Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Köztér rovat

Laptopokat vittek el

„Kitakarították” az irodát a tolvajok

Bíróság elé állítási javaslattal zárják a nyomozók annak a házaspárnak az ügyét, akik takarítóként több laptopot is elloptak egy irodából. Az elkövetők józsefvárosi lakásán a rendőrök közel kétmillió forint értékű számítástechnikai eszközt találtak. Az esetről a rendőrök videót is megosztottak.

A várnegyed rehabilitációja

Fodor Gergely: legyen újra a magyarok mindennapjainak része a budai Vár

„A Nemzeti Hauszmann Program célja, hogy a Budai Várnegyed ismét a magyarok mindennapjainak része lehessen” – mondta el február 19-i sajtótájékoztatóján Fodor Gergely, a Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások miniszteri biztosa. Kiemelte: a program következő hároméves ciklusában rendbe teszik a várbeli sétányokat, parkokat és kerteket, valamint elkezdik az 1945 után ideológiai okokból lerombolt épületek újratervezését és teljes építészeti felmérést végeznek el a budai Palotanegyedben.

A szerencsétlenül járt személy nem élte túl a balesetet

Gázolt a 2-es metró a Keleti pályaudvarnál

A szerelvény alá esett egy ember hétfőn reggel 8 óra után az M2-es metróvonal Keleti pályaudvar állomásánál, az Örs vezér tere felé vezető oldalon - közölte a katasztrófavédelem. A helyszínre kiérkezett fővárosi hivatásos tűzoltók a szerencsétlenül járt embert az első és a második kocsi között, az úgynevezett életmentő árokban találták meg. A fővárosi katasztrófavédelem doktorszolgálatának megállapítása szerint az árokba zuhant illető nem élte túl a balesetet. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával megkezdték a munkálatokat, egyeztetnek a közlekedési társaság műszaki személyzetével, akik korábban már kiürítették a mélyállomást. Az utasok az Örs vezér tere és a Deák tér között metrópótló autóbuszokkal közlekedhetnek a hatósági beavatkozás idejéig.

9 milliót zsákmányoltak

Józsefvárosban fogták el a „bitcoinos” rablókat

A budapesti nyomozók befejezték annak a három férfinak az ügyét, akik még 2017-ben együtt tervezték meg, hogy pénzváltás ürügyén kirabolnak egy férfit Angyalföldön.

Csukott fedéllel helyezzük ki a szelektív hulladékgyűjtőt

Tájékoztató a környezetünk tisztaságának megóvásáért

Az elmúlt időszak tapasztalata, hogy az utcákon időről időre púpozottan álló szelektív hulladékgyűjtőkbe botlunk, amelyeknek – szelesebb napokon – a környéke is tele van szétszóródott hulladékkal. A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ (JGK) azt kéri a lakosoktól, hogy amíg a Fővárosi Közterület Fenntartó (FKF) Zrt. dolgozik a gördülékenyebb elszállításon, addig csak annyi hulladékot helyezzenek ezekbe a szelektív kukákba, amennyi a fedél lecsukását nem akadályozza.

Egyiküket a Hungária körúton fogták el

Tíz kiló marihuánával buktak le a kábítószer-kereskedők

Három férfi 15 millió forint értékű marihuánát akart értékesíteni 2017-ben. Egyiküket a Józsefvárossal határos Hungária körúton fogták el, társát a Rákóczi hídnál, a harmadik férfi pedig feladta magát. Az akcióról videó is készült. A Budapesti Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást az ügyben, az iratokat átadták az ügyészségnek.

Programajánló

Télűző karnevál a Kálvária téren

Vidám télűző mulatságot rendeznek február 16-án, szombaton a Kálvária téren. Az ingyenes családi programon 14 órától állatsimogató, népi fajátékok és szerencsekerék is várja a látogatókat. A szervezők emellett helyben készült kenyérlángos- és fánkkóstolót is tartanak, amit forró teával kínálnak. 15 órától álarcot lehet készíteni, valamint az íjászatot is ki lehet próbálni. Délután fél hattól tűzzsonglőrök tartanak bemutatót. A program zárásaként pedig a télűzés elmaradhatatlan kellékét, a szalmából készült kiszebábot fogják elégetni, a tavasz mielőbbi beköszöntének reményében.

Az oldalára borult egy autó a Práter utcánál

A balesetben egy fiatal nő megsérült

Tisztázatlan körülmények között az oldalára borult egy autó február 10-én 5 óra 30 perckor a Práter utca és a Vajdahunyad utca kereszteződésében.

Három elfogatóparancs volt ellene

Fegyveres férfit fogtak el a rendőrök

A BRFK Célkörözési Osztály munkatársai a Terrorelhárítási Központ Műveleti Osztályával együttműködve február 6-án Erzsébetvárosban elfogtak egy férfit, akivel szemben három elfogatóparancs volt érvényben. Az elfogásról egy videóösszeállítás is készült.

Állománygyűlés a közterület-felügyeleten

Sára Botond: Cél a tisztább, rendezettebb Józsefváros

Évente két alkalommal tart állománygyűlést a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti ügyosztálya. Az idei első találkozóra február 5-én került sor, ahol Sára Botond, Józsefváros polgármestere hangsúlyozta: az elmúlt évtizedben jelentős előrelépés történt a közbiztonság és köztisztaság területén, de van még mit tenni. A hosszú távú cél az, hogy Józsefváros a legélhetőbb kerület legyen. Az eseményen részt vett Danada-Rimán Edina, Józsefváros jegyzője is.

A kiérkezett tűzoltók poroltóval eloltották a tüzet

Ott felejtett olaj okozott tüzet

Tűz ütött ki a Futó utca 1. szám alatti társasház egyik lakásának konyhájában - adta hírül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ma kora este. A tűz következtében berendezési tárgyak égtek mintegy két négyzetméteren.

Személyi sérülés nem történt

Egy teherautó égett a Kerepesi úton

Kigyulladt egy lovak szállítására kialakított teherautó péntek este a Kerepesi úton – adta hírül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a VÉSZ nevű alkalmazásán. A tűzesethez a főváros hivatásos tűzoltóit riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt, egy kutya elpusztult. A fotó illusztráció.

A rovat további hírei