Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Köztér rovat

Még több élmény a gyerekeknek

Új játékok kerültek Józsefváros játszótereire

Új játszóeszközöket kapott három kerületi játszótér, melyeket a gyerekek már november 30-tól használatba is vehettek. Az eszközök gyártására és telepítésére Józsefváros önkormányzata csaknem hatmillió forintot biztosított.

A sérültet kórházba szállították

Cserbenhagyásos gázolás a Kálvária térnél

Baleset történt a Kálvária tér és az Illés utca sarkánál december 11-én este. Egy autó elütött egy nőt, majd megállás nélkül továbbhajtott. A gyalogost a mentő fej- és végtagsérüléssel szállította az Országos Baleseti Intézetbe. A fotó illusztráció.

Gyorsan dolgoztak a józsefvárosi zsaruk

Elfogták az erőszakoskodót

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki december 1-én megszólított egy 12 éves lányt a Gutenberg tér közelében és erőszakoskodni próbált vele. Elszámoltatása folyamatban van.

Felismeri ezt a férfit?

Kiskorúval erőszakoskodott

A budapesti rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításában, aki 2018. december 1-jén a reggeli órákban a Gutenberg tér közelében megszólított egy 12 éves lányt, majd az egyik kapualjba behúzta és ott erőszakoskodni próbált vele. A fiatal lány végül elmenekült és az iskolában szólt a tanítójának, aki hívta a rendőrséget.

Felhívás

Ügyfélfogadási és parkolási információk decemberre

2018. december 15-én fizetni kell a parkolásért, a december 21. üzemzárás és 2019. január 2. üzemkezdés közötti időszakban pedig ingyen parkolhatunk Józsefvárosban. A karácsonyi ünnephez és újév napjához kapcsolódó időszakban a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. szakmai igazgatóságainak ügyfélfogadási rendje, valamint a parkolási rend az alábbiak szerint alakul.

Kréta nevű szert árult egy idős nő

Villámgyors akcióval csaptak le a dílerre a rendőrök

A józsefvárosi rendőrök munkája az elmúlt években látványos eredményeket produkált: sorra fogják el a drogterjesztőket a kerületben. Vannak azonban olyan dílerek, akik ennek ellenére bepróbálkoznak – gondolván, hogy ők majd nem buknak le –, de rendszerint tévednek. Így járt a 60 éves B. Istvánné is, aki egy üres telken kínálta a Kréta fantázianevű szert. Akkor is árult, amikor november 15-én rajtaütöttek a rendőrök. 150 adagnyi drogot foglaltak le tőle: az már nem kerül az utcákra. Az elfogásról a rendőrök látványos videót osztottak meg.

Körzeti rendészek Józsefvárosban

7-es és 8-as számú körzet – Francz Zsolt: nagy segítség a helyismeret

A Józsefvárosi Önkormányzat június 1-én megalakította a közterület-felügyeleten belül működő körzeti rendészetet a rendőrség körzeti megbízotti rendszere mintájára. A területüket jól ismerő körzeti rendészek elsődleges célja, hogy mielőbb választ adjanak a lakosokban felmerülő kérdésekre, felvetésekre. Sorozatunkban bemutatjuk azt a kilenc személyt, akiket a körzetükben élők felkereshetnek, ezúttal Francz Zsoltot, a 7-es és a 8-as számú körzet rendészét.

Két nőt megtámadott, egyiküket megerőszakolta

Rövid időn belül elfogták az erőszakoskodó férfit

Megerőszakoltak egy nőt november 14-én este. Az elkövető két nőt is megtámadott, mindkettőjüket késsel fenyegette. Az első nőt a Gyulai Pál utcában támadta meg, azonban ő annyira határozott volt, hogy a férfi inkább elmenekült. Húsz perccel később viszont a Vas utcában megerőszakolt egy másik nőt. A rendőrség nem sokkal az eset után elfogta az erőszakoskodó férfit.

Az Év Józsefváros Rendvédelmi Munkatársa

Önkormányzati kitüntetés rendvédelmi dolgozóknak

Józsefváros önkormányzata hagyományosan a rendvédelmi nap keretében tünteti ki azokat a közbiztonság és közrend területén dolgozó szakembereket, akik munkájukkal kiemelkedően sokat tettek kerületünk közbiztoságáért, és példát mutattak munkatársaiknak. A november 15-én megtartott díjátadó ünnepségen Sára Botond, Józsefváros polgármestere kiemelte: Józsefváros újjáépítésének alapjaként a közbiztonság javítására tették a hangsúlyt. A közös munkának köszönhetően pedig kerületünk Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő, legbiztonságosabb városrészévé vált.

Legyen szebb a Karácsony!

Idén is szervez adománygyűjtést a józsefvárosi rendőrkapitányság

Negyedik alkalommal szervez adománygyűjtést a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság a nehéz körülmények között élő józsefvárosi családok megsegítésére. A feleslegessé vált, de még jó állapotú játékokat, felnőtt és gyermek ruhaneműket, könyveket, írószereket a Víg utcai rendőrkapitányságon lehet leadni december 7-ig.

Ezúttal egy dílertrión kattant a bilincs

Már 101 sikeres bevetést hajtott végre a józsefvárosi akciócsoport

Október végén egy kábítószerkereskedő trióra csapott le a VIII. kerületi Rendőrkapitányság akciócsoportja, akik ezzel az elfogással a 101. olyan bevetésen is túlvannak, amikor bilincs került díler csuklójára – számolt be az esetről a Zsaru magazin. A kábítószerelleni harcra specializálódott különleges egység négyévnyi fennállása óta 213 drogárus ellen kezdeményeztek büntetőeljárást.

Eredményes vádemelés

Elsőfokon elítélték a fél városon át menekülő áltaxist

Igazoltatni akartak a rendőrök egy gyanúsan viselkedő taxist 2016. augusztus 23-án Józsefvárosban. A férfi azonban járművével menekülni kezdett: több autót is megrongált, és a járdára felhajtva, gyalogosokat is veszélyeztetett, míg végül a Várkert rakparton szalagkorlátnak ütközött. Az ámokfutót a bíróság elsőfokon három év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

A rovat további hírei