Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Józsefváros újság

Az önkormányzat, a főváros és a lakóközösség összefogásának eredménye

Befejeződött a Népszínház utcai mozaikfríz felújítása

A Népszínház utca 22. szám alatti épület homlokzatán található hármas tagolású mozaik képsor hosszú évek kitartó, aprólékos munkájának, a Fővárosi és a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásának és a lakóközösség összefogásának köszönhetően mára teljes pompájában köszönti az arra járókat.

Valentin-napi szubjektív

Nem kell a virág

A vágott semmiképp. Valentin-napon meg még inkább nem kell. Amikor külső nyomásra, elvárásra adjuk vagy kapjuk. Értem én, hogy ilyenkor a figyelmességünk szimbóluma a virág, amivel megajándékozzuk a szeretet személyt. De vajon a figyelmet nem fejezhetnénk ki ennél mélyebben, személyre szabottabban?

Képei roma kulturális eseményeket örökítenek meg

Mini-kiállítás Nyári Gyula fotóiból

Nyári Gyula muzsikus, fotográfus képeiből összeállított mini-kiállítás kísérte az ELTE-BTK Kari Tanácstermében február 12-én megrendezett Józsefváros Roma Öröksége című műhelykonferenciát. Az eseményen a REACH-projekt józsefvárosi kutatásához kapcsolódó egyetemi szeminárium eredményeit mutatták be.

Tehetség, kitartás és szorgalom

Beszélgetés a Jónás zenészdinasztiával

A Jónás-testvérek zongorista és zeneszerző édesapjuk, Jónás Rezső nyomdokaiba lépve már kisgyermekként rátaláltak a bennük szóló zenére és a saját hangszerükre. Ifjabb Jónás Rezsővel és öccsével, Dániellel a józsefvárosi, Magdolna utcai otthonukban beszélgettünk többek között a jövőbeli terveikről és arról, hogy mit éreznek a színpadon állva.

Kultúra

Operadívák lépnek fel az Erkel Színházban

Kolonits Klára és Sümegi Eszter főszerepekben, míg Elina Garanca és Szonja Joncseva gálaesteken lép a közönség elé az Erkel Színházban.

Beszélgetés Oláh Tamással

„A költő mindig álomfejtő”

Sok művész, alkotó ember él kerületünkben, akiket időről időre megszólaltatunk hasábjainkon. Ez alkalommal Oláh Tamás, a Józsefvárosban született és máig itt élő, gazdag és színes életutat bejárt költő osztotta meg velünk pályájáról, szűkebb hazájáról és a művészetről – azon belül természetesen a költészetről – vallott gondolatait.

Júliustól lépnek életbe az új intézkedések

Íme, a családvédelmi akcióterv részletei

Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be vasárnap a Várkert Bazárban megtartott évértékelőjén, amelynek részleteiről Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn tartott sajtótájékoztatót. Eszerint július elsejétől lehet igényelni a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kamattámogatott hitelét használt lakás vásárlásához is, valamint a július elsejét követően született gyerekek után igényelhető a gyerekvállalási támogatás.

Újabb kiállítás nyílt a Józsefvárosi Galériában

Valóság és látomások határán

Oxigén címmel nyílt kiállítás Siska-Szabó Hajnalka festőművész műveiből február 8-án a Józsefvárosi Galériában. Az aradi képzőművész és pedagógus képeivel a valóság és egy absztrakt, látomásszerű világ határára repíti a szemlélődőt. A tárlatot március 4-éig tekintheti meg a közönség a József körúton található kiállítóteremben.

Társát még keresik

Őrizetben az 1-es villamoson garázdálkodó egyik férfi

Két férfi garázdálkodott az 1-es villamoson február 9-én. Egyikük betörte a jármű ablakát, társa ezalatt megütött egy utast. A rendőrség felhívást tett közzé az elkövetőkről, amelynek hatására az egyik férfi feladta magát, társát továbbra is keresik.

Segítsen, ha látta ezt a kislányt!

Eltűnés miatt keresik a 11 éves Eze Favour Ngozit

A józsefvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik a képen látható kislány megtalálásában, aki február 8-án ismeretlen helyre távozott VIII. kerületi tartózkodási helyéről.

Konferencia a Párbeszéd Házában

Az egyházak fontos segítséget nyújthatnak az emberkereskedelem elleni harcban

A magyarországi egyházak fontos segítői lehetnek a rendőrségnek az emberkereskedelem elleni harcban – mondta Németh Ágnes, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője pénteken a Szerzetesek a kényszerprostitúció ellen címmel megrendezett konferencián, a Józsefvárosban található Párbeszéd Házában.

A munkálatok március 11-ig tartanak

Tél végi lemosó permetezés

A FŐKERT Nonprofit Zrt. február 4-én megkezdte a fővárosi parkok- és fasorok fás szárú növényeinek tél végi lemosó permetezését. A munkálatok előreláthatólag március 11-ig tartanak, de az ütemterv az időjárás függvényében változhat. A permetezések, különös tekintettel a fasorokra, alapvetően az éjszakai órákban történnek, így a munkálatok nem zavarják a gyalogos- és közúti forgalmat.

A rovat további hírei