Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Józsefváros újság

25 éve hunyt el a rendszerváltás miniszterelnöke

Szobrot avattak Antall József tiszteletére a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben

Szoboravatással egybekötött megemlékezésre gyűltek össze Antall József, a rendszerváltozás utáni első szabadon választott magyar kormány miniszterelnökének rokonai, tisztelői és egykori politikustársai a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben december 12-én. Az ünnepségen az államférfi özvegye és fia, valamint Boross Péter volt miniszterelnök és számos közéleti szereplő mellett Sántha Péterné, Józsefváros alpolgármestere is részt vett, aki koszorúval emlékezett meg a súlyos betegségben, hivatali ciklusának negyedik évében elhunyt politikusról.

50 év után megerősítették fogadalmukat

Jubilált a Murnyák házaspár

Murnyák László és Murnyák Lászlóné Papp Valéria ötven éve mondták ki az igent a Baross utcai Polgármesteri Hivatalban, mely alkalomból a Külső-Józsefvárosi Református Egyházközség templomában megerősítették fogadalmukat. Az istentisztelet után Kovács Dávid Emil lelkipásztor, a család, barátok és a gyülekezet tagjai mellett Guzs Gyula és Kaiser József önkormányzati képviselők is köszöntötték a házaspárt: egy csokor virággal és a Turay Ida Színház egy tetszőleges előadására szóló páros jeggyel kedveskedtek nekik.

Minden eddiginél több ajándék gyűlt össze

Rendőrségi adománygyűjtés rászoruló családoknak

Már hagyományosnak mondható, hogy a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysága a karácsony közeledtével adománygyűjtést szervez azzal a céllal, hogy szebbé tegyék a kerületi rászoruló családok ünnepét. A negyedik alkalommal meghirdetett akción 184 zsák és 13 doboz ruhanemű, játék, könyv, íróeszközök és tartós élelmiszer gyűlt össze. Az adományokat idén rendhagyó módon a Külső-Józsefvárosi Református Egyházközség segítségével juttatják el a nehéz körülmények között élő családokhoz.

Az Advent Bazilika ezüstérmes lett a szavazáson

Budapesti lett Európa második legjobb karácsonyi vására

Idén a Szent István téri Advent Bazilika két év alatt hét helyet javítva ezüstérmes lett a karácsonyi vásárok közt a European Best Destinations utazási portál népszerűségi listáján. Az első helyen Észtország fővárosa, Tallinn végzett, a harmadik helyet a franciországi Strasbourgnak ítélték.

Egy személy könnyebben megsérült

Tűz volt a Bérkocsis utcában

Felhalmozott használati tárgyak gyulladtak ki egy Bérkocsis utcai lakásban december 10-én kora este. A tűzoltók eloltották a tüzet, az ott lakó bácsit a kezén lévő égési sérülése miatt a mentők megfigyelésre beszállították az Országos Baleseti Intézetbe. Az ingatlant biztosnágosan lezárták, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A fotó illusztráció.

Ajándékokat is gyűjtenek a rászorulóknak

Idén ismét jár a Mikulástroli

Az adventi időszakban ismét közlekedik a Mikulástroli, amely december 19-ig ajándékokat is gyűjt a rászorulók számára. Kerületünkben a 83-as trolibusz vonalán találkozhatunk a különleges járművel.

Személyi sérülés nem történt

Tűz volt a Nagy Fuvaros utcában

Felrobbant egy fatüzelésű cserépkályha egy Nagy Fuvaros utcai lakásban december 10-ére virradó éjjel. A tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonos eloltotta a tüzet. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A fotó illusztráció.

Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség

Eloltották a gépjárműtüzet, ami átterjedt egy épületre

Teljesen kiégett egy gépkocsi a Szigony utcában – adta hírül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság december 9-én hajnalban. A tűz átterjedt egy lakóépület szigetelésére is, ahol mintegy negyven négyzetmétert érintett. A fővárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. Átvizsgálták az érintett lépcsőházat, az enyhe füst miatt tíz lakót elzárkóztatásra szólítottak fel. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A fotó illusztráció.

A tűzoltók mentették ki a szerencsétlenül járt férfit

Leszakadt a lépcső egy Nagy Fuvaros utcai társasházban

A pinceszintig szakadt le egy lakó alatt egy társasház hátsó lépcsőházának lépcsője a Nagy Fuvaros utcában. A fővárosi hivatásos tűzoltók a meglazult lépcsőfokok eltávolítása után mentették ki a szerencsétlenül járt embert, aki megsérült a balesetben.

Új föld, új szerencse

A Tisztviselőtelep történetéről szóló könyvet mutatnak be

128 évvel megírását követően könyv formában is megjelent Tolnai Lajos tiltott regénye. Az Új föld, új szerencse című könyvet december 12-én 18 órakor mutatják be a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület Bláthy Ottó utca 15. szám alatti székházában.

Újabb nemzetközi elismerés

Európa legjobb szabadidős épületévé választották a Pannon Parkot

Újabb díjat zsebelhetett be a Liget Budapest Projekt, ugyanis Európa legjobb szabadidős épületének választották a Fővárosi Állat- és Növénykert legjelentősebb fejlesztését, a Pannon Park Biodómot az International Property Awards nemzetközi ingatlanszakmai díjátadón. A létesítmény tervezője korábban a Corvin Sétányért is kapott nemzetközi elismerést.

Közös élmény ajándékba

Színházi előadással ünnepeltek a kerületi óvodák dolgozói

A Napraforgó Egyesített Óvodák (NEÓ) dolgozóit a Józsefvárosi Önkormányzat és a Turay Ida Színház december 4-én este a közelgő ünnep alkalmából egy közösen töltött estével és egy vidám, mindenkit jókedvre derítő előadással ajándékozta meg. A Janika című, Mikó István által színpadra állított vígjáték előtt Sántha Péterné alpolgármester köszöntötte a kerületi óvodák munkatársait.

A rovat további hírei