Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefváros újság

HELYHATÁROZÓ

Grillcsirkében az igazság

Ha eltűnik az emberiség a földkerekségről, állítólag az ökológiai lábnyomát nem is saját csontjai hagyják majd itt, hanem a csirkéké. Mert két kézzel zabáljuk. Mi sem jellemzőbb, minthogy amikor a válság elején egyes hentesek az egekbe emelték a csirke árát, az össznépi felháborodás miatt rögtön visszakozniuk kellett.

KÖZELEG A NYÁR

Tájékoztató a Kesztyűgyár nyári napközis táboráról

A Kesztyűgyár Közösségi Ház (KKH) 2020-ban is megszervezi nyári napközis táborát a Józsefvárosban élő általános iskolás, 7–14 év közötti gyermekek számára.

SZOMSZÉDOK

Nem csak létráért kopogtatnak át egymáshoz

Ugyanarra az emeletre költöztek a Ganz-kolónia háztömbben, ám kapcsolatuk jóval több annál, mint ami egy nagyvárosi szomszédsági viszonyban megszokott. És ebből a telep is profitálhat.

Kipróbált, bevált finomságok Kiss Éva konyhájából

Az elfeledett rebarbara

Egyre több helyen beszerezhető a rebarbara, ez a fanyar ízű finomság. Tavasszal érik be, június közepéig tart a szezonja.

BERKE ESZTER REFORMÁTUS LELKÉSZ PÜNKÖSD ÜZENETÉRŐL

„A hit nem fűrészpor, amit le kell nyelni”

A pap ajtó az emberi világ és az isteni szféra között: az emberek felé képviseli Istent, és Isten felé az embereket – mondja Berke Eszter, a Józsefvárosi Református Egyházközség fiatal lelkésze. Szerinte, ha már van egy jó recept, minőségi hozzávalókkal, akkor abból lehetőleg finom étel készüljön.

INTERJÚ KARAFIÁTH ORSOLYÁVAL

„A szolidaritás nálunk lassan nem létező fogalom”

„Rengeteget és sokfélét dolgozom, méghozzá örömmel, és sosem hagytam, hogy a játékosságtól eltérítsenek” – mondja Karafiáth Orsolya, akit – saját jellemzése szerint – a smink és a paróka, olykor pedig az önirónia tart össze. Megosztó személyiség, de szerinte ez így van jól. Karafiáth Orsolyával kormányzati támogatást osztó kegyurakról, női szerepekről és a minket körülvevő idiótákról is beszélgettünk.

AZ ELADÁSOK MEGTORPANTAK, A BÉRLEMÉNYEKET OLCSÓBBAN KÍNÁLJÁK

Ismét a bérlő diktál az ingatlanpiacon

Gyorsan és látványosan átalakult a budapesti ingatlanpiac a koronavírus-járvány miatt – a hatások Józsefvárosban is érezhetők. Az eladások megtorpantak, az bérleti díjak pedig egyre szélesebb skálán mozognak. Újra megjelentek a százezer forint alatti garzonok, de nem biztos, hogy érdemes lecsapni a kihagyhatatlannak tűnő ajánlatokra.

FOLYTATÓDIK A PARK MEGÚJULÁSA: ÚJ JÁTSZÓTÉR ÉS FITNESZPARK ÉPÜL

Kitavaszodott a Kálvária téren is

A Magdolna- és az Orczy-negyed határán, a Kálvária téren forgatott a Józsefváros újság – a videó a cikkünkbe beágyazva is elérhető. Fertőtlenítés, fűnyírás, zöldhulladék összeszedése – a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ munkatársai mindent elintéztek, és egy kis segítséget is kaptak.

A FEJÜK FELETT DOLGOZNAK, DE NEM A FEJÜK FELETT DÖNTENEK

Mentorok segítik a városrehabilitációt

Két felújítás alatt álló önkormányzati bérházban jártunk az Orczy negyedben, ahol pár hónap alatt 75 évet ugrik a történelem. Uniós forrásból folyik a városrész rehabilitációja, ami nem csak az épületeknek, de talán a bennük élőknek is megújulást hoz.

INTERJÚ BARANYI KRISZTINÁVAL, FERENCVÁROS FÜGGETLEN POLGÁRMESTERÉVEL

„Nem kötök kompromisszumot azért, hogy megússzak egy konfliktust”

A Fidesz fölényes legyőzése közös sikerünk volt. Ez azonban sajnos nem járt együtt az összes sérelem begyógyulásával - mondja Baranyi Krisztina. Ferencváros polgármesterével kerületi beruházásokról, Ferencváros pénzügyeiről és Pikó Andrásról, valamint Kocsis Mátéról is beszélgettünk.

VÍRUSIRTÓ ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐKET KÍSÉRT EL AKCIÓJUKRA STÁBUNK

Viszlát vírus, helló tisztaság!

Önkormányzati tulajdonú házak közös tereit fertőtlenítették az elmúlt napokban a Közösen Józsefvárosért önkormányzati frakció tagjai.

TOVÁBBRA IS HÍVHATÓ A ZÖLDSZÁM ÉS MEGMARAD A RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS IS

Restart, Józsefváros!

A kijárási korlátozások budapesti megszűnésével Józsefvárosban is kezd visszatérni az élet a rendes kerékvágásba. Megteltek az utcák, parkok és játszóterek, újranyitnak a bölcsődék és óvodák, visszaáll az önkormányzati intézmények ügyfélfogadása is. Továbbra is hívható az önkormányzat zöldszáma, megmarad a Szolidaritási Alap és a tárgyi adománygyűjtés, ahogy a rendkívüli települési támogatás is.

A rovat további hírei

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben