Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Helyi hírek

Aki megakadályozta a Nemzeti Múzeum kirablását

Emléktábla Harry Hill Bandholtz tábornok tiszteletére

Emléktáblát avattak a Magyar Nemzeti Múzeum kincseinek Romániába szállítását 1919-ben megakadályozó amerikai tábornok, Harry Hill Bandholtz tiszteletére csütörtökön a Múzeumkertben.

Történetek, képzések, lehetőségek

A Nemzeti Vágtán népszerűsíti képzéseit az NKE

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem bemutatkozik a Nemzeti Vágtán. Megismerhető az egyetem múltja, képzései, és az elérhető szolgáltatásai. Az egyetem standja a Bajza utca és a Hősök tere közötti részén található majd meg október 19-én és 20-án.

Az újraélesztés világnapja

Újraélesztési gyakorlat a Molnár suliban

Fontos, hogy a bajban ne csak tudjunk, de merjünk is segítséget nyújtani. A Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítású Nyelvű Általános Iskolába járó diákok többek között az elsősegélynyújtás legfontosabb technikáit is elsajátítják. A Vöröskereszt bázisiskolájában október 16-án, Az újraélesztés világnapján a gyermekek, a szüleik és az intézmény dolgozói egy ambu baba segítségével egymást folyamatosan váltva sajátíthatták el és gyakorolhatták az újraélesztés helyes technikáját.

Indul a fűtési szezon

A fűtőberendezések karbantartására figyelmeztet a katasztrófavédelem

A hivatalos fűtési szezon kezdetének napján a fűtőberendezések karbantartására figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Önkormányzati választás 2019

Nyolcadik alkalommal választ önkormányzatokat az ország

A rendszerváltozás óta nyolcadik alkalommal tartanak önkormányzati választásokat vasárnap Magyarországon. A fővárosi választók főpolgármesterjelöltekre, polgármesterjelöltekre, önkormányzati képviselő-testületi képviselőjelöltekre szavazhatnak reggel 6 és este 7 óra között. A nemzetiségi választópolgárok a nemzetiségi önkormányzatok tagjait választják meg az önkormányzati voksolással egy napon. A képviselők mandátuma öt évre szól.

Kikapcsolódás az egész családnak

Átadták az új játszóteret a Múzeumkertben

A Nemzeti Múzeum kertje – korabeli szóhasználattal a Muzi – hatalmas, árnyat adó fáival, üldögélésre csábító padjaival mindig is a béke szigetét jelentette a nyüzsgő fővárosban élők generációinak számára. És hogy ez továbbra se legyen másként, az elmúlt időszakban lezajlott megújulás részeként már egy játszótér is várja a családokat a Múzeumkert Pollack Mihály tér felőli oldalán, amelynek ünnepélyes átadására október 11-én került sor. Az eseményen Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Sára Botond, Józsefváros polgármestere, valamint Varga Benedek, a Nemzeti Múzeum főigazgatója köszöntötte a megjelent érdeklődőket és családokat.

Emlékmű Horváth Zsuzsának és Ökrös Oszkárnak

Újabb két dombormű a Muzsikus cigányok parkjában

Két új domborművet avattak október 11-én a Muzsikus cigányok parkjában álló mészkőoszlopokon. Horváth Zsuzsa cigányprímásnő és Ökrös Oszkár cimbalomművész emlékművét Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Sára Botond, Józsefváros polgármestere leplezte le.

Az idei évtől könnyebben lehet tűzfalak felújítására pályázni

Megújulnak a Szigony utca homlokzatai

Már zajlanak a felújítási munkálatok a Szigony utca 8. szám alatti társasház homlokzatán, így hamarosan az épületre tervezett mesefigurákat is felfestik. A ház – amelynek szomszédos épületén a Szaffi című animációs film hősei láthatók – egyik tűzfalára a Vuk, a másikra a Macskafogó című kultikus rajzfilm egy-egy jelenete kerül.

A falai is megszépültek a Cifra palotának

Mesés tűzfal a Német utcában

Fiatalok generációknak nyújtott önfeledt szórakozást a nyolcvanas években indult Magyar népmesék rajzfilmsorozat, amit oly’ sokan vártunk izgatottan a televízió előtt kuporogva. És hogy a felnövekvő nemzedék is szívébe zárhassa a mese összetéveszthetetlen stílussal megrajzolt karaktereit, a gyerkőcök ezentúl játék közben őket csodálhatják a nemrégiben átadott Német utcai Cifra palota játszótér tűzfalán.

Interaktív játékelemek mutatják be a távfűtés működését

Újabb játszótér épül Józsefvárosban

Tematikus játszótér épül a Józsefvárosi Önkormányzat és a Főtáv Zrt. együttműködésében a Nap téren található parkban. Az alapkőletételre október 8-án került sor, amelyen Sára Botond polgármester kiemelte: gyermekbarát várost szeretnének létrehozni, amihez szükségesek olyan közösségi terek, ahol a családok minőségi időt tölthetnek együtt.

„Az életem ajándék a Jóistentől”

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte Orosházi Sándorné

Egy emberöltő – nagyjából harminc év – kétségkívül nagy idő. Ám ha valaki kilencven éves, annak ez a három évtized csupán a nyugdíjas éveit teszi ki. Így van ezzel Orosházi Sándorné Erzsike néni is, aki nemrégiben töltötte be a kilencedik X-et, és akit a nevezetes alkalomból Egry Attila alpolgármester köszöntött Üllői úti otthonában a kerek évfordulóhoz elengedhetetlen virágcsokorral, emléklappal és egy doboz finom csokoládéval.

Nagyobb biztonság a gyalogosoknak

Újabb négy intelligens gyalogátkelő a kerületünkben

A tavalyi évben kiépített és a lakosság körében nagy népszerűségnek örvendő, mozgásérzékelővel és ledvilágítással felszerelt gyalogátkelők mintájára újabb négy „intelligens” zebra került kialakításra Józsefvárosban. A közlekedésbiztonságot növelő okos rendszerek jelentősen segítik a gyalogosok biztonságos átkelését sötétedést követően iskolák, óvodák közelében, valamint a nagy forgalmú útszakaszokon, kereszteződésekben.

A rovat további hírei