 gyermek versengett a díjakért

A Sakkmikulás is hivatalos volt a LOSI Mikulás Kupára

A Losonci Téri Általános Iskolában december 1-én délután rendezték meg a LOSI Mikulás Kupát. A 10-10 perces gondolkodási idejű, 5 fordulós amatőr gyerek sakkverseny legjobban várt vendége a Sakkmikulás volt, aki az eredményhirdetésen minden indulónak mikuláscsomagot adott.

Játékos feladatok iskolásoknak

Interaktív nyílt nap a rendőrkapitányságon

Izgalmas feladványokkal, játszva tanultak a rendőrség munkájáról, a rendőri jelenlétről a Németh László Általános Iskola 7. osztályos tanulói a december 5-én tartott nyílt nap keretében. A VIII. kerületi Rendőrkapitányság kiemelt figyelmet fordít a fiatalok edukálására, a balesetek és veszélyhelyzetek minimalizálása érdekében. Az ismeretek elsajátítása mellett a rendőrség munkatársai fontosnak tartják, hogy a bizalom a rendőr felé mihamarabb kialakuljon a gyerekekben, ha bajt észlelnek, merjenek tőlük segítséget kérni.

Drogprevenciós program iskolásoknak

Nyílt nappal a kábítószer elleni harcban

Harmadik alkalommal rendezett nyílt napot a kerületi általános iskolás gyermekeknek a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) Közbiztonsági Munkacsoportja. A Kesztyűgyár Közösségi Házban november utolsó napján megtartott program célja a kábítószer veszélyeire való felhívás, valamint az egészséges életmód népszerűsítése volt.

Adventi naptár – másképp

Aminek minden gyerek örül: a közös időtöltés

Advent a várakozás ünnepe, és nekünk, szülőknek feladatunk, hogy gyermekeinknek átadjuk a lelki útravalót. Két gyerekes dolgozó anyukaként azt látom, a legnagyobb ajándék számukra a közös időtöltés. Nincs az a csoki mennyiség, vagy műanyag 126. játék, ami azt az elégedettséget és örömet tudja adni, amit a szülői figyelem. A 24 részes adventi naptárba nálunk évek óta se csoki, se játék nem kerül, mégis, ez a legjobban várt időszak a lányaim életében. Mutatok 3 kedves ötletet, ami nálunk bevált!

Együtt ünnepelték az év végét

Színházi élmény a kerületi bölcsődei dolgozóknak

A kerületi bölcsődék dolgozói minden nap teljes lényükkel, minden erejüket beleadva dolgoznak a gyerekekért. Ilyenkor, karácsony előtt nekik különösen kijár a köszönet és némi kikapcsolódás, ezért az intézményvezető meghívására közösen nézhették meg november 28-án Georgo Faloni Ártatlan vagyok! című komédiáját a Turay Ida Színházban, melyet Szurdi Miklós állított színpadra. Az előadás előtt Sántha Péterné alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

Digitális eszközökkel és tananyaggal az oktatásért

Okosterem a Németh iskolában

Az előző tanévben a Klebelsberg Központ az intézmények „jógyakorlatainak” bemutatását és megosztását célzó pályázatot hirdetett közoktatási intézmények számára, melyet a Németh László Általános Iskola sikeresen elnyert. A pályázati pénzből úgynevezett „okostermet” avattak fel november 21-én.

Elismerés a természettudományos képzés példaképeinek

Újabb két józsefvárosi pedagógus kapott Rátz Tanár Úr Emlékműdíjat

Nyolc természettudományos tantárgyat tanító pedagógus vehette át a Rátz Tanár Úr Emlékműdíjat november 28-án a Magyar Tudományos Akadémia patinás épületében. A díjat immár a tizennyolcadik alkalommal adták át azoknak a tanároknak, akik sokat tettek az oktatás ügyéért és kiemelkedően nagy hatással voltak a diákjaik fejlődésére, későbbi szakmai sikerére. Idén két józsefvárosi oktatási intézmény pedagógusa is elismerésben részesült.

Projektnap a Vajda Péter utcai általános iskolában

Lovagi torna és reneszánsz lakoma Mátyás király társaságában

Hogyan kerültek lovagok és várúrnők a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolába, ahova maga Mátyás király is ellátogatott? Ennek nem más volt az apropója, mint a Mátyás király születésének ötszázhetvenötödik és királlyá választásának ötszázhatvanadik évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév.

A rovat további hírei