Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Köztér rovat

Több mint 2 millió forint értékű drogfogás

Lecsapott a józsefvárosi akciócsoport

Több mint 2 millió forint értékű drog volt annál a kábítószer-kereskedőnőnél, akire április 17-én csapott le az átalakított józsefvárosi akciócsoport a II. János Pál pápa térnél. A dílernőt kiskorú veszélyeztetésével is gyanúsítják mivel a kábítószert 11 éves gyermeke előtt árulta, a drogot a kiskorú által elérhető helyen tartotta. A rendőrök előterjesztést tesznek az elkövető letartóztatására.

Hét percen belül elfogták

Mozgássérültet rabolt ki egy férfi

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság járőreit egy folyamatban lévő rabláshoz riasztották április 13-án délután. Az 56 éves budapesti B. Attila egy Rákóczi úton található épület kapualjánál fellökött egy kerekesszékes férfit, majd többször megütötte és a pénzét követelte – olvasható a rendőrség honlapján. Egy járókelő riasztotta a rendőrséget, akik elfogták és őrizetbe vették az elkövetőt.

Hasba szúrta vitapartnerét

Az ügyészség elé kerül a Ludovika téri késes férfi ügye

A budapesti nyomozók befejezték annak a 21 éves férfinak az ügyét, aki még tavaly augusztusában a Ludovika térnél egy késsel megszúrta ismerősét. Az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Pénzhamisítás, unokázós csalás, lopás is volt a számláján

Hatszor adtak ki körözést ellene, most sikerült elkapni

Összesen hat elfogatóparancs volt érvényben az ellen a budapesti férfi ellen, akit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály (KR NNI) munkatársai április 5-én Józsefvárosban fogtak el.

Pincébe csúszott a markoló

Pórul járt a munkagép a Nagyfuvaros utcában

Speciális segítségre szorult az a markoló, ami alatt beszakadt a födém a Nagyfuvaros utcában április 4-én. A pincébe csúszott munkagépen és a bontáson senki sem sérült meg.

Fórum a problémák mielőbbi megoldása érdekében

Áldozatvédelmi konferencia: Fókuszban a család

„Áldozatsegítés a családokra koncentrálva” témában szakmai tanácskozást szervezett a Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer (JÁSZER) március 27-én. A konferencián – amelyen a JÁSZER, illetve annak mintájára létrehozott ÁSZER szervezetek tagjai vettek részt – érdekes és hasznos előadások hangzottak el áldozatvédelmi témában. Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője kiemelte: az elmúlt években a VIII. kerületi rendőrkapitányság a Józsefvárosi Önkormányzattal összefogásban nagyszerű közbiztonsági eredményeket ért el a kerületben, és nemcsak a bűnüldözés, hanem a megelőzés területén is, amelyben jelentős szerepet játszott a JÁSZER is.

Elfogadták a BRFK 2018-as beszámolóját

Csökkent a regisztrált bűncselekmények száma Budapesten

Mintegy tíz százalékkal csökkent a fővárosi regisztrált bűncselekmények száma 2018-ban az előző év adataihoz képest a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) beszámolója szerint, amelyet szerdán egyhangúlag fogadott el a Fővárosi Közgyűlés. Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány kiemelte: a BRFK sikeres évet zárt, az elmúlt kilenc évet tekintve tavaly volt a legalacsonyabb a bűncselekmények száma Budapesten.

Játékkonzolt lopott

Bolti tolvajt keres a rendőrség

Egy férfi március 14-én egy józsefvárosi üzletből ellopott egy játékkonzolt. A józsefvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a képen látható személy azonosításához.

Gyors és szakszerű intézkedés, példás együttműködés

Elismerés az életmentő rendőröknek

Terdik Tamás, rendőr ezredes, Budapest rendőrfőkapitánya jutalomban részesítette azokat a rendőröket, akik március 15-én a Thököly úton megmentették egy férfi életét.

Késsel fenyegették meg áldozataikat

Néhány órán belül elfogták a rablókat

A józsefvárosi nyomozók befejezték annak a háromfős társaságnak az ügyét, akik kiraboltak két járókelőt. Az elkövető trió még tavaly év végén késsel fenyegette meg az áldozatait, hogy adják át értékeiket. A rendőrök néhány órán belül elfogták őket.

Új pszichoaktív anyaggal kereskedtek

Lecsapott a TEK a Corvin sétányon tanyázó drogdílerekre

A rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével együttműködve március 12-én a Corvin sétányon, illetve a XVIII. kerületben, a Darányi Ignác utcában egy időben fogták el az új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszövetség négy tagját. A látványos akcióról videót is megosztottak a rendőrök.

Berendezési tárgyak égtek

Lakástűz volt a Tömő utcában

Tűz ütött ki egy többszintes társasház egyik lakásában március 12-én kora délután a Tömő utcában - adta hírül a Katasztrófavédelem VÉSZ nevű mobilalkalmazása. Az esethez a főváros hivatásos tűzoltói nagy erőkkel érkeztek és két embert kimentettek a katasztrófavédelem doktorszolgálata segítségével. A lánglovagok egy vízsugárral rövid időn belül elfojtották a lángokat.

A rovat további hírei