Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Köztér rovat

"VÍRUSIRTÁS"

Kézigránát-utánzattal állította volna meg a vírust

Egy kézigránát-utánzattal fenyegetőzött egy férfi az egyik józsefvárosi üzletben március 17-én.

Megtalálták a sitt lerakóját

A térfigyelős felügyelők lefülelték

Sittre azért nem kerül az elkövető.

SZABÁLYSÉRTÉS-E SZABADON ENGEDNI A KUTYÁT A II. JÁNOS PÁL PÁPA TÉREN?

Kutyás stratégiát dolgoz ki az önkormányzat

Nemrég beszámoltunk a II. János Pál pápa téri áldatlan állapotokról: tábla tiltja a kutyák póráz nélküli sétáltatást, a futtatók viszont alkalmatlanok arra, hogy az állatok kimozogják magukat. Akkor azt írtuk, hogy a közterület-felügyelők nem bírságolhatják meg a szabályszegőket, ám többen állították, hogy mégis megbüntették őket, így még alaposabban utánajártunk a szabályozásnak.

Tisztába tesszük a szemétkérdést

Rendeződik-e a szemétszállítás Budapesten?

Megoldódni látszik a hetek óta tartó harc, amelyet a Budapesten szemétszállítást végző fővárosi vállalat és a szemétdíjakat beszedő állami cég vív egymással. A tét az, hogy szeméthegyek lepik-e el a várost, azon belül is a VIII. kerületet. Addig is tisztába tesszük a szemétkérdést.

A MAGDOLNA ÉS AZ ORCZY NEGYED LAKÓINAK IS JAVULT A BIZTONSÁGÉRZETE

Nem tűnt el a prostitúció, kelendő a dizájnerdrog

Noha általánosságban jónak értékelik a kerületben élők a közbiztonsági helyzetet, azt azért sokan megjegyzik, hogy a Magdolna és Orczy negyedben még finoman szólva sem kifogástalanok az állapotok.

NAPONTA AKÁR 40 ESETHEZ IS RIASZTJÁK A VIII. KERÜLETI EGYENRUHÁSOKAT

Új körzeti megbízotti iroda a Csobánc utcában

Már évek óta jelentősen csökken a bűncselekmények száma a kerületben, de Molnár Gábor VIII. kerületi rendőrkapitány szerint is van még hová fejlődni: a lakóépületek, lépcsőházak ipari kameráinak számát kellene például növelni, mivel ezek a területek a már működő térfigyelők hatókörén kívül esnek.

Közösen a tiszta utcákért

Ingyen kutyapiszokgyűjtő zacskó józsefvárosiaknak

A polgármester szerint az ügy szereplőinek vállalniuk kell a jogi felelősséget

Az e-mail gate és ami mögötte van

A jelek szerint megvannak az első válaszok arra a kérdésre, hogy miért tűnt el sok értékes adat a számítógépekről a Józsefváros újság szerkesztőségében közvetlenül a választások után.

Cél a közösség szolgálata

A Polgármesteri Hivatal autói

Autók átadásával segíti a Közterület-felügyeletet és a kerületi idősgondozást a Polgármesteri Hivatal.

Önkormányzati választás 2019

Új polgármester és képviselő-testület Józsefvárosban

A vasárnapi önkormányzati választáson Pikó András, a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás jelöltje 269 szavazattal előzte meg Sára Botondot, a Fidesz-KDNP jelöltjét, így ő lett Józsefváros új polgármestere. A képviselő-testületbe a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás jelöltjei közül tizenegyen, a Fidesz-KDNP jelöltjei közül hatan kerültek be. Józsefvárosban a részvételi arány 40,05 százalékos volt.

Forgalomlassító párnák, közterület-rendezés

Közlekedésbiztonsági intézkedések a Százados negyedben

Forgalomcsillapító párnák kerültek a napokban a Tisztes utcai játszótér bejárata előtti útszakaszra, amelyekre közlekedésbiztonsági megfontolásból volt szükség. Az utca túlsó végén, a Ciprus ház előtt pedig a lakók kérésére megemelték az aszfaltburkolatot, így biztosítva a könnyebb elvezetést az esővíznek.

A hosszú idejű szolgálat elismerése

Átadták a „Józsefváros lakosságának szolgálatában” kitüntetéseket

„Józsefváros lakosságának szolgálatában” elnevezéssel új, az önkormányzat által adományozható elismerés alapításáról döntött kerületünk képviselő-testülete idén nyáron. A díjat a VIII. kerületi rendőrkapitányság állományának azon tagjai kaphatják meg, akik legalább 5 éve szolgálnak Józsefvárosban. A kitüntető címben elsőként 21 kerületi rendőr részesült, amelynek október 8-ai átadásakor Sára Botond kiemelte: a közbiztonság javításához elengedhetetlen a rendőri munka, amelynek elismeréseként az egyik legfontosabb feladat, hogy ösztönözze, támogassa őket az önkormányzat.

A rovat további hírei

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben