Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Magdolna Negyed

Szociális Városrehabilitációs Projekt

Magdolna Negyed Program II.

Szociális Városrehabilitációs Projekt

Magdolna Negyed Program III.

Román delegáció járt Józsefvárosban

Példaértékű a Magdolna Negyed Program

Bukarest 5. kerületéből érkezett delegáció kerületünkbe március 8-án. A hatfős küldöttséget Egry Attila és Sántha Péterné alpolgármesterek fogadták, akik a Magdolna negyed egy részén is körbevezették a vendégeket. A látogatók célja az volt, hogy az önkormányzat működésén túl megismerjék a Magdolna Negyed Program keretében megvalósult városrehabilitációt és tapasztalatokat gyűjtsenek a területfejlesztés és a szociális problémák kezelésének témakörében.

Házak, terek születtek újjá, közösségek erősödtek meg

Folytatódik a Magdolna negyed fejlesztése

A lakók és az önkormányzat közös sikertörténete a Magdolna Negyed Program III. A szociális városrehabilitációs fejlesztés részeként bér- és társasházak újultak meg, közterületek épültek újjá, sokrétű társadalmi, szociális és foglalkoztatási programok indultak. A program eredményeit és tapasztalatait az önkormányzat képviselői, kivitelezők és szakemberek jelenlétében ismertették pénteken a Kesztyűgyár Közösségi Házban. Az eseményen részt vett Sára Botond alpolgármester és a helyi civil szervezetek tagjai. Józsefváros alpolgármestere kiemelte: a program egyes elemei önkormányzati forrásból folytatódnak.

Középpontban a család

Folytatódik a Magdolna negyed program

A jövő évben is folytatódik a Magdolna Negyed Program III., a társadalmi, szociális projektekkel. Balogh István Szilveszter, a környék önkormányzati képviselője lapunknak hangsúlyozta: a Magdolna negyed rehabilitációja kapcsán a lakók és az önkormányzat közös sikeréről, a jövőt illetően pedig közös felelősségről beszélhetünk. Hozzátette: a városrész felzárkóztatása egész Józsefváros érdeke.

A mi buszunk

Újra találkozunk a 99-es vonalán!

Október 10-én zárul a Magdolna Negyed Program III. keretein belül megvalósuló 99-es busz projekt. A Teleki téri rendezvényen az érdeklődők találkozhatnak a buszokon dolgozó szociális munkásokkal, sor kerül a 99-es busz rajzpályázatának díjátadójára és bemutatják az új, csak a Magdolna negyedre jellemző buszmegállópárt.

Így szeretnék utazni a 99-es buszon!

Rajzpályázat és utastájékoztató akció indul

Helyszíni utastájékoztató akcióval és rajzpályázattal folytatódik a 99-es járat autóbuszain utazók és megállóiban várakozók biztonságának növelése érdekében indított programsorozat.

Közös érdek a megóvása

A 99-es „a mi buszunk”

A Józsefvárosi Önkormányzat a BKK-val és a BKV-val összefogva, a Magdolna Negyed Program III. keretében immár második alkalommal szervezett a 99-es buszhoz kapcsolódó színes, informatív és játékos programokat kínáló rendezvényt a Karácsony Sándor és a Szerdahelyi utca sarkán található üres telken.

Rajzolj álombuszt!

Kerületi gyerekek a 99-es busz jövőjéről

Józsefváros önkormányzata a Magdolna Negyed Program III. ütemének a keretében buszos rendezvényt szervezett a BKV-val és a BKK-val közösen a Teleki téren, a volt ideiglenes piac helyén. A július 17-én, pénteken megrendezett eseményen ugrálóvárral, buszmegálló dekorálással, és tudáspróbával várták a kicsiket és nagyokat.

Bővülő parkrész, nagyobb játszótér

Ötletek a Mátyás tér jövőjéről II.

Ismét összegyűltek a Mátyás tér lakói a Józsefvárosi Önkormányzat és a Józsefvárosi Magdolna Negyed Egyesület (JóMa Csoport) hívására, hogy közösen döntsenek a Mátyás tér jövőjéről. Az ötletelés végére kirajzolódott, hogy a legtöbben a még bekerítetlen területet is kerítéssel csatolnák hozzá a térhez, valamint a játszótér is egy védettebb, nagyobb helyre kerülne.

Hátrányos helyzetű nők segítése

Sokrétű programok a Fókusz Női Közösségi Központban

A Magdolna utca 47. szám alatt található Fókusz Női Közösségi Központban valósul meg a „Társadalomból kirekesztett nők foglalkoztatása és rehabilitációja” című program 2015. június 15-től. A szakmai felügyeletet a Kesztyűgyár Közösségi Ház látja el. A megnyitón Sántha Péterné alpolgármester asszony hangsúlyozta, hogy milyen fontos szerepe van egy közösségi térnek, ha hátrányos helyzetű emberekről, legfőképpen, ha nőkről, anyákról van szó.

Pihenőrész és sütőhely is épül

Tovább szépül a Magdolna Közösségi Kert

Egy üres önkormányzati telken hozta létre tavaly a Magdolna Közösségi Kertet a Józsefvárosi Polgárőrség. Azóta óvodásokkal és környékbeli lakosokkal összefogva gondozzák az ágyásokat. A kertben idén nyáron fedett pihenőrészt és sütőhelyet alakítanak ki.

A rovat további hírei

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben