Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Józsefváros újság

Balogh László előadása a Józsefvárosi Galériában

Egy csipetnyi Óceánia

Óceánia államairól tudhatott meg érdekességeket október 15-én a Józsefvárosi Galériába látogató közönség. Balogh László, a Zászlómúzeum vezetője vetítéssel és kisfilmekkel tarkított előadása a Csendes-óceán szigetvilágába nyújtott betekintést.

Várják a lakosok véleményét

Modern, gyalogosbarát köztér lenne a Népszínház utca

Nyitottabb, átláthatóbb terek, több növény, egységes burkolat, valamint új utcabútorok jellemeznék megújítását követően a Népszínház utcát – ezt tervezi a Józsefvárosi Önkormányzat. A koncepciótervről – amely az utcában három helyen: a Blaha Lujza térnél, a II. János Pál pápa térnél és a Teleki térnél tekinthető meg – Sára Botond polgármester, valamint Zentai Oszkár és Dudás Istvánné, a környék önkormányzati képviselői beszéltek lapunknak, felhívva a figyelmet arra, hogy várják a lakosok ötleteit és javaslatait is arról, hogy milyen legyen a Népszínház utca.

Bemutatkozott a CSANÉ

Közösségi piknik a Tolnai kertben

Közösségi piknikre várta a környék, illetve Józsefváros lakóit október 5-én a Társaság a Csarnok-Népszínház Negyedért Egyesület (CSANÉ) a Tolnai közösségi kertbe, ahol egy kis falatozás mellett a helyi ügyekről, közös tervekről is beszélgethettek a részvevők.

Megújult osztályt adtak át

Folyamatos fejlesztések a gyermekellátásban

Egyetemi és alapítványi forrásból, több mint 400 millió forintos ráfordítással újult meg a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinika Hemato-Onkológiai Osztálya. Az 51 ágyas osztályon speciális légtechnikai rendszert építettek be, zsiliprendszerű beléptető kapukat helyeztek üzembe, az elkülönítő szobákban betegfigyelő monitorrendszert szereltek fel, és a kis betegeket körülvevő környezetet is még barátságosabbá alakították.

Idén is várja a közönséget a CAFe Budapest

Huszonnyolcadszor rendezik meg a kortárs művészeti fesztivált

Immár 28. alkalommal kerül megrendezésre a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, melynek keretében október 4. és 20. között a kortárs zenétől, a könnyűzenei és jazzkoncerteken keresztül, tánc-, újcirkusz- és színházi bemutatókon át a képzőművészetekig számos programból csemegézhetnek az érdeklődők. A fesztivál jóvoltából Józsefvárosban is számos program várja a közönséget.

Ízletes lecsó és táncra csábító zeneszó

Idősek napi mulatság az Ezüstfenyő Gondozóházban

Ragyogó napsütés, kellemes baráti beszélgetések, bográcsban készült ínycsiklandó lecsó és táncra csábító zene várta a Nappali Ellátások klubtagjait és az Ezüstfenyő Gondozóház gondozottjait a Kerepesi úton lévő átmeneti otthonban megtartott Idősek Napi Lecsó Partyn. A rendezvényen – mely kitűnő lehetőséget kínált a különböző klubok tagjai és az átmeneti otthon lakói számára az egymással való kötetlen ismerkedésre – Sántha Péterné alpolgármester is köszöntötte a jelenlévőket.

Idősek napja

Szüreti mulatság Józsefvárosban

Zenés szüreti mulatságot szervez Józsefváros önkormányzata október 4-én. A jó hangulatról a Vegas Showband gondoskodik.

Ízelítő a roma kulturális kincsekből

Cigányvarázs hatodszor

A Cigányvarázs című programsorozat keretében immár hatodik alkalommal ismerkedhetett meg jobban a közönség a romák hagyományos kulturális értékeivel. A Kárpát-medencei cigányprímások és zenekarok fesztiválját záró gálaestnek – melyet a Művészeti-Oktatási-Kulturális Közéleti Alapítvány szervezett – az Uránia Nemzeti Filmszínház adott otthont.

„Kell a zene!”

Doboziak napja a FiDo téren

Zeneszóval telt meg a FiDo tér szeptember 28-án, szombaton. A Sors-Társak Együtt Egyesület által szervezett Doboziak napja rendezvényre gyönyörű népdalokkal, nótákkal, örökzöld operettslágerekkel, musical dallamokkal, interaktív gyermekkoncerttel és táncbemutatóval várták a családokat és az érdeklődőket. „Ezek az összejövetelek a közösség erősödését szolgálják” – emelte ki lapunknak az esemény fővédnöke, Sára Botond polgármester.

Új emléktáblát avattak az Alföldi utcában

Kerületünkben működött a népszerű Mocznik konzervgyár

Az Alföldi utca 10. szám alatti épület falán az – egykori gyáralapító leszármazottainak kezdeményezésére, a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával – immár tábla is őrzi az egykor Európa-szerte ismert Mocznik mustár-, konzerv és borecetgyár emlékét. A szeptember 26-ai ünnepélyes avatáson az alapító, Mocznik Lajos leszármazottainak megemlékező beszédei mellett köszöntőt mondott Sántha Péterné, Józsefváros alpolgármestere is.

Húsz éve együtt

Az Iváncza házaspárt köszöntötték

Immár 20 éve fogadott egymásnak örök hűséget Ivánczáné Stréli Mónika és Iváncza Gyula. A jeles alkalomból a Józsefvárosi Önkormányzat nevében Vörös Tamás képviselő köszöntötte őket egy csokor virággal, illetve a Turay Ida Színház tetszőleges előadására szóló jeggyel.

Kilencven év, és ami mögötte van

Isten éltesse Iluska nénit és Zoltán bácsit!

A napokban töltötte be kilencvenedik születésnapját Selényi Zoltánné és Tisza Zoltán József. A Mátyás téren lévő Olajág Otthon két szépkorú lakóját a Józsefvárosi Önkormányzat nevében Sántha Péterné alpolgármester köszöntötte egy csokor virággal, egy üveg borral, valamint egy-egy Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt oklevéllel.

A rovat további hírei