Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Beiskolázás

Véget ért a tanév

Elbúcsúztak iskolájuktól a kerületi nyolcadikosok

Idén is elérkezett a nap, amikor több száz józsefvárosi diák életének egyik fontos állomásaként búcsút mondott az általános iskolának. Június 14-én, pénteken befejeződött a 2018/19-es tanév, utoljára csengettek ki a nyolcadik osztályosoknak. A végzősök virágcsokrokkal és lufikkal a kezükben végigsétáltak az ünneplőbe öltöztetett termeken, folyosókon, elköszöntek tanáraiktól és fiatalabb társaiktól, hogy a nyári szünet után új céljaik felé induljanak.

A Magyar Nemzeti Múzeum is a helyszínek között

Zenélő Budapest: minikoncertek fővárosszerte

Immáron ötödik alkalommal indult útjára a Zenélő Budapest programsorozat, amely ez évtől már 16 helyszínen – köztük a Magyar Nemzeti Múzeumban is –, közel 600 minikoncerttel várja az érdeklődőket majd’ egész nyáron.

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

Táskalopás miatt keresnek egy férfit

A józsefvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához, aki táskát lopott - adta hírül a police.hu.

Felhívás

Nyári diákmunka Józsefvárosban

A Pénzügyminisztérium, a fővárosi és megyei kormányhivatalok munkaügyi központjai és a járási, valamint kerületi hivatalok munkaügyi kirendeltségei idén is meghirdetik a nyári diákmunka programot nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalok részére.

Egy halhatatlan szerelem története

Dido és Aeneas operaelőadás a Deák Diákban

A Deák Diák Általános Iskola és a Budapesti Énekes Iskola egy újabb közös produkciót mutatott be a II. János Pál pápa téren található iskola tornatermében, május 31-én este. Henry Purcell Dido és Aeneas című operáját Dr. Bubnó Tamás karnagy rendezésében, Szengyel István koreográfiájával, Mezei Katalinnal és Mezei Andrással a címszerepekben láthatta a közönség.

Szurkoló tanárok, hajrázó diákok

Vajda-futás: Fókuszban az egészséges életmód

Minden év májusának utolsó csütörtökén, a Tisztviselőtelep utcáin rendezik meg a Vajda-futást, ami idestova 25 éves múltra tekint vissza, ugyanakkor az elmúlt években kerületi futó diákolimpiájává avanzsálódott. Az eseményt idén negyedszerre kötötték össze egészségnappal. A díjakat Sára Botond, Józsefváros polgármestere osztotta ki a győzteseknek.

A résztvevők ellátogattak a H13-ba is

Vállalkozói kompetenciák fejlesztése az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karán indult EntreCom4All elnevezésű európai projekt célja, hogy a fiatalokat támogassa abban, hogy sikeres vállalkozóvá válhassanak. Az ötnapos rendezvény középpontjában a fiatal vállalkozók mellett a nők álltak. A résztvevők ellátogattak a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központba is.

A rendőrök a lakosok segítségét kérik

Eltűnt három kamaszlány Józsefvárosból

Május 23-án délután ismeretlen helyre távozott VIII. kerületi tartózkodási helyéről a 13 éves Imre Mercédesz, a szintén 13 éves Tarczali Mercédesz, valamint a 12 éves Haga Zsaklin. A józsefvárosi rendőrök azt kérik, hogy aki látta őket, tegyen bejelentést.

A zene élménye ajándékba

Zeneiskolások műsora a Reménysugár Klubban

A kedvesség és a figyelmesség nem kerül semmibe, de sokszor elég ahhoz, hogy egy kis fényt és örömöt csempésszünk vele mások életébe. A Józsefvárosi Zeneiskola növendékei – tanáraik kíséretében és vezetésével – időről időre hol vidám, hol megható, de mindig feltöltődést és kikapcsolódást nyújtó műsorral ajándékozzák meg a kerületi idősklubok tagjait.

Losi Extázis

Iskolai váltóverseny szárazföldön és vízen

A Losonci Téri Általános Iskola legkiválóbb ifjú sportolói mérkőztek meg egymással május 21-én a Losi Extázis nevű versenyen. Ügyességre, gyorsaságra, koncentrációra is szükség volt ahhoz, hogy valaki a leggyorsabban teljesítse a szárazföldi és a vízi akadálypályát. Az egészséges versenyszellem és a szurkolók biztató kiáltásai mellett, a sztárvendégként fellépő Animal Cannibals zenekar produkciója is kellő lendületet és lelkesedést adott az ifjú sportembereknek a kihívás teljesítéséhez.

Az alkotásokból kiállítás nyílt

Kiosztották a Fiedler rajzpályázat díjait

Hatodik éve kerül rendszeresen kiírásra a Párizsban alkotó neves magyar képzőművészről elnevezett Francois Fiedler Gyermek és Ifjúsági Rajzverseny, ahová az ország minden részéből érkeztek alkotások az idén is. A kiválasztott pályaműveket a Palotanegyedben, a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ (H13) galériájában állították ki, ahol május 20-án ünnepélyes megnyitó keretében adták át a legjobbaknak járó díjakat és okleveleket.

AZ ÉN HŐSÖM

Gyermeknapi rajzpályázat – Meghosszabbítva!

Józsefváros önkormányzata gyermeknap alkalmából május 25-én idén is megrendezi a Rendvédelmi gyereknapot, amelyhez kapcsolódóan rajzpályázatot is hirdet. Témája: Az én Hősöm. A ceruzával, zsírkrétával, ecsettel készített egyéni alkotások meghosszabbított, új beküldési határideje: május 22.

A rovat további hírei