Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rendőrségi hírek

BRFK: személyi változások

Új rendőrkapitány Józsefvárosban

Személyi változások történtek a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány 2015. január elsejei hatállyal Molnár Gábor rendőr alezredest bízta meg a VIII. kerületi kapitányság vezetésével. A XII. kerületi Rendőrkapitányságot pedig Segyevi Zoltán rendőr alezredes irányítja.

Hasznos tanácsok

Megelőzhető a szén-monoxid-mérgezés

Az elmúlt egy évben a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóinak százharmincegy szén-monoxid-mérgezéssel kapcsolatos esethez kellett vonulniuk. Egy kis felkészüléssel és odafigyeléssel a balesetek megelőzhetők lennének.

Oltás és életmentés

Gyakorlatoztak a józsefvárosi tűzoltók

A katasztrófavédők felkészültségét, készségeit rendszeres gyakorlaton ellenőrzik, december közepén a Semmelweis Egyetem Balassa utcai mosodájában kellett bizonyítaniuk a kerületi tűzoltóknak. A mentésből és oltásból álló gyakorlatot az egységek szakszerűen oldották meg.

Elismerések a rendvédelemben dolgozóknak

Együttműködésben Józsefváros közbiztonságáért

A józsefvárosiak biztonságérzetének javítása az önkormányzat, a kerületi rendőrség és a katasztrófavédelem helyi kirendeltségének közös ügye. Dr. Sára Botond alpolgármester ezt a hármas összefogást méltatta, amikor az önkormányzat nevében „Józsefváros rendjéért” elismerésben részesítette a VIII. kerületi Rendőrkapitányság állományának harminckilenc, és a VIII. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományának huszonhat dolgozóját. Az ünnepségen jelen volt Géczi Béla tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Kirendeltségének vezetője és Segyevi Zoltán rendőr alezredes, a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságának megbízott vezetője.

A rendőrség tájékoztatója

Hogy valóban békés legyen a karácsony

Az év végi ünnepek és a karácsonyi bevásárlások nemcsak a személy- és gépjárműforgalom növekedésével járó veszélyeket hozzák magukkal, hanem a trükkös és egyéb lopások elszaporodását is. Bár a rendőrség ebben az időszakban kiemelt figyelmet fordít a nagy tömegeket vonzó helyekre és a közutakra, de a lakosságot is óvatosságra és az alábbi tanácsok megfogadására kéri.

Figyeljünk jobban egymásra, önmagunkra, értékeinkre

Ünnepek környékén aktívabbak a tolvajok

Kellő óvatosság, kisebb jóhiszeműség, megfelelő – olcsón is beszerezhető – személyi- és otthonvédelem, jobb önismeret, nagyobb odafigyelés önmagunkra és másokra – csak néhány olyan javaslat, amelyet az ünnep környékén még érdemesebb megfogadni, hogy ne váljunk áldozattá. A BRFK, Budapest Főváros Kormányhivatala és Józsefváros önkormányzata már tizenkilencedik alkalommal rendezte meg vagyonvédelmi és áldozatsegítő tematikus, főleg idősebbeket érintő csoportfoglalkozását, amelyen a hasznos tanácsok mellett vagyonvédelmi eszközöket is kiosztottak.

Kiégett egy lakás a Koszorú utcában

Egy lakót füstmérgezéssel vittek kórházba - VIDEÓ

Teljesen kiégett és lakhatatlanná vált annak a kétemeletes társasháznak az egyik lakása, amely csütörtök reggel gyulladt ki a Koszorú utcában. A tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat, így azok nem terjedtek tovább a tetőre. Az kiégett lakás bérlői gondnokság alatt állnak, egyiküket füstmérgezéssel szállították a Péterfy Sándor utcai Kórházba.

Húsz éve egy tetőről zuhantak le

Megkoszorúzták a tűzoltók emléktábláját

Benkó Tibor és Csányi István tűzoltóhadnagy halálának huszadik évfordulóján tűzoltók emlékeztek egykori bajtársaikra a Baross és a Rigó utca sarkán álló épület előtt. A tragikus esemény emléktáblájánál a VIII. kerületi Tűzoltó parancsnokság és a Belvárosi Katasztrófavédelmi Örs tagjai helyezték el koszorúikat és gyújtottak gyertyát.

Romlott élelmiszereket, hamis ruhát, veszélyes műszaki cikkeket találtak

Nagyszabású razzia a Ganz-telepen

Több hatóság háromszáz főt mozgósító, ötnapos nagyszabású ellenőrzést tartott a Kőbányai úti Ganz-telepen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleménye szerint veszélyes műszaki cikkek, romlott élelmiszerek és százmillió forintot meghaladó értékű hamis márkajelzésű ruha forgalomba hozatalát akadályozták meg.

Szén-monoxid-mérgezés

Egy ember meghalt a Karácsony Sándor utcában

Szén-monoxid-mérgezés miatt meghalt egy ember szombaton egy Karácsony Sándor utcai lakásban. Egy másik személyt kórházban ápolnak.

Teljesen kiégett egy lakás a Kőris utcában

7 embernek adott menedéket az önkormányzat

Eddig ismeretlen okok miatt teljesen kiégett egy lakás vasárnap hajnalban, a Kőris utcában. A tűz átterjedt a szomszédos lakásra is, a VIII. kerületi tűzoltók két gépjárműfecskendővel tudták csak eloltani a lángokat. Józsefváros önkormányzata 7 embernek biztosított szállást a Bezerédi utcában.

Újabb drogbazárt számoltak fel

A térfigyelő kameráknak köszönhetően fogták el a dílert

Újabb drogtelepet számoltak fel a térfigyelő kamerarendszernek köszönhetően a józsefvárosi rendőrök. A Kiss József utcai illegális üzlet vezetője előzetes letartóztatásba került – olvasható a Zsaru Magazinban.

Gyakorlatoztak a katasztrófavédők

Józsefváros polgárőrei is segítették az akciót

A hivatásos katasztrófavédők és az önkéntes állomány munkáját összehangoló gyakorlatot tartott november elején a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a IX. kerületi Csont utcában. A józsefvárosi polgárőrök az egyik legnagyobb létszámmal vettek részt az eseményen, ahol a helyszínek biztosítása volt a fő feladatuk.

Halálos gázolás a József körúton

Személygépkocsi ütött el gyalogost

Vasárnap este a József körút és Baross utca kereszteződésének közelében személygépkocsi elütött egy gyalogost. A balesetben megsérült nő az orvosi ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette - olvasható a police.hu oldalon.

A kerületi rendőrség tájékoztatója

Tél a szabadban – Így előzhetjük meg a baleseteket

A téli időjárás beköszöntével fokozott figyelmet kíván mindenkitől a közlekedés és a szabadban való tartózkodás is. A balesetek elkerülése érdekében a VIII. kerületi Rendőrkapitányság az alábbi szabályok betartására kéri a lakosságot.

Túl hangosan szólt a zene

Lebuktak a kábítószer-terjesztők

Egy VIII. kerületi lakásban éjszaka túl hangosan szólt a zene, a kihívott rendőröknek azonban nem csupán csendháborítás miatt kellett intézkedniük. A lakásban ugyanis kábítószergyanús anyagokat találtak, a rendőrség két férfi ellen indított büntetőeljárást- olvasható a police.hu oldalon.

Látni és látszani

Ingyenes látásvizsgálat és autószerviz

Ősszel és télen rosszabbak a látási viszonyok, ezért az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is elindította a Látni és látszani kampányt. A programnak köszönhetően a gépjárművezetők díjmentes szemvizsgálatot és autószervizt vehetnek igénybe az akció partnercégeinél. Józsefvárosból négy optika csatlakozott a programhoz.

Kerékpártolvajok

Az elmúlt hetekben több kerékpártolvajt fogott el a rendőrség. H. Elemér október 13-án egy Magdolna utcai ház falán lévő gázcsőhöz lakatolt kerékpárt lopott el. L. László és fiatalkorú társa október 17-én egy Kőris utcai villanyoszlophoz lakatolt biciklit tulajdonított el. Ugyanitt R. László október 16-án eddig ismeretlen társával lefűrészelte egy kerékpár lakatját, és ellopta a járművet. A férfiak ellen a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűncselekménye elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Ismét járható a Kerepesi út

Mentő és autó ütközött

Egy mentőautó és egy személyautó ütközött össze hétfőn kora reggel a Kerepesi út és a Százados út sarkánál – közölte a rendőrség. A balesetben a személyautó és a mentős sofőrje is megsérült. A helyszínelés és a műszaki mentés már befejeződött, a környék ismét járható.

A kerületi rendőrség tájékoztatója

Drogprevenció a családban

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2014. szeptemberében új drogmegelőző programot indított a kiskorúak kábítószer-fogyasztásának csökkentése érdekében. „A szülők és a családok a rendőrség kiemelt partnerei a kábítószer-bűnözés megelőzésében” címet viselő program célja, hogy minden 12–18 éves gyermeket nevelő szülő lehetőséget kapjon arra, hogy közvetlen, személyes tájékoztatásban részesüljön a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, büntetőjogi következményeiről.

Leszakadt egy erkélykorlát a Baross utcában

A kizuhant nő életveszélyesen megsérült

Leszakadt egy második emeleti erkélykorlát a rajta tartózkodó nővel együtt október 23-án hajnalban, a Baross utcában - írja az MTI.

Több helyen tilos megállni

Forgalomkorlátozások Józsefvárosban

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója közeledtével a fővárosban, így Józsefvárosban is, több helyen forgalomkorlátozás lép életbe. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint szerdán és csütörtökön tilos parkolni a Múzeum utca, a József körút, a Bródy Sándor utca, a Blaha Lujza tér, a Márkus Emília utca, a Stáhly utca, a Kisfaludy utca, az Üllői út és a Práter utca egyes szakaszain.

Takarítás közben bukkantak rá

Aranyrúdnak látszó tárgyat találtak a Golgota térnél - FRISSÍTVE

Két közmunkás közterület takarítás közben egy aranyrúdnak látszó tárgyat talált a Golgota térnél – tájékoztatta szombaton a jozsefvaros.hu-t Kemény Gábor a Józsefvárosi Közterület-felügyelet és Városüzemeltetési Szolgálat közmunka koordinátora. Hétfőn napközben kiderült: az "aranyrúdnak látszó tárgy" jelentős részben rézből készült, nemesfémet nem tartalmaz.

Pénztárcát és laptopot zsákmányoltak

Elfogták a tolvajokat

Egy József körúti lakásba jutott be két férfi, ahonnan egy pénzzel, iratokkal, bankkártyával teli pénztárcát és egy laptopot tulajdonítottak el. A sértett azonban tetten érte őket, egyiküket el is fogták. A józsefvárosi rendőrség S. Róbert előzetes letartóztatását kezdeményezte. (Képünk illusztráció.)

Fél éve indult a kiemelt közbiztonsági program

Razziák és elfogások a Népszínház utcában

Fél év alatt több sikeres akciót is eredményezett az a kiemelt közbiztonsági program, amely a Népszínház utcában és környékén indult el Zentai Oszkár képviselő kezdeményezésére. Május óta nemcsak az a rosszhírű söröző zárt be, amelyre több tucat lakossági panasz érkezett, hanem rendőrkézre került több körözött bűnöző is.

Tűz volt a kerületben

Másfél óra alatt eloltották a lángokat

Tűz ütött ki a Kálvária és Kőris utca sarkán található, magántulajdonban lévő telken szerda kora este. A helyszínre érkező tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzet. A lakókat az oltás idejére kiköltöztették, de már este visszatérhettek otthonaikba. Személyi sérülés nem történt.

A „Zene” nevű dizájnerdrogot terjesztették

Dílerfogás a Magdolna utcában

Bűnszervezetre csaptak le a nyomozók egy Magdolna utcai bérházban. Három helyszínen összesen tizenegy embert vettek őrizetbe, egy önként feladta magát. A banda az új pszichoaktív kábítószerrel kereskedett.

Áldozatvédelem és bűnmegelőzés Józsefvárosban

Más kerületekben is bevezetnék a modellprogramot

Konferenciasorozat indult annak érdekében, hogy Józsefváros áldozatvédelmi és bűnmegelőzési programját megismerjék Budapest más kerületei is. A Budapesti Rendőr-főkapitányság központjában tartott tanácskozáson Józsefváros a program elindulása óta eltelt másfél év tapasztalatait és eredményeit mutatta be az V., VI. és a VII. kerületnek.

Hasis kereskedőt fogtak

Több mint 7 kiló kábítószer volt a dílernél

A férfi egy igazoltatásnál feltűnően ideges volt, és drogot is találtak nála. A munkahelyi öltözőszekrényéből 7,5 kilogramm hasis került elő.

A dobogó tetején Józsefváros tűzoltói

Regionális bajnokságon lettek a legjobbak

Első ízben nyertek a honvédség által szervezett járőrbajnokságon a tűzoltók. Mivel lövészet és gránáthajítás is része volt a megmérettetésnek, kiemelkedő teljesítménynek számít, hogy ezúttal nem fegyveres alakulat nyerte el a trófeát.

Több millió forintos bírságot szabnak ki

Súlyos szabálytalanságok a Ganz-telepen

Hét hatóság tartott ellenőrzést a volt józsefvárosi piaccal szembeni Ganz-telepen, ahol a nagyszabású ellenőrzés súlyos szabálytalanságokat tárt fel. Az átfogó ellenőrzésben Józsefváros önkormányzata is részt vett. A szabálysértések miatt várhatóan több millió forintos lesz a bírságok összege, és néhány esetben büntetőfeljelentést is tesznek - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-vel.

Öt embert fogtak el Józsefvárosban

Újabb kábítószer-kereskedők buktak le

Öt embert fogott el a Terrorelhárítási Központ (TEK) kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt péntek délután a VIII. kerületben – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A Homok, a Visi Imre és a József utcai lakásokban tartott házkutatás során a nyomozók fecskendőket, tűket, kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is találtak.

Összefogtak a rendőrök, a polgárőrök és az önkormányzat

Közbiztonsági program indult a Corvin és a Szigony negyedben

Több a rendőr és a polgárőr a Tömő, a Szigony és a Práter utca környékén, az önkormányzatnak köszönhetően ugyanis a józsefvárosi rendőrség és a polgárőrség közös, 24 órás járőrözésbe kezdett a városrészben. A közbiztonsági program nem csak a közterületeket érinti, a kerületi polgárőrök egy külön megállapodás keretében a társasházakban is szolgálatot teljesítenek.

Hajsza a József körúton

Pizsamában kergette a tolvajokat

Pizsamában, mezítláb kergette a lakásába besurranó tolvajokat a József körúton szeptember elsején kora reggel egy férfi. A hajnali kergetőzésre egy, az éppen szolgálati helyére tartó csepeli rendőr figyelt fel. Nem maradt tétlen, a józsefvárosi rendőrök segítségével az egyik elkövetőt le is tartóztatta, a másik gyanúsítottat a rendőrség még keresi. A kép illusztráció.

Tíz perc alatt elfogták

Letépte egy nő nyakláncát

Nem sokáig örülhetett zsákmányának az a férfi, aki kedden délután a Szigony utcában egy nő nyakából szakított le egy nyakláncot, majd elmenekült. A Készenléti Rendőrség helyszínre érkező munkatársai ugyanis tíz perc alatt már el is fogták a gyanúsítottat. A kép illusztráció.

Meglepő visszatérés

Újabb NAV ellenőrzések

Folytatódott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) távol-keleti termékek kereskedelmére fókuszáló ellenőrzési sorozata. A NAV munkatársai visszatértek a két, korábban már többször is ellenőrzött fővárosi üzletközpontba, ahol továbbra is jelentős hiányosságokat találtak.

420 gramm kábítószert foglaltak le

Újabb dílert fogtak

Az ablakon át tudtak bejutni a rendőrök abba a Rigó utcai földszinti lakásba, ahová lakossági bejelentés alapján érkeztek ki. A házkutatás során 420 gramm marihuánát találtak, a lakásban tartózkodók közül egy főt gyanúsítottként, öt főt pedig tanúként hallgattak ki.

Kábítószer-terjesztőkre csapott le a TEK

Három dílert fogtak - VIDEÓ

A hétvégén az új pszichoaktív kábítószer terjesztői ellen indított akciósorozatot a Terrorelhárítási Központ (TEK). Két helyszínen három terjesztőt fogtak, mindkét lakásban találtak kábítószergyanús anyagot.

A vendéglátóiparra koncentrálnak

Átfogó ellenőrzésbe kezdett a NAV

Nagyszabású ellenőrzésbe kezdett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a budapesti vendéglátósok körében. A fellépés célja, hogy véget vessen a visszaéléseknek és rákényszerítsék a vendéglátóhelyeket, hogy szabályos bizonylatot adjanak. A vendéglátósok 65 százalékánál találtak szabálytalanságot.

Már helyreállt a forgalom

Gránátot találtak a FiDo téren

Egy 7,5 cm-es német páncéltörő gránátot találtak kedden kora este a Fiumei út, Dobozi út melletti térfelújítás során. A területet lezárták, a Dobozi utca, Magdolna utca térre néző néhány lakását ki is kellett üríteni. A Magyar Honvédség tűzszerészei a gránátot gyorsan elszállították, így a forgalom nem sokkal 7 óra után megindulhatott, a lakosok pedig visszatérhettek otthonaikba.

A rovat további hírei

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben