Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Orczy Negyed

Mozdulj, Józsefváros!

Élményekkel teli nap az egészség jegyében

Egészségnapot tartottak augusztus 24-én, szombaton a Kálvária téren. Az egésznapos, ingyenes rendezvény a kerületben otthonra lelt Egyszülős Központ rendezésében valósult meg, amelyet – többek között – a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ és a Józsefvárosi Önkormányzat is támogatott. Az élménynap, amely kellő kikapcsolódásul szolgált minden résztvevőnek, az egészségtudatosságra hívta fel a figyelmet. Az eseményen Sára Botond polgármester kiemelte: az egészség védelmére összpontosuló programok a megelőzést is szolgálják.

Több mint egészség

Családi élménynap a Kálvária téren

Több mint egészség címmel családi élménynapot szervez a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ a Kálvária térre augusztus 24-én, szombaton. A 10 és 16 óra közötti ingyenes program kínálatában a színpadon koncert, mesejáték, és előadások várják az érdeklődőket. A kicsik számára gyerekfoglalkozással, ugrálóvárral, arcfestéssel készülnek a szervezők, a nagyobbaknak többek között jógát, elsősegélynyújtási bemutatót és pingpong versenyt szerveznek. A program a VEKOP 6.2.1.-15-2016-00013. számú pályázati projekt keretében valósul meg.

Pokróc, játékok, bábelőadás

Közösségépítő piknik a Kálvária téren

Újabb családias összejövetelt szervezett a Kesztyűgyár Közösségi Ház augusztus 3-án a Kálvária térre, ahol ezúttal is hangulatos légkör, számos játék és móka várta a kilátogatókat. A Rózsapiros Bábtársulat előadását pedig nagy tapssal jutalmazták a gyerekek és a felnőttek egyaránt. A programon részt vettek körzeti rendészek és a körzeti megbízott is, akik hasznos tanácsokkal látták el a hozzájuk fordulókat.

Szenvedélyek napja a Kálvária téren

A függőségek megelőzésére hívták fel a figyelmet

A Kesztyűgyár Közösségi Ház és a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ (JSZSZGYK) a Szenvedélyek napja névre keresztelt programra várta a fiatalokat július 10-én a Kálvária térre. Az egészségtudatos életmódot népszerűsítő rendezvénysorozat második állomásaként a szenvedélybetegségek megelőzését helyezték fókuszba. Az eseményen, melyre Sára Botond polgármester is kilátogatott, a gyerekek nemcsak játékos keretek között ismerhették meg a függőségek hatásait, hanem a szervezők által kínált számtalan mozgáslehetőség azt is megmutatta, a szenvedélyük legyen inkább a sport!

Az együtt töltött idő öröme

Újra családi piknikre csábított a Kálvária tér

A Kálvária tér ismét piknikre csábította a józsefvárosi családokat július 6-án. A Kesztyűgyár Közösségi Ház által szervezett rendezvény ezúttal is számos izgalmas játékkal, zenével, mókával és kacagással várt kicsiket és nagyokat, így ezen a szombati napon ismét gyerekzsivaj, izgatott kiáltások és örömteli kacajok hangja töltötte meg a teret.

Ne nézzük el!

A kábítószer veszélyeire hívták fel a figyelmet a Kálvária téri sportnapon

Immár negyedik éve rendezi meg a Ne nézzük el programsorozatot a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (JKEF) Közbiztonsági Munkacsoportja a Kesztyűgyár Közösségi Ház közreműködésével. Az idei rendezvénysorozat „Sporttal a drog ellen” elnevezésű nyitányát a Kálvária téren tartották meg június 28-án, ahol a józsefvárosi gyerekek számos sportágat kipróbálhattak és játékos formában szerezhettek ismereteket a kábítószer veszélyeiről.

Közös élmények az árnyat adó fák alatt

Családi piknik a Kálvária téren

A nagy melegben igazi oázis volt a kerületi családok számára a június 15-én megrendezett Kálvária téri piknik. A Kesztyűgyár Közösségi Ház által szervezett programon minden gyermek megtalálhatta a számára legkedvesebb elfoglaltságot: ügyességi és labdajátékok, színes lufik, buborékfújók, baba ugrálóvár, színezők és sok más érdekesség várta őket. A hangulatot a Handabanda Zenekar műsora tette tökéletessé, Szabó Zselyke duruzsoló hangja hol elringatta, hol mozgásra buzdította a kicsiket.

Koncertek, mesék, táncok

Zenés családi nap a Kálvária téren

Koncertekkel, sok mókával és vidámsággal várnak mindenkit szombaton 14 órától a Kálvária térre. Az ingyenes családi napon számtalan meglepetéssel készül 16 szervezet – köztük civil egyesületek, alapítványok, sportklub, rendvédelmi szervezetek. A színpadon 15 órától a Turay Ida Színház művészei adnak elő dalokat népszerű musical előadásokból. Ezt követően a gyermekek nagy kedvence, a Hahó Együttes koncertezik, majd a főként józsefvárosi tagokból álló Dance Force táncegyüttes tart táncbemutatót. Kora este negyed hétkor Goore lép színpadra, majd a Vándormuzsikus következik, aki a régi világ hangszereiről mesél. A programra Radics Gigi 21 órakor kezdődő koncertje teszi fel a koronát.

A közös játék öröme

Családi piknik a Kálvária téren

Vidám gyermekkacaj és játékos zeneszó hangja töltötte be május 18-án, szombaton a Kálvária teret. A Kesztyűgyár Közösségi Ház által szervezett Családi pikniken a gyermekkoncert mellett kicsik és nagyok számára egyaránt szórakoztató és tanulságos játékok, interaktív bábelőadás várta a családokat, akiknek egy kis kötetlen beszélgetésre, ismerkedésre is lehetőségük nyílt ezen a napsütésben gazdag napon.

Orczy Fitt Feszt

Egészségtudatos és szórakoztató programok a Kálvária téren

Számos izgalmas programmal és hasznos egészségügyi szaktanáccsal várta az érdeklődőket a Kesztyűgyár Közösségi Ház által megrendezett Orczy Fitt Feszt május 4-én. A Kálvária térre érkezők szakemberektől tájékozódhattak egészségügyi és életmóddal kapcsolatos kérdésekben. Eközben a színpadon és a sátrakban gyermekprogramok, salsa street jazz produkció és gyermekkoncert várta a látogatókat.

Fokozott rendvédelmi jelenlét

Együttműködés a biztonságosabb Orczy negyedért

Az Orczy negyed közbiztonságának további javítása érdekében együttműködést kötött a Józsefvárosi Önkormányzat a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal. A Magdolna-Orczy Negyed Szociális Városrehabilitációs Program keretében létrejött megállapodás aláírására május 2-án került sor a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban. A helyszínen Sára Botond Józsefváros polgármestere és Terdik Tamás dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya oklevelet nyújtott át azoknak a rendőröknek és közterület-felügyelőknek, akik sikeresen teljesítették a Problémaorientált közösségi rendészet elnevezésű képzést.

Föld napja a Kálvária téren

Játékos feladatokkal a környezettudatosságért

Kerületi óvodásoknak rendeztek vetélkedőt A Föld napja alkalmából a Kálvária téri játszótéren, április 26-án. A rendezvény a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ és az Egyszülős Központ szervezésében jött létre.

A rovat további hírei