Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Köztér rovat

IDŐSZAKOSAN TILOS A PARKOLÁS

Itt takarítják az utcákat ezen a hétvégén

Augusztus 17-én és 18-án, szombaton és vasárnap a Lőrinc pap téren, a Kis Fuvaros, a Pál és a Márkus Emília utcában, valamint a Mária, a Futó, és a József utca egy szakaszán út-és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – maximálisan két órán keresztül – ezeken a területeken tilos parkolni.

Én csupán közvetítő vagyok

Beszélgetés Hajdók Judit orgonaművésszel és kutatóval

Józsefváros mindig népszerű volt a művészek körében: sok író, színész, festő és zenész választotta otthonául. Hajdók Judit orgonaművész és -kutató koncertjei és tudományos munkája során beutazta a világot, de a szíve mindig visszahúzta a Palotanegyedbe, abba a harmadik emeleti lakásba, amely már gyermekként is az otthona volt. A művésznővel az Építész Pince toszkán hangulatú, borostyánnal díszített udvarán beszélgettünk többek közt a hangszerek királynőjéről, józsefvárosi emlékeiről, illetve arról, mennyire fontos egy-egy koncert kapcsán a közönség szerepe.

Világot akart látni a fiú

Németországban eltűnt gyereket találtak a rendőrök a Keleti pályaudvaron

Egy tizenkét éves, Németországban eltűntként keresett fiúra találtak rá rendőrök a Keleti pályaudvaron kedd éjszaka – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a honlapján. A rendőrök felvették a kapcsolatot a német hatóságokkal és a fiú szüleivel, így a gyerek ma délután már haza is utazhatott édesapjával.

Biztonságos autó – Biztonságos megérkezés

A rendőrség közlekedésbiztonsági tanácsai

A nyári hőség, a torlódásokban való araszolás nemcsak az emberi szervezetet viseli meg, hanem próbára teszi gépjárművünket is, megnövelve, ezáltal egy esetleges műszaki hiba, vagy az autót érintő tűzeset kialakulásának veszélyét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tanácsai az autósoknak.

Időszakosan tilos a parkolás

Ezen a hétvégén is takarítják az utcákat

Augusztus 3-án és 4-én a Bacsó Béla utcában, a Bókay János utcában, a Rökk Szilárd utcában, az Kis Salétrom utcában, valamint a Déri Miksa, a Szentkirályi és a Bérkocsis utca egy szakaszán út-és járdafelületeket takarítanak önjáró takarítógépekkel. A megjelölt időszakokban – maximálisan két óráig – ezeken a területeken tilos parkolni.

Mindig más történettel férkőzött a sértettek bizalmába

Többrendbeli csalás, lopás és kifosztás miatt vették őrizetbe a férfit

A józsefvárosi rendőrök július 26-án egy 64 éves férfit igazoltattak a Harminckettesek terén, akiről kiderült, az a V. János, aki ellen a kerületi rendőrkapitányság kifosztás miatt elfogatóparancsot adott ki. A németországi lakcímmel rendelkező férfit elfogták, majd a nyomozók az eljárás során több bűncselekmény elkövetésével is összefüggésbe hozták, melyeket 2017 novembere és 2019 júliusa között követett el.

Ismét gyorsak voltak a józsefvárosi rendőrök

Jegykiadó automatákat tömített el, de hamar lebukott

A józsefvárosi rendőrök hamar elfogták azt a 23 éves férfit, aki a Rákóczi téren eltömítette egy automata pénzvisszaadó nyílását, majd ellopta a fennakadt pénzt.

Nem jutott messzire

Hamar elkapták a rendőrök a nőt, aki feltört egy autót Józsefvárosban

Egy ismeretlen nő július 22-én délután a Korányi Sándor utcában egy parkoló autó résnyire nyitott ablakát lenyomta, majd kinyitotta az ajtaját, átkutatta a járművet, és ellopott egy kihangosítót, valamint iratokat.

Önkormányzati támogatás a kerületi rendőrkapitányságnak

Új rendőrautók a biztonságosabb Józsefvárosért

Tovább fiatalodik a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság gépjárműflottája, ugyanis a Józsefvárosi Önkormányzat két új szolgálati autót ajándékozott a kerületi rendőrségnek. A Skoda Octavia típusú járművek kulcsait Sára Botond polgármester adta át Molnár Gábor alezredesnek, józsefvárosi rendőrkapitánynak július 18-án, a Víg utcai Rendőrkapitányság előtt. Az autók a hatékonyabb és eredményesebb bűnüldözői munkához járulnak hozzá.

Az ékszer visszakerült a tulajdonosához

Csak a zálogházig jutott a nyaklánctolvaj, akit elfogtak a rendőrök

Egy 35 éves férfi a Teleki László téren kitépte egy nő nyakláncát, a józsefvárosi járőrök azonban a helyszín közelében elfogták. A férfi – akinek rablás is volt a rovásán – letartóztatását a bíróság július 15-én elrendelte.

Ne legyen itt bulinegyed!

Elegük van a környék lakóinak az Auróra klubból

Évek óta – azaz gyakorlatilag szinte az Auróra klub ideköltözése óta –, küzdenek a lakosok a szórakozóhellyel, amely a késő éjszakáig tartó bulikkal ellehetetleníti az utcában élők éjszakai nyugalmát – állítják az általunk megkérdezett környékbeli lakosok. Az Auróra utcai klubban többször volt már rendőrségi razzia is, az egyik alkalommal egy tucatnál több vendéget állítottak elő kábítószer birtoklásáért. Az önkormányzat a lakók érdekében folyamatosan fellép a klubbal szemben, törekszik a szabályok betartatására: így jegyzői határozat szerint már nem árulhatnak szeszesitalt 22 óra után. Azonban az áldozat szerepében tetszelgő klub minden jogi kiskaput kihasznál a szabályok kijátszására, például hozott ital fogyasztására buzdítja a vendégkörét. Megkérdeztük az ott lakókat, hogy mi a tapasztalatuk a hellyel kapcsolatban?

Elhanyagolt ingatlanok, engedély nélküli éjszakai nyitvatartás

Bírság jár a közösségi együttélés szabályait megsértőknek

A közelmúltban több panasz érkezett az önkormányzathoz egyfelől az elhanyagolt ingatlanokkal, másfelől az éjszakai nyitvatartást megszegő kerületi vállalkozásokkal kapcsolatban. Emiatt a képviselő-testület július 4-ei ülésén döntött a közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet módosításáról: a változtatás lehetővé teszi a szabályozást megsértők esetében közigazgatási bírság kiszabását ezen esetekben is.

A rovat további hírei