Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefváros újság

A KÖZÖSSÉG TERVEZTE, MOST TESZTELTÉK AZ ELKÉPZELÉSEKET

Kipróbáltuk a sétáló Déri Miksa utcát

A Józsefvárosi Önkormányzat és a kerület városfejlesztési cége, a Rév8 Zrt. által megálmodott Déri Miksa közösségi fejlesztésű projekt az utóbbi időben hétről-hétre formálódott. A környékbeliekből alakult csapat az elmúlt hónapban rengeteg energiát fordított arra, hogy a kerületieknek tetsző, többféle igényt kielégítő, sokfunkciós teret hozzanak létre minél több zöldfelülettel. Egy tesztnapon is kipróbálhatták a lakók, milyen is lesz a megújuló Déri utcán élni. A tesztnapot a Rév8 szervezte a Közösségi Részvételi Iroda, a Kesztyűgyár Közösségi Ház, a Közterület-felügyelet és a JGK Zrt. segítségével.

Ingatlan árverések

Elektronikus árverés szeptemberben

Elektronikus árverést tart szeptemberben a JGK, íme a pályázati feltételek.

Józsefvárosi fórum az önkormányzati házak házirendjéről

Saját házfelügyelőt és szabályokat akarnak a lakók

A jelenleginél részletesebb szabályokat, a szabályszegőkkel szemben szankciókat, és hatékonyabb közös képviseletet, ügyintézést szeretnének a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú társasházak lakói – derült ki az ingatlanok házirendjéről szóló, július végén tartott lakóssági fórumon.

Havi 40 ezer forinttal többet kapnak, és be is épül a bérükbe

Bérpótlékot kapnak a józsefvárosi óvodapedagógusok

Pikó András és Dr. Erőss Gábor előterjesztése alapján megszavazott, mintegy 140 embert érintő, az óvodapedagógusoknak járó bérpótlék augusztus 1-től épült be a fizetésekbe.

Recept

Lecsó tökkel

Még tart a lecsószezon, érdemes kipróbálni a tökkel vagy cukkinivel bolondított lecsót Bodrogi Fűszeres Eszter (képünkön) konyhájából.

Augusztus végéig lehet kitölteni az önkormányzat kérdőívét

Klímakonzultációt tart a kerületvezetés

“Nem a nyolcadik kerületben fogjuk megállítani a klímaváltozást, alkalmazkodnunk viszont muszáj hozzá, fel kell készülnünk mindenfajta időjárási szélsőségre” - vallja Dr. Erőss Gábor, a környezetvédelemért is felelős alpolgármester. A változó éghajlathoz való alkalmazkodásról az önkormányzat kérdőíven kéri ki a kerületben lakók véleményét.

Rendőrök és civilek együttműködése Józsefvárosban

Civil-rendőr összefogás a szélsőségesek várható támadása ellen

Közeledik a Pride rendezvénysorozat, ami mindig felhergeli a gyűlölködőket. Az érintett civilek és a kerület rendőrei – az országban egyedülálló módon – elkezdtek együtt gondolkozni azon, hogy miképp tudnának a leghatékonyabban és leginkább jogszerűen fellépni a garázdálkodók ellen.

10 ezer gyerek kap fejenként 10 ezer forint hozzájárulást a nyaralásához

Táborozási támogatás a fővárostól

10 ezer gyerek nyári táboroztatását fejenként 10 ezer forinttal támogatja a Fővárosi Önkormányzat.

Évi 50 millió forint bevételtől esik el a kerület

Adókivetési jogot vont meg a kormány

Újabb bevételi lehetőségtől fosztotta meg előzetes egyeztetés nélkül a kormány az önkormányzatokat, folytatva a megszorítások sorozatát, amit a felhatalmazási törvényt kihasználva kezdett el a járványveszélyre hivatkozva. Az önkormányzatok július 15-től kezdve már nem vethetnek ki adót a területükön elhelyezett óriásplakátok után sem. A fideszes parlamenti többség által elfogadott, a 2021-es költségvetés megalapozásáról szóló törvény módosította a helyi adókról szóló törvényt, ami 2018-tól lehetővé tette helyi adó kivetését a közterületi reklámhordozókra. Ez a bevétel azóta beépült az önkormányzatok költségvetésébe.

Péter bácsi most is jó kedélyű

Köszöntötték a 100 éves Múth Pétert

Július 27-én köszöntötte fel otthonában századik születésnapján Múth Pétert a városrész helyi képviselője, a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz, tolmácsolva az önkormányzat jókívánságait is.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Bérbeadandó üzlethelyiség

A JGK pályázati közleménye

Készül a kerület első közösségi módon tervezett köztere

Hamarosan tesztelik a Déri Miksa utca funkcióterveit

Nemrég beszámoltunk róla, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat és a Rév8 a környék lakóit bevonva tervezi meg a jövő év egyik nagy köztér-átalakítását: a Déri Miksa utca egy szakaszának sétálóutcává építését és parkosítását. A legutóbbi piknik óta összesen három közösségi tervező workshopot tartottak, ahol alkalmanként 30-40 környékbeli segítségével, különféle módszerekkel gyúrták egybe az eddig beérkezett ötleteket.

A rovat további hírei

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben