Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Köztér rovat

Megtalálták a sitt lerakóját

A térfigyelős felügyelők lefülelték

Sittre azért nem kerül az elkövető.

SZABÁLYSÉRTÉS-E SZABADON ENGEDNI A KUTYÁT A II. JÁNOS PÁL PÁPA TÉREN?

Kutyás stratégiát dolgoz ki az önkormányzat

Nemrég beszámoltunk a II. János Pál pápa téri áldatlan állapotokról: tábla tiltja a kutyák póráz nélküli sétáltatást, a futtatók viszont alkalmatlanok arra, hogy az állatok kimozogják magukat. Akkor azt írtuk, hogy a közterület-felügyelők nem bírságolhatják meg a szabályszegőket, ám többen állították, hogy mégis megbüntették őket, így még alaposabban utánajártunk a szabályozásnak.

Tisztába tesszük a szemétkérdést

Rendeződik-e a szemétszállítás Budapesten?

Megoldódni látszik a hetek óta tartó harc, amelyet a Budapesten szemétszállítást végző fővárosi vállalat és a szemétdíjakat beszedő állami cég vív egymással. A tét az, hogy szeméthegyek lepik-e el a várost, azon belül is a VIII. kerületet. Addig is tisztába tesszük a szemétkérdést.

A MAGDOLNA ÉS AZ ORCZY NEGYED LAKÓINAK IS JAVULT A BIZTONSÁGÉRZETE

Nem tűnt el a prostitúció, kelendő a dizájnerdrog

Noha általánosságban jónak értékelik a kerületben élők a közbiztonsági helyzetet, azt azért sokan megjegyzik, hogy a Magdolna és Orczy negyedben még finoman szólva sem kifogástalanok az állapotok.

NAPONTA AKÁR 40 ESETHEZ IS RIASZTJÁK A VIII. KERÜLETI EGYENRUHÁSOKAT

Új körzeti megbízotti iroda a Csobánc utcában

Már évek óta jelentősen csökken a bűncselekmények száma a kerületben, de Molnár Gábor VIII. kerületi rendőrkapitány szerint is van még hová fejlődni: a lakóépületek, lépcsőházak ipari kameráinak számát kellene például növelni, mivel ezek a területek a már működő térfigyelők hatókörén kívül esnek.

Önkormányzati választás 2019

Új polgármester és képviselő-testület Józsefvárosban

Forgalomlassító párnák, közterület-rendezés

Közlekedésbiztonsági intézkedések a Százados negyedben

Forgalomcsillapító párnák kerültek a napokban a Tisztes utcai játszótér bejárata előtti útszakaszra, amelyekre közlekedésbiztonsági megfontolásból volt szükség. Az utca túlsó végén, a Ciprus ház előtt pedig a lakók kérésére megemelték az aszfaltburkolatot, így biztosítva a könnyebb elvezetést az esővíznek.

A hosszú idejű szolgálat elismerése

Átadták a „Józsefváros lakosságának szolgálatában” kitüntetéseket

„Józsefváros lakosságának szolgálatában” elnevezéssel új, az önkormányzat által adományozható elismerés alapításáról döntött kerületünk képviselő-testülete idén nyáron. A díjat a VIII. kerületi rendőrkapitányság állományának azon tagjai kaphatják meg, akik legalább 5 éve szolgálnak Józsefvárosban. A kitüntető címben elsőként 21 kerületi rendőr részesült, amelynek október 8-ai átadásakor Sára Botond kiemelte: a közbiztonság javításához elengedhetetlen a rendőri munka, amelynek elismeréseként az egyik legfontosabb feladat, hogy ösztönözze, támogassa őket az önkormányzat.

VIII. Budapesti Bűnügyi Technikai Verseny

Ismét elsők lettek a józsefvárosi helyszínelők

A józsefvárosi helyszínelők ismét bebizonyították, hogy a legjobb teljesítményt nyújtják a fővárosban. A szeptember 26-án megrendezett VIII. Budapesti Bűnügyi Technikai Versenyen – amelyen tizenegy kapitányság csapata mérkőzött meg – a kerületünk szakemberei állhattak a dobogó legfelső fokára az eredményhirdetést követően.

Két perc alatt elfogták a józsefvárosi rendőrök

Rabló kezén kattant a bilincs

A józsefvárosi rendőrök két perc alatt elfogták az elkövetőt, aki bántalmazott egy férfit és elvette a pénztárcáját a Blaha Lujza téri aluljáróban - adta hírül a police.hu.

Egy táska volt a kiszemelt zsákmány

Elfogták a rablót, aki hazakísérte áldozatát

Józsefvárosban fogták el a férfit, aki úgy rabolt ki egy idős nőt Újpesten, hogy fellökte és a táskájával elszaladt, ám később visszatért, felsegítette a nőt, majd hazakísérte.

A Szer, ami megváltoztat

Új drogprevenciós programot dolgozott ki a BRFK

Új drogprevenciós programot indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság, amellyel a 2019-2020-as tanévben szeretnének elérni minél több gyereket, szülőt és pedagógust. A program első elemében egy rövid, de annál lényegretörőbb prezentációt állítottak össze a szülők számára, amelyben egy elismert szakember, egy népszerű színész, és egy szerhasználó is megszólal. A rendőrök drogprevenciós előadásaival a szülői értekezleteken találkozhatnak az édesanyák és édesapák.

A rovat további hírei

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben