Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Helyi hírek

HELYSZÍNVÁLTOZÁS!

Közösségi fogadóóra a Százados-negyed lakóival megváltozott helyszínen

A december 11-i közösségi fogadóóra helyszíne megváltozott! Az új helyszín: Hunguest Hotel Platánus, Budapest terem (Budapest, VIII. ker. Könyves Kálmán krt. 44.)

Elismerés a rendvédelmi dolgozóknak

A józsefvárosiak elemi igénye, hogy élhetőbb, rendezettebb, biztonságosabb, ugyanakkor barátságosabb környezetben élhessenek. Az önkormányzat éppen ezért a következő években is azon fog dolgozni, hogy ezeknek az igényeknek meg tudjunk felelni.

Közlemény a 8000 forintos juttatásokról

Folyamatos a kérelmek feldolgozása

Folyamatos a 65 év feletti kerületi lakosok egyszeri juttatásáról szóló kérelmek feldolgozása

Nyitás december 6-án, 16 órától.

Készül a korcsolyapálya a Horváth Mihály téren

A jégpálya nyitva minden nap 8.00-20.00-ig, 2019 december 6-tól - 2020 február 08-ig.

Advent Józsefvárosban

Gyertyát gyújtottunk a Horváth Mihály téren

A Józsefvárosi Advent keretében december 1-jén gyertyát gyújtottunk a Horváth Mihály téren felállított karácsonyfánál.

Közlemény

Polgármesteri és alpolgármesteri szabadságmegváltás

A november 28-i képviselőtestületi ülésen élénk politikai vita alakult ki a leköszönt polgármester és alpolgármesterei szabadságmegváltásának kérdésében. A testület a napirendi pont elhalasztásáról döntött és a december 19-i ülésen a kérdés újra napirendre kerül.

A KÖVETKEZŐ ÜGYFÉLFOGADÁSI NAP: JANUÁR 6.

December 2 és január 3. között A Baross u. 59. Kormányablak zárva tart

Tájékoztatom, hogy Budapest Főváros Kormányhivatala VIII. Kerületi Hivatala szervezeti keretében működő 1082 Budapest, Baross u. 59. szám alatt található kormányablakban felújítási munkálatok kezdődnek, erre tekintettel az ügyfélszolgálat 2019. december 2 – 2020. január 3. között zárva tart.

KITÜNTETÉSEK JÓZSEFVÁROSBAN

A lakosok, helyi szervezetek javaslatait várja az önkormányzat

A Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a Józsefvárosban adományozható kitüntetésekről szóló 23/2019. (VII.04.) önkormányzati rendelet alapján minden évben kitüntetésben részesíti a kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket, szakmai közösségeket.

INGYENES LAKOSSÁGI SZŰRÉSEK A SEMMELWEIS EGÉSZSÉG NAPON

Egyebek mellett melanoma és fogászati szűréseken is részt vehetnek az érdeklődők a Semmelweis Egyetem ingyenes rendezvénysorozatának decemberi programján. A népegészségügyi célú kockázat- és állapotfelméréseket, életmód tanácsadásokat a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ szakemberei az egyetem önkéntes hallgatói segítségével végzik. A szűrésekre kizárólag a helyszínen lehet regisztrálni.

A Szociális munka napja

Elismerés a szociális szféra dolgozóinak munkájáért

A szociális területen dolgozók azok, akik a legtöbbet teszik a közösségért, és a leginkább felelősséget vállalnak a jövőért. Ezért ünnepeltük őket, a Szociális Munka Napja alkalmából.

Igazságosabbá tesszük az év végi jutalmakat

Közlemény az év végi juttatásokról

Tévesen jelent meg több sajtótermékben, hogy Józsefvárosban a szociális ágazatban dolgozók idén nem részesülnek év végi juttatásban. A valóság az, hogy idén is lesz év végi juttatás, amelynek rendszerét igazságosabbá tesszük: bővül a jutalmazottak köre és a legalacsonyabb jövedelműek nagyobb összegű év végi juttatásra számíthatnak, mint eddig.

Aki megakadályozta a Nemzeti Múzeum kirablását

Emléktábla Harry Hill Bandholtz tábornok tiszteletére

Emléktáblát avattak a Magyar Nemzeti Múzeum kincseinek Romániába szállítását 1919-ben megakadályozó amerikai tábornok, Harry Hill Bandholtz tiszteletére csütörtökön a Múzeumkertben.

A rovat további hírei