Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefváros újság

UTCAKIÁLLÍTÁS A BÉRKOCSIS-AURÓRA SARKON

Miért fontos a szabad oktatás?

Meglepő kiállítással találkoznak az arra járók az Auróra és a Bérkocsis utca sarkán. Hatalmas molinókon mutatnak rá azokra a kormányzati lépésekre, amelyek a Szabad Egyetem aktivistacsoport szerint ellehetetlenítik a szabad oktatást.

A nyugodt és biztonságos megemlékezés érdekében

Tíz tanács a rendőrségtől

Mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen látogatják meg a temetőket, hogy elhunyt szeretteikre emlékezzenek. A rendőrség idén is biztosítja a megemlékezés nyugalmát, de érdemes néhány jó tanácsot megfogadni.

Interjú, válaszok nélkül

Vörös Tamás, a Józsefvárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője nem áll szóba a józsefvárosiak lapjával

Miután Pikó András polgármester nemrég az elmúlt egy évet értékelő interjút adott lapunknak, ugyanerre kértük a józsefvárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetőjét is. Ám Vörös Tamás először visszautasította az interjút (mint január óta az összes megkeresésünket) a lapunk elleni fideszes bojkottra hivatkozva, majd amikor a neki feltenni kívánt kérdéssort is átküldtük, lapzártánkig már nem is reagált. Nem örülünk, és nem is tartjuk jónak, amikor válaszok nélküli interjút kell közölnünk, de meg kell mutatnunk azokat a kérdéseket, amelyekre szerintünk a józsefvárosiak joggal várnak választ tőle. Ezek szerint hiába.

Megtelt a Rákóczi út október 23-án

Tízezrek tüntettek az SZFE mellett kiállva

Több tízezres tömeg vonult fel október 23-án Budapesten, hogy kiálljon a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyéért, az intézmény autonómiájáért.

Szili-Darók Ildikó alpolgármester vette át a hivatali feladatokat

Pozitív lett Pikó András koronavírus tesztje

Pikó András is elkapta a koronavírus-fertőzést, pozitív lett a tesztje. Feladatait általános helyettese, Szili-Darók Ildikó vette át. A polgármester részletesen beszámolt tüneteiről is a Facebookon.

Ironikus videóban jelentette be a rapper, hogy elindulna képviselőjelöltként Józsefvárosban

Dopeman a Fidesz segítségére siet

Belépne a Fideszbe, mert most már „a süllyedő hajót kell kihúzni a vízből”, és elindulna Józsefvárosban képviselőjelöltként 2022-ben – jelenette be Pityinger László, vagyis Dopeman egy ironikus hangvételű videóban.

ÖZVEGY KIPCSAK GYÖRGY ROVATA

Az újságírás elviselhetetlen könnyűsége

Nem hiszem, hogy a szakmánkban van lejjebb, mint amit nemrég a Magyar Nemzet művelt Pikó Andrással.

FUTÓSZŐNYEG VEZETETT A BEJÁRATTÓL AZ INTARZIÁS LIFTIG

Történelmi visszatekintés a Szűz utcai Sóhajok hídjáról

A Szűz utca 5–7. alatti szecessziós bérház Pillangóház vagy pillangós ház néven lett közismert, mert szimmetrikus elrendezését belső híd osztja fel, a látvány pedig lepkeszárnyra emlékeztet. A ház története és értékei azonban önmagukban is érdekesek. Az itt élő Torgyán Berta, a ház történetének jó ismerője vezetett körbe minket az épületen.

AMIKOR MÉG JÓZSEFVÁROS VOLT A BULINEGYED

Egykori legendás szórakozóhelyek

A ’90-es évek elejének kultikus, főleg underground szórakozóhelyei Józsefvárosban voltak, vagyis a buliipari megállapítás, miszerint „a nyolc az új hét” valójában így igaz: az egykori nyolc volt a későbbi hét. De még fontosabb kérdés: vajon minden a Tilos az Á-ból indult annak idején, vagy inkább a Fekete Lyukból?

Emléksétával tisztelgett Józsefváros 1956 hősei előtt

Pikó: „A szabadság iránti vágyat legyőzni sosem lehet”

A Magyar Rádió egykori, Bródy Sándor utcai épülete elől indult, és a Kisfaludy utcát érintve a Corvin közben ért véget a Józsefvárosi Önkormányzat október 23-i megemlékezése.

Logika – Ügyesség - Kitartás

Losis diák a legjobb három között

Radó Dominik, a Losonci Téri Általános Iskola 3. osztályos tanulója III. helyezést ért el az Országos LÜK Bajnokságon.

A rendőrök garázdaság miatt keresik a képen látható férfit

Maszk helyett késsel ment bevásárolni

Késsel fenyegetőzött egy Baross utcai boltban egy férfi, miután az eladó felszólította, hogy vegyen fel maszkot. A VIII. kerületi rendőrök garázdaság miatt keresi a férfit, akit felvett a biztonsági kamera.

A rovat további hírei

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben