Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Józsefváros újság

Személyi sérülés nem történt

Levált egy rész egy Szigony utcai társasház szigetelésének borításából

Egy Szigony utcai társasház szigetelésének borítása augusztus 25-én délután több tíz négyzetméternyi területen levált. A tűzoltók létrával érkeztek a helyszínre elhárítani a balesetveszélyt. Személyi sérülés nem történt ‒ tudtuk meg Bardovits Gábor közbiztonsági referenstől.

A józsefvárosi rendőrök segített a férfin

Leesett a létráról, alumínium lap vágta fel a karját

Egy Horváth Mihály utcai építkezésen esett le egy munkás a létráról augusztus 22-én este. Több helyen megvágta magát. A súlyos sérüléseket a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányságának rendőrei látták el.

Focibajnokság, fitnesz bemutatók, futóverseny

Józsefvárosi sportnap az Orczy-parkban

Sportnapot rendeznek augusztus 31-én, szombaton az Orczy-parkban. Ebből az alkalomból a résztvevők futóversenyen és kispályás futballbajnokságon vehetnek részt. A sportversenyekre augusztus 30-áig lehet online nevezni, illetve a futásra a verseny előtt személyesen lehet jelentkezni. A programon fitnesz bemutatók, és –kiállítás valamint előadások és tanácsadás is várja az érdeklődőket.

A hűség és az önfeláldozás jelképe

Nemecsek Ernő szobra a Füvészkertben

Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényének egyik legfontosabb alakja Nemecsek Ernő, a látszólag törékeny, szőke fiúcska, aki hűségével, bátorságával és önfeláldozásával igazi hőssé válik a történet végére. Neki, és az általa képviselt értékeknek állít emléket az a Zsigó András keramikus által készített szobor, amelyet augusztus 15-én este adtak át az ELTE Füvészkertben. Az eseményen részt vett Sántha Péterné, Józsefváros alpolgármestere is.

Ügyfélfogadási és parkolási információk az ünnephez kapcsolódóan

A hosszú hétvégén nem kell fizetni a parkolásért

Az augusztus 20-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan augusztus 16. üzemzárás és augusztus 21. üzemkezdet közötti időszakban a fizető parkolás szünetel kerületünkben. A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. szakmai igazgatóságainak ügyfélfogadási rendje pedig az alábbiakban olvasható rend szerint alakul.

Forgalmi változások

Szeptember 2-től újra a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os

Az idei nyári nagykörúti villamospálya-felújítás befejező üteméhez ér: augusztus 21-től, szerdától módosul a 4-6-os villamos közlekedési rendje. Augusztus 31-én hajnalig a villamos a Corvin-negyed és a Jászai Mari tér között jár. A Nyugati pályaudvar és a Széll Kálmán tér, valamint a Corvin-negyed és az újbudai végállomások között pótlóbusz viszi az utasokat. Augusztus 31-én hajnaltól szeptember 1-jén éjfélig a teljes vonalon pótlóbusszal lehet utazni.

50 éve szervezték meg a Woodstocki Fesztivált

Filmvetítés a Reménysugár idősklubban

A béke fesztiválja, Woodstock ötvenedik évfordulója emlékére szervezetek mozidélutánt augusztus 15-én a Reménysugár Idősek Klubjában. A résztvevők a Hair című ikonikus filmet nézték meg, ami megidézi a kor hangulatát. Az eseményre Sántha Péterné alpolgármester is ellátogatott.

Szerkesztőségi közlemény

Hamis vádak a Józsefváros újsággal szemben

Az elmúlt időszakban több párt és jelölőszervezet is azzal a kéréssel fordult lapunkhoz, hogy az őszi önkormányzati kampányban közöljük az általuk fizetett politikai hirdetéseket, illetve arra árajánlatot kértek. Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy – a korábbi gyakorlatnak megfelelően – a Józsefváros újság a mostani választási kampányban sem biztosít egyetlen politikai párt vagy jelölőszervezet számára sem fizetett hirdetési felületet, ugyanakkor a jelöltek bemutatására lehetőséget adunk.

Piknikezz a tóparton!

Holnaptól ismét Orczy Summer Chill

Augusztus 15-én folytatódik az Orczy Summer Chill fesztivál. Csütörtöktől vasárnapig hangulatos estéket tölthetünk az Orczy tó partján, ami hol kertmozivá, hol a pop, a jazz vagy épp a klasszikus zene színterévé változik.

Én csupán közvetítő vagyok

Beszélgetés Hajdók Judit orgonaművésszel és kutatóval

Józsefváros mindig népszerű volt a művészek körében: sok író, színész, festő és zenész választotta otthonául. Hajdók Judit orgonaművész és -kutató koncertjei és tudományos munkája során beutazta a világot, de a szíve mindig visszahúzta a Palotanegyedbe, abba a harmadik emeleti lakásba, amely már gyermekként is az otthona volt. A művésznővel az Építész Pince toszkán hangulatú, borostyánnal díszített udvarán beszélgettünk többek közt a hangszerek királynőjéről, józsefvárosi emlékeiről, illetve arról, mennyire fontos egy-egy koncert kapcsán a közönség szerepe.

Melegen ajánljuk

Amit a folyadékpótlásról tudni kell

„Nyáron fontos a folyadékpótlás!”, „Igyál sokat, nehogy kiszáradj!”, „Ne cukrosat, vizet!”. Ezeket az intelmeket már mindenki jól ismeri. De miért olyan fontos elegendő folyadékot fogyasztanunk – különösképpen a nyári forróságban –, és vajon kizárólag az üdítően hideg víz-e a megfelelő választás? Cikkünkből kiderül!

Közlemény

Jogellenesen tart nyitva az Auróra Kioszk

Az Auróra Kioszkot üzemeltető Marom Klub Kft. a hatósági kötelezés ellenére nem pótolta az üzlet használatának jogcímét igazoló okiratot. A kötelezésnek az üzemeltető a rendelkezésére álló 90 nap alatt nem tett eleget, a jogsértő állapotot nem szüntette meg. Tájékoztattam az üzemeltetőt, hogy a működési engedélyt visszavonom, a tevékenység folytatását megtiltom, és a kereskedőt, illetve az üzletet a nyilvántartásból törlöm, az üzletet bezáratom - olvasható Józsefváros jegyzőjének közleményében.

A rovat további hírei