Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Helyi hírek

140 gyermek kapott ajándékot

Ünnepi díszben a Mátyás tér karácsonyfája

Ötödik alkalommal állított fel és díszített karácsonyfát a Józsefvárosi Magdolna Negyed Egyesület (JóMa) a Mátyás téren. Emellett a civil szervezet adománygyűjtésének köszönhetően 140, a környéken élő, illetve óvodába járó gyermeket ajándékoztak meg játékokkal az apróságok nagy örömére.

Józsefváros rendjéért

Tűzoltók, közterület-felügyelők, polgárőrök részesültek elismerésben

A hagyományokhoz híven a Polgármesteri Hivatal dísztermében adták át az önkormányzat által alapított „Józsefváros rendjéért” elismeréseket december 14-én. A kitüntetést a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományából ötvenhárman, a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Ügyosztályától tizennégyen, valamint a Józsefvárosi Közbiztonsági Polgárőrség és Katasztrófavédelmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai közül tizenegyen vehették át a rendezettebb kerületért végzett áldozatos tevékenységükért. Sára Botond, Józsefváros polgármestere kiemelte az önkormányzat és a rendvédelemben dolgozók kiváló együttműködését, amelynek köszönhetően elérhető a kitűzött cél, hogy Józsefváros legyen Budapest legbiztonságosabb kerülete.

Keresztes Ildikó is fellép

Programok advent harmadik vasárnapján

Advent harmadik vasárnapján folytatódik Józsefváros ünnepi programsorozata a Horváth Mihály téren: 15 órától Farkasházi Réka és zenésztársai gyermekkoncertjét élvezhetik a térre kilátogató gyermekek, családok. Ezt követően, 16 órától a józsefvárosi óvodások műsorát láthatja a közönség. Az adventi koszorú harmadik gyertyáját 16 óra 30-kor gyújtják meg. A délután záró fellépőjeként Keresztes Ildikó ad koncertet.

Józsefváros rendjéért elismerések

Sára Botond: Közös célunk, hogy Józsefváros a legbiztonságosabb kerület legyen

Kerületünk közbiztonságáért végzett áldozatos tevékenységéért a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság 119 dolgozója vehette át december 12-én az önkormányzat által alapított „Józsefváros rendjéért” kitüntetést. A Polgármesteri Hivatalban megtartott ünnepségen Sára Botond, Józsefváros polgármestere kiemelte: az eddigi eredményeket tovább kell erősíteni, a cél, hogy néhány éven belül Józsefváros Budapest legbiztonságosabb kerülete legyen.

Zene és vers találkozása

Oláh Tamás-est a Józsefvárosi Galériában

Oláh Tamás költő nemrég megjelent, Álomfejtés című kötetéből kapott ízelítőt a Józsefvárosi Galéria közönsége december 10-én este. Az elhangzott versek a zene és a szó együttes erejével hatottak a jelenlévőkre, hiszen a Kazinczy-díjas előadóművész, Takács Bence Ervin által felolvasott alkotásokat Szakcsi-Lakatos Béla Kossuth-díjas zeneszerző és zongoraművész, illetve a Kiváló Művész-díjjal is elismert zeneszerző és hegedűvirtuóz, Kathy-Horváth Lajos improvizációi tették teljessé.

Fórum a kerületi közbiztonság további javításáért

A cél Józsefváros rendjének és nyugalmának biztosítása

Járási Közbiztonsági Fórumot szervezett a VIII. kerületi Rendőrkapitányság december 5-én a Polgármesteri Hivatalban, a kerületi intézmények és egyházi szervezetek képviselőinek részvételével. Az egyeztetés célja a szoros együttműködés kialakítása volt a bűncselekmények megelőzése és a közbiztonság további javítása érdekében. Molnár Gábor józsefvárosi rendőrkapitány a fórumon kiemelte: folyamatosan csökken a bűncselekmények száma a városrészben, azonban van még tennivaló. Sára Botond, Józsefváros polgármestere hangsúlyozta: az emberek szeretnek itt élni, az ő nyugalmuk biztosítása az elsődleges szempont.

Képekbe kódolt életünk

Molnár János kiállítása a Józsefvárosi Galériában

Az életrajz címmel nyílt meg – a kerületünkben élő – Molnár János több évtizedet felölelő alkotásaiból kiállítás december 7-én a Józsefvárosi Galériában. A magyarság sorskérdéseiből, ősműveltségéből és mitológiájából merített témájú műveket Bereczky Zoltán lelkész mutatta be az érdeklődőknek.

A remény vasárnapja

Meggyújtották a második adventi gyertyát

Közeledik legszebb, legmeghittebb ünnepünk, a karácsony. Ezt hirdeti immár a második adventi gyertya is kerületünk koszorúján, melyet Egry Attila alpolgármester és Sajgó Szabolcs jezsuita atya, a Párbeszéd Háza igazgatója gyújtottak meg december 9-én a Horváth Mihály téren. Vastag Csaba és az Apacuka Zenekar koncertje mellett ez alkalommal is színes családi programok voltak: óvodások műsora, állatsimogató, kézműves foglalkozások, és természetesen a jégpálya várták a kicsiket és nagyokat.

Ötvenéves lett az iskola

Kettős jubileum a Bókay szakgimnáziumban

Dupla jubileumot ünnepel idén egy több hetes rendezvénysorozattal a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum Bókay János Szakgimnáziuma. Az intézmény megalakulásának 50. évfordulója mellett a Csobánc utcai patinás iskolaépületben folyó oktatás 120 éves múltja is alkalmat adott az ünnepségsorozatra, melynek záró rendezvényét december elsején tartották.

Színvonalas műsor a Józsefvárosi Zeneiskolától

Mikulás-napi koncert a Reménysugár Idősek Klubjában

Adventi koncerttel kedveskedtek Mikulás napja alkalmából a Reménysugár Idősek Klubja közönségének a Józsefvárosi Zeneiskola ifjú növendékei és tanárai. Az ünnepi hangulatú műsorban a komolyzenei műfajok mellett ismert karácsonyi énekek is helyet kaptak.

Növekvő zöldfelület, javuló kerékpáros feltételek

Elkezdődött az Orczy tér felújítási munkálatainak tervezése

Elkezdődött az Orczy tér felújításának tervezése, a kivitelezés várhatóan jövő ősszel indul – közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön. A terület rehabilitációjának részeként 2019 tavaszáig megújul a villamospálya a Népszínház utca Dobozi utcai csomópontjától a Fiumei úton az Orczy téri csomópontig, valamint akadálymentesítik a Magdolna utcai és az Orczy téri villamos megállóhelyeket. Ezután megújul a Magdolna és a Dobozi utca a Fővárosi és a Józsefvárosi Önkormányzat beruházásában.

Volt zsákjában minden jó

A józsefvárosi óvodákban is járt a Mikulás

Kerületünk óvodáiba is ellátogatott a Mikulás, hogy meglepje a gyerekeket, amiért egész évben jól viselkedtek. Még a legkisebbek is tudják, hogy hatalmas utat kell megtennie az év ezen napján, ezért egyből hellyel kínálták, és a legtöbb csoportban valami finomságot is kapott útravalóul.

A rovat további hírei