Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Köztér rovat

Közösen a tiszta utcákért

Ingyen kutyapiszokgyűjtő zacskó józsefvárosiaknak

A polgármester szerint az ügy szereplőinek vállalniuk kell a jogi felelősséget

Az e-mail gate és ami mögötte van

A jelek szerint megvannak az első válaszok arra a kérdésre, hogy miért tűnt el sok értékes adat a számítógépekről a Józsefváros újság szerkesztőségében közvetlenül a választások után.

Cél a közösség szolgálata

A Polgármesteri Hivatal autói

Autók átadásával segíti a Közterület-felügyeletet és a kerületi idősgondozást a Polgármesteri Hivatal.

Autójában alvó férfit fosztottak ki

A térfigyelő kamerák segítségével fogták el a fosztogatókat

Kifosztott két férfi egy autóban alvó személyt. A józsefvárosi rendőrök a térfigyelő kamerák segítségével elfogták az elkövetőket.

Önkormányzati választás 2019

Új polgármester és képviselő-testület Józsefvárosban

A vasárnapi önkormányzati választáson Pikó András, a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás jelöltje 269 szavazattal előzte meg Sára Botondot, a Fidesz-KDNP jelöltjét, így ő lett Józsefváros új polgármestere. A képviselő-testületbe a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Szolidaritás jelöltjei közül tizenegyen, a Fidesz-KDNP jelöltjei közül hatan kerültek be. Józsefvárosban a részvételi arány 40,05 százalékos volt.

Forgalomlassító párnák, közterület-rendezés

Közlekedésbiztonsági intézkedések a Százados negyedben

Forgalomcsillapító párnák kerültek a napokban a Tisztes utcai játszótér bejárata előtti útszakaszra, amelyekre közlekedésbiztonsági megfontolásból volt szükség. Az utca túlsó végén, a Ciprus ház előtt pedig a lakók kérésére megemelték az aszfaltburkolatot, így biztosítva a könnyebb elvezetést az esővíznek.

A hosszú idejű szolgálat elismerése

Átadták a „Józsefváros lakosságának szolgálatában” kitüntetéseket

„Józsefváros lakosságának szolgálatában” elnevezéssel új, az önkormányzat által adományozható elismerés alapításáról döntött kerületünk képviselő-testülete idén nyáron. A díjat a VIII. kerületi rendőrkapitányság állományának azon tagjai kaphatják meg, akik legalább 5 éve szolgálnak Józsefvárosban. A kitüntető címben elsőként 21 kerületi rendőr részesült, amelynek október 8-ai átadásakor Sára Botond kiemelte: a közbiztonság javításához elengedhetetlen a rendőri munka, amelynek elismeréseként az egyik legfontosabb feladat, hogy ösztönözze, támogassa őket az önkormányzat.

VIII. Budapesti Bűnügyi Technikai Verseny

Ismét elsők lettek a józsefvárosi helyszínelők

A józsefvárosi helyszínelők ismét bebizonyították, hogy a legjobb teljesítményt nyújtják a fővárosban. A szeptember 26-án megrendezett VIII. Budapesti Bűnügyi Technikai Versenyen – amelyen tizenegy kapitányság csapata mérkőzött meg – a kerületünk szakemberei állhattak a dobogó legfelső fokára az eredményhirdetést követően.

Két perc alatt elfogták a józsefvárosi rendőrök

Rabló kezén kattant a bilincs

A józsefvárosi rendőrök két perc alatt elfogták az elkövetőt, aki bántalmazott egy férfit és elvette a pénztárcáját a Blaha Lujza téri aluljáróban - adta hírül a police.hu.

Egy táska volt a kiszemelt zsákmány

Elfogták a rablót, aki hazakísérte áldozatát

Józsefvárosban fogták el a férfit, aki úgy rabolt ki egy idős nőt Újpesten, hogy fellökte és a táskájával elszaladt, ám később visszatért, felsegítette a nőt, majd hazakísérte.

A Szer, ami megváltoztat

Új drogprevenciós programot dolgozott ki a BRFK

Új drogprevenciós programot indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság, amellyel a 2019-2020-as tanévben szeretnének elérni minél több gyereket, szülőt és pedagógust. A program első elemében egy rövid, de annál lényegretörőbb prezentációt állítottak össze a szülők számára, amelyben egy elismert szakember, egy népszerű színész, és egy szerhasználó is megszólal. A rendőrök drogprevenciós előadásaival a szülői értekezleteken találkozhatnak az édesanyák és édesapák.

Új pszichoaktív anyaggal kereskedtek

Lebukott a varázsdohányárus testvérpár

Józsefvárosban már régóta nem pálya a kábítószer terjesztése, hiszen a rendőrök hatékonyságának és a szemfüles térfigyelő szolgálatnak köszönhetően a kerületben ténykedő bűnözőknek rövid út vezet a börtön felé, és ezt a legtöbben tudják is. Aki mégis megpróbálja, az úgy jár, mint a varázsdohányt áruló testvérpár. Őket szeptember 20-án fogták el a Teleki térnél, a bíróság pedig már elrendelte letartóztatásukat.

A rovat további hírei

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben