Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Beiskolázás

A józsefvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik

Eltűnt Bundics Simon

A férfi december 15-én egy VIII. kerületi egészségügyi intézményből ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról. Bundics Simon (48) körülbelül 175 centiméter magas, vékony testalkatú. Eltűnésekor fehér alapon kék csíkos pizsama felsőt, farmernadrágot és papucsot viselt.

Adni mindig öröm

Adventi készülődés a Molnár Ferenc iskolában

Karácsony közeledtével immár a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola folyosói és tantermei is díszektől pompáznak, az adventi rendezvényeknek és jótékonysági gyűjtéseknek köszönhetően pedig lassan a diákok lelke is ünneplőbe öltözik.

A büszkeség érzését adták ajándékul

Adventi hangverseny a Józsefvárosi Zeneiskolában

A Józsefvárosi Zeneiskola növendékei és tanáraik a közelgő karácsony alkalmából december 11-én este ünnepi hangulatú koncerttel ajándékozták meg a büszkeségtől csillogó szemű szülőket, nagyszülőket és a Nap utcai iskola adventi díszekkel ékesített nagytermében összegyűlt közönség minden tagját.

Az okoseszközök és a gyermekek kapcsolata

Digitális honfoglalás konferencia

„Lépten-nyomon látjuk, hogy egészen kicsi gyermekek kezében is ott van az okostelefon, laptop, tablet, tehát nem dughatjuk a fejünket homokba, foglalkoznunk kell a jelenséggel” – szögezte le Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék (JEB) vezetője december 7-ei konferenciájukon, melyet a kerületi Egyszülős Központban rendeztek meg. Ismertették a tavaly elindult DigitalSkills projekt kutatási eredményeit, valamint szakértők tartottak előadást az okoseszközökön alkalmazható szülői felügyelő programokról és az interaktív mesekönyv műfajáról.

Segítség a tanulmányokhoz

Laptopot kaptak a kerület tehetséges diákjai

Tizenhat általános- és középiskolás tanuló nyert laptopot a Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért tehetséges gyermekek támogatására kiírt pályázatán, melyeket ünnepélyesen december 10-én a Józsefvárosi Önkormányzat épületében vehettek át. A méltó jutalmakat Sántha Péterné alpolgármester és Szabóné Fónagy Erzsébet, az alapítvány Kuratóriumának elnöke adták át a fiataloknak.

Ablakdíszek, koszorúk készültek

Karácsonyi készülődés a Vajdában

A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola bázisiskolaként sok közös programot valósít meg a Magyar Vöröskereszt támogatásával. December 5-én a szervezet és az Új Nemzedék Központ segítségének köszönhetően egységes adventi dekorációt készítettek az iskola tanulói az Önkéntesség világnapja alkalmából.

44 gyermek versengett a díjakért

A Sakkmikulás is hivatalos volt a LOSI Mikulás Kupára

A Losonci Téri Általános Iskolában december 1-én délután rendezték meg a LOSI Mikulás Kupát. A 10-10 perces gondolkodási idejű, 5 fordulós amatőr gyerek sakkverseny legjobban várt vendége a Sakkmikulás volt, aki az eredményhirdetésen minden indulónak mikuláscsomagot adott.

Játékos feladatok iskolásoknak

Interaktív nyílt nap a rendőrkapitányságon

Izgalmas feladványokkal, játszva tanultak a rendőrség munkájáról, a rendőri jelenlétről a Németh László Általános Iskola 7. osztályos tanulói a december 5-én tartott nyílt nap keretében. A VIII. kerületi Rendőrkapitányság kiemelt figyelmet fordít a fiatalok edukálására, a balesetek és veszélyhelyzetek minimalizálása érdekében. Az ismeretek elsajátítása mellett a rendőrség munkatársai fontosnak tartják, hogy a bizalom a rendőr felé mihamarabb kialakuljon a gyerekekben, ha bajt észlelnek, merjenek tőlük segítséget kérni.

Drogprevenciós program iskolásoknak

Nyílt nappal a kábítószer elleni harcban

Harmadik alkalommal rendezett nyílt napot a kerületi általános iskolás gyermekeknek a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) Közbiztonsági Munkacsoportja. A Kesztyűgyár Közösségi Házban november utolsó napján megtartott program célja a kábítószer veszélyeire való felhívás, valamint az egészséges életmód népszerűsítése volt.

Adventi naptár – másképp

Aminek minden gyerek örül: a közös időtöltés

Advent a várakozás ünnepe, és nekünk, szülőknek feladatunk, hogy gyermekeinknek átadjuk a lelki útravalót. Két gyerekes dolgozó anyukaként azt látom, a legnagyobb ajándék számukra a közös időtöltés. Nincs az a csoki mennyiség, vagy műanyag 126. játék, ami azt az elégedettséget és örömet tudja adni, amit a szülői figyelem. A 24 részes adventi naptárba nálunk évek óta se csoki, se játék nem kerül, mégis, ez a legjobban várt időszak a lányaim életében. Mutatok 3 kedves ötletet, ami nálunk bevált!

Együtt ünnepelték az év végét

Színházi élmény a kerületi bölcsődei dolgozóknak

A kerületi bölcsődék dolgozói minden nap teljes lényükkel, minden erejüket beleadva dolgoznak a gyerekekért. Ilyenkor, karácsony előtt nekik különösen kijár a köszönet és némi kikapcsolódás, ezért az intézményvezető meghívására közösen nézhették meg november 28-án Georgo Faloni Ártatlan vagyok! című komédiáját a Turay Ida Színházban, melyet Szurdi Miklós állított színpadra. Az előadás előtt Sántha Péterné alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.

Digitális eszközökkel és tananyaggal az oktatásért

Okosterem a Németh iskolában

Az előző tanévben a Klebelsberg Központ az intézmények „jógyakorlatainak” bemutatását és megosztását célzó pályázatot hirdetett közoktatási intézmények számára, melyet a Németh László Általános Iskola sikeresen elnyert. A pályázati pénzből úgynevezett „okostermet” avattak fel november 21-én.

A rovat további hírei