Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Köztér rovat

Percek alatt kattant a bilincs az elkövető karján

Józsefvárosi lakos segített a rabló elfogásában

A Práter és Szigony utca sarkán telefonált a környéken lakó Veres Viktor, amikor kilépett a dohánybolt ajtaján egy férfi késsel a kezében, majd rögtön utána az eladó, azt kiáltva: „kirabolták a trafikot!” A józsefvárosi férfi a menekülő rabló nyomába eredt és a lélekjelenlétének, illetve a rendőrök hatékonyságának köszönhetően pár perc múlva már kattant is a bilincs az elkövető karján.

Nem jutott messze a zsákmánnyal

Hét perc alatt elfogták a rablót

Százhuszonkétezer forintot rabolt egy dohányboltból, zsákmányának azonban nem sokáig örülhetett. A józsefvárosi járőrök állampolgári segítséggel, a bejelentéstől számított hét percen belül elfogták a tettest.

Közös élmények az árnyat adó fák alatt

Családi piknik a Kálvária téren

A nagy melegben igazi oázis volt a kerületi családok számára a június 15-én megrendezett Kálvária téri piknik. A Kesztyűgyár Közösségi Ház által szervezett programon minden gyermek megtalálhatta a számára legkedvesebb elfoglaltságot: ügyességi és labdajátékok, színes lufik, buborékfújók, baba ugrálóvár, színezők és sok más érdekesség várta őket. A hangulatot a Handabanda Zenekar műsora tette tökéletessé, Szabó Zselyke duruzsoló hangja hol elringatta, hol mozgásra buzdította a kicsiket.

Két társaság szólalkozott össze

A rendőrök előállították a Kálvária téren verekedőket

Június 11-én kora este érkezett a rendőrségre egy bejelentés, miszerint a Kálvária téren két társaság összeverekedett. A józsefvárosi rendőrök hét személyt állítottak elő felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt.

Józsefvárosban fogták el a nyaklánctolvajt

A térfigyelő kamerák buktatták le a férfit

A ferencvárosi rendőrök a Práter utcában fogták el azt a férfit, aki a IX. kerületben egy nő nyakából kitépett egy nyakláncot, és elmenekült a helyszínről - adta hírül a police.hu

A tettest aznap elfogták

Rendőrökre támadtak a Mátyás térnél

Sajtóinformációk szerint egy fiatal fiú rátámadt az őt igazoltató rendőrökre pénteken, a Mátyás téren. A rendőrség tájékoztatása szerint a fiatalt egy korábban elkövetett bűncselekmény gyanúja miatt vonták intézkedés alá, aki ezt követően támadott rá a rendőrökre, majd elmenekült a helyszínről. A rendőrök a férfit még aznap elfogták Kőbányán. Ellene hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt feljelentéssel él az ügyészség felé. A rendőrök indítványozták az elkövető előzetes letartóztatását.

Lassan járj, tovább érsz!

Közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési előadás a kerület szépkorúinak

A bűnelkövetők az idősebb korosztálybeliekre – kiszolgáltatottságuk miatt – könnyebb prédaként tekintenek, így ők nagyobb valószínűséggel válhatnak bűncselekmények áldozataivá. Kellő felkészültséggel, előrelátással és óvatossággal azonban csökkenthető az őket érő atrocitások, bűncselekmények esélye.

Parkolóhely miatt keveredtek vitába

Garázdaság miatt állítottak elő három férfit

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság kísérlete miatt állítottak elő három férfit a józsefvárosi rendőrök május 30-án, csütörtökön a késő délutáni órákban.

Játékos ismerkedés a rendőri munkával

Óvodások látogattak a józsefvárosi rendőrkapitányságra

A józsefvárosi rendőrkapitányság lehetővé teszi a kerületi iskolák és óvodák számára, hogy egy nyílt nap keretében a gyerekek megismerkedjenek a rendőri munkával, a kapitányság épületével és betekintést nyerjenek a rendőri munkába. Legutóbb a Corvin sétányon lévő MindenKid óvoda egy csoportja érkezett a Víg utcába.

Hatékonyabb és eredményesebb szolgálat

Két új autó állt szolgálatba a józsefvárosi rendőrkapitányságon

Tovább fiatalodott a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság gépjárműflottája. Májusban két új Skoda Octavia kombi állt szolgálatba a józsefvárosi rendőrségen. A mintegy 20 millió forint értékű autók hozzájárulnak a hatékonyabb és eredményesebb szolgálatellátáshoz.

Rajzverseny, bemutatók, foglalkozások

Színes programok az ötödik rendvédelmi gyermeknapon

Rendőrökkel, tűzoltókkal és családokkal telt meg május 25-én a Szenes Iván tér, ugyanis itt tartották meg az ötödik rendvédelmi gyermeknapot a Józsefvárosi Önkormányzat szervezésében. Az egésznapos családi programon a résztvevők izgalmas bemutatókat láthattak, találkozhattak rendőrkutyákkal, hagyományőrző rendőrökkel, megtekinthették a rendőrségi és tűzoltósági járműveket. A rendezvényre kilátogatott Sára Botond, Józsefváros polgármestere és Kocsis Máté, kerületünk országgyűlési képviselője is.

Konzultáció az élhetőbb Józsefvárosért

Június 5-ig van lehetőség válaszadásra

Józsefváros önkormányzata lakossági konzultációt indított május elején. A cél az, hogy a kerületiekkel együttműködve feltérképezzék a kisebb, közrendet zavaró nehézségeket, és arra mielőbbi válaszokat tudjanak adni. A kérdőívnek – amelyet postai úton már megkaptak a polgárok, és online is elérhető – meghosszabbították a kitöltési határidejét június 5-ig.

A rovat további hírei