Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Beiskolázás

A csellengés veszélyeiről beszélgettek a gyerekekkel

„Vigyázz rám” iskolai felvilágosító program a Némethben

A csellengés megelőzésére és a kommunikációra helyezi a hangsúlyt az Ezer Lámpás Éjszakájának a tavaly indult – Vigyázz rám elnevezésű – iskolai felvilágosító programja. Ennek keretében február 19-én a Németh László Általános Iskolába látogattak szakemberek és hívták fel a gyerekek figyelmét a csellengés veszélyeire, a kiváltó okokra, és arra is, hogy merjenek segítséget kérni, ha bajba kerültek.

Idegenvezetők világnapja

Csütörtöktől ingyenes tematikus sétákat tartanak Budapesten

Ingyenes tematikus sétákat, gyalogos túrákat, tárlatvezetéseket, épületbejárásokat, illetve múzeumlátogatásokat tartanak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében február 21-24. között a fővárosban az Idegenvezetők világnapja alkalmából. Erről a BKIK Turizmus és Vendéglátás Osztályának elnöke számolt be az M1 aktuális csatornán, kedden.

Többszáz néző az idei filmmaratonon

Egész éjszakás mozizás a Corvinban

Hatalmas volt az érdeklődés a február 16-ai Corvin Moziéjszakára, a jegyek már egy héttel az esemény előtt elfogytak. Az éjszaka folyamán a mozi mind a hat termében, öt idősávban összesen 30 filmet vetítettek le, újakat, sőt, premier előttieket is, némelyiket 3D-ben.

Ahogy ők látják az iskolát

Leendő elsősök rajzaiból nyílt kiállítás a Molnár suliban

A Molnár Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola régebbi épületének folyosója izgatott óvodásokkal, illetve büszke szülőkkel és óvónőkkel telt meg február 5-én. A vendégek az Ilyennek képzelem az iskolát című, leendő elsősök rajzaiból összeállított kiállítás megnyitójára érkeztek.

Környezettudatosság és természetvédelem

Zöld szellemiség a kerületi óvodákban

Az utóbbi években egyre fontosabbá vált Földünk megóvása. Kerületünkben már a legkisebbek is tudják ezt, hiszen a Napraforgó Egyesített Óvoda minden tagintézményében a környezet megismerését, a természet kincseinek védelmét szem előtt tartva zajlanak a mindennapok. Sőt, a Katica, a Mesepalota és a Százszorszép Tagóvoda az elmúlt években elnyerte a Zöld Óvoda címet is.

Évforduló

Tájékoztató a pedagógusok jubileumi diploma igényléséről

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a Budapest Józsefvárosi Önkormányzat 2019-ben is köszönti a jubileumi diplomás pedagógusokat, melyre várjuk az igények bejelentését. A jubileumi diplomát az a nyugdíjas pedagógus igényelheti, aki a 2019. naptári évben szerzi meg erre a jogosultságot.

A magyar kultúra napját ünnepelték

Hangverseny a Józsefvárosi Zeneiskolában

A Józsefvárosi Zeneiskola növendékei és tanáraik hangversennyel ünnepelték A magyar kultúra napját január 22-én este. A Nap utcában található intézmény dísztermében egymás után léptek a színpadra a tehetséges, fiatal művészjelöltek.

Közös élmény, tapasztalatcserével fűszerezve

Pedagógusok sorversenye a Vajdában

A közös sportélmények nemcsak az egészség miatt fontosak. Az együtt teljesített kihívások és a közös élmény közelebb hozzák egymáshoz a csapattagokat is. Többek között ez volt az egyik célja annak a január 11-én megrendezett vidám, baráti hangulatú sor- és váltóversenynek, melyen a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola tanárai, illetve a Százszorszép és a Katica Tagóvodák pedagógusai mérkőztek meg egymással.

Szülők, csak kreatívan!

Farsangi készülődés: feladat helyett élmény

Cica legyen vagy zsiráf? Batman, lovag, hercegnő? Honnan kölcsönözzek jelmezt? Jaj, de drága! Tavaly Tamáskán ugyanez volt. Ezek egy szülő gondolatai, amikor először elhangzik a szülői értekezleten, hogy mindjárt itt az ovis, sulis farsang. Pedig sokkal izgalmasabbá, stresszmentesebbé, pénztárca-baráttá és könnyen családi programmá varázsolható a készülődés. Otthon pedig minden sarokban találni valamit, ami felhasználható a szuperkreatív jelmezekhez.

III. Vajda Budapest Open

Húsz csapat mérkőzött meg a nemzetközi floorball tornán

Immár harmadik alkalommal rendezték meg a Vajda Budapest Open nemzetközi floorball tornát a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola szervezésében, a Józsefvárosi Önkormányzat és Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával. A január 4-én és 5-én megtartott versenyen idén húsz csapat mérkőzött meg egymással.

Modern kialakítás a történelmi értékek megőrzésével

Új campussal bővülne a Pázmány Egyetem Józsefvárosban

Nagyszabású fejlesztést tervez a Pázmány Péter Katolikus Egyetem. A Szentkirályi utcában egy több mint 2500 négyzetméteres oktatási épületet alakítanak ki, a Bródy Sándor utcai műemléki melléképületben pedig egyetemi irodák kapnak majd helyet.

Gyerekek egykor és ma

A Fazekas Mihály gyakorlóiskola épületeinek domborművei

Az épületdíszítő plasztikák, szobrok és domborművek évezredeken keresztül részei voltak az épületeknek. Képeikkel ezek jelezték és mutatták be az épület funkcióját, és emellett esztétikai szerepük is volt. A Horváth Mihály téri Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumot díszítő plasztikák a száz évvel ezelőtti gyerekvilágba is betekintést nyújtanak.

A rovat további hírei