Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szóljon bele!

Beszélgessünk közös ügyeinkről!

Közösségi fogadóóra a Losonci negyedben

2021. október 28-án csütörtökön 18-tól 20 óráig ÉLŐBEN a Polgármesteri Hivatal 300-as termében (Baross utca 63-67.)

Zöld Józsefváros

Közösségi virágültetések a kerületben - beszámoló és értékelés

2021-ben az önkormányzat két nagyobb közösségi virágültetés szervezésében vett részt, ezeket most értékeljük és megfogalmazzuk a legfontosabb tanulságokat a folytatáshoz.

Pályázat

Józsefvárosi Szomszédünnep Pályázat

Pályázatot hirdetünk olyan közösségi események, programok szervezésére, amelyek megerősítik és támogatják a helyi közösségek közötti kapcsolatokat. Határidő: november 29. hétfő 24 óra.

Városfejlesztés

Mondja el véleményét a Bacsó Béla utca nyárra megnyitott szakaszáról!

Kérjük, ossza meg velünk véleményét október 31-ig a Bacsó Béla egy szakaszának megnyitásáról a lakók és a vendéglátóhelyek előtt!

Városfejlesztés

Második lakossági fórum az új településképi rendeletről és településképi arculati kézikönyvről

Mikor? 2021. október 11. hétfő 16-18 óra Hol? Józsefvárosi Önkormányzat Díszterme - 1082 Budapest, Baross u. 63-67. 3. emelet

Önkéntesség

Jelentkezzen önkéntesnek a józsefvárosi Jazzfesztiválra!

A Józsefvárosi Önkormányzat 2021. október 1-3-án megrendezi az első Józsefvárosi Jazzfesztivált, amelynek helyszíni szervezéséhez szeretettel várjuk önkéntesek jelentkezését is!

Részvételi költségvetés

2022-ben indul Józsefváros első Részvételi Költségvetése!

A józsefvárosi képviselő-testület 2021. szeptember 23-i ülésén elfogadta a 2022-es Részvételi Költségvetés induló koncepcióját és előzetes kötelezettséget vállalt 120 millió forint elkülönítésére, amelyet majd a lakosság döntése alapján hasznosít.

Beszélgessünk közös ügyeinkről!

Józsefvárosi Közmeghallgatás 2021

A Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete 2021. október 21-én (csütörtök) 17 és 20 óra között KÖZMEGHALLGATÁST tart. Helyszín: Óbudai Egyetem, Bp., VIII. Tavaszmező u. 14-18. G. ép. F17 előadóterem A helyszín akadálymentes.

Képviselő-testületi ülés közérthetően - 2021. szeptember 23.

A képviselő-testületi ülés napirendje - 2021. szeptember 23.

A Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete 2021. szeptember 23-án csütörtökön 9 órakor ül össze a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal III. 300-as termében (Budapest VIII., Baross utca 63-67.)

Pályázat

Ötletcsarnok ötletpályázatot hirdet a Rév8 Zrt

A Józsefvárosi Önkormányzat és a Rév8 ötletpályázatot hirdet, amely arról szól, hogy hogyan lehet a negyed még jobb és barátságosabb.

Városfejlesztés

Megújul a Horváth Mihály tér - véleményezze Ön is a terveket!

A Józsefvárosi Önkormányzat megbízásából a LAND-A Kft. tervezi a Horváth Mihály tér északi oldalának felújítását. Az önkormányzat tervei szerint a beruházás két ütemben valósul meg. Az első ütem kivitelezése a költségvetési források teljesülése esetén a tervek szerint 2022 tavaszán indul.

Kutyásként Józsefvárosban

Lezárult az igényfelmérés, elindul a Teleki téri nagy kutyafuttató fejlesztése!

A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ a Közösségi Részvételi Iroda segítségével júliusban a kutyafuttatót rendszeresen használók véleményét kérte ki a területre tervezett kutyahomokozó, és más hosszútávú fejlesztési lehetőségek kapcsán.

Városfejlesztés

A Práter és Tömő utca terveinek lakossági véleményezése - eredmények

A Józsefvárosi Önkormányzat megbízásából és a Rév8 koordinálásával lakossági egyeztetést követően 2022-ben teljeskörűen megújul a Práter utca a Futó utca és a Szigony utca közötti szakaszon, valamint a Tömő utca a Leonardo da Vinci utca és a Szigony utca közötti szakaszon.

Kitüntetés

A Józsefvárosi Közösségekért kitüntetés közönségszavazásának eredményei - 2021

Gratulálunk a Rotary Club Budapest-Margitszigetnek és Zahid Mehmoodnak!

Városfejlesztés

Megnyitott Bacsó Béla utca - vegyen részt önkéntesként a tesztidőszak értékelésében!

Várjuk jelentkezését, ha szeretne önkénteseként részt venni a Bacsó Béla utca tesztidőszakával kapcsolatos felmérésében.

Képviselő-testületi ülés közérthetően

A képviselő-testületi ülés napirendje - 2021. szeptember 9.

Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 2021. évi 1. rendkívüli ülése szeptember 9-én (csütörtökön) 9 órakor ül össze a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal III. 300-as termében (Budapest VIII., Baross utca 63-67.)

Elismerés

Döntse el Ön, ki kapja ebben az évben a "Józsefvárosi Közösségekért" kitüntetést!

Hat fantasztikus szervezet, szakmai közösség és magánszemély közül választhatja ki szeptember 5-ig Józsefváros lakossága, hogy ki kapja a Józsefvárosi Közösségekért kitüntetést.

Tolnai kert

Elkészült a Tolnai kert hasznosításáról szóló javaslat. Véleményezze ön is!

A Rév8 összefoglalta a Tolnai kert megnyitása óta beérkezett visszajelzéseket a kert kutyás használatáról. A dokumentumot 2021. augusztus 15. és 31. között tudják az érdeklődők véleményezni.

Beszélgessünk közös ügyeinkről!

Közösségi fogadóóra a Csarnok negyedben

Mikor? 2021. augusztus 25. szerda 18:00-20:00 Hol? Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ (Auróra u. 22-28. – bejárat a Déri Miksa utca felől)

Szolidaritás

Iskolai adománygyűjtés Józsefvárosban

A józsefvárosi rászoruló gyerekek iskolai sikerei érdekében az önkormányzat tanszeradomány-gyűjtésbe kezdett több helyszínen. Csatlakozzon Ön is!

Elismerés

Jelöljön Ön is a Józsefvárosi kitüntetésekre!

A Józsefvárosi Önkormányzat minden évben kitüntetésben részesíti a kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket és közösségeket.

Lakásrendelet konzultáció

Lezárult Józsefváros új lakásrendeletének társadalmi véleményezése

Ezúton közzétesszük a lakásrendelettel kapcsolatos társadalmi egyeztetés során beérkezett véleményeket, és az azzal kapcsolatos önkormányzati döntéseket indoklással együtt.

Városfejlesztés

Indul a GTKÉSZ módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetés!

A Ganz negyed átalakulásának elősegítése érdekében módosítani kell az építési szabályzatot. Szóljon bele Ön is a GTKÉSZ módosításába!

Kutyásként Józsefvárosban

Igényfelmérés indul a Teleki téri kutyafuttató fejlesztéséről!

A Józsefvárosi Önkormányzat célja a kerületi kutyafutattók fejlesztése, hogy azok minél inkább megfeleljenek a használó kutyák és kutyások igényeinek. Ezúttal a Teleki téri nagy kutyafutattó fejlesztésére kerül sor!

Tolnai kert

Kertészkedős nap a Tolnai kertben

Július 29-én Kertészkedős napot tart a Rév8Zrt., hogy még zöldebb és otthonosabb legyen a kert.

Tolnai kert

Értékeljük a kutyás tesztidőszakot a Tolnai kertben!

A Tolnai kertben jelenleg is zajlik a kutyás tesztidőszak, az eddigi tapasztalatokat július 27-én a Kutyás fórumon fogjuk átbeszélni az érdeklődőkkel.

Képviselő-testületi ülés közérthetően

A képviselő-testületi ülés napirendje - 2021. július 22.

Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete 2021. július 22-én (csütörtök) 9 órától ül össze a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal III. em. 300-as termében (Budapest VIII., Baross utca 63-67.)

Városfejlesztés

Megújul a Práter és a Tömő utca

A Józsefvárosi Önkormányzat megbízásából és a Rév8 koordinálásával 2022-ben teljeskörűen megújul a Práter utca a Futó utca és a Szigony utca közötti szakaszon, és a Tömő utca a Leonardo da Vinci utca és a Szigony utca közötti szakaszon.

Beszámoló

Közösségi Részvételi Iroda 2021. április - június

Negyedéves beszámoló a Közösségi Részvételi Iroda munkájáról.

Elismerés

Településfejlesztési Szövetség: szakmai elismerést kapott a Józsefvárosi Önkormányzat

A Településfejlesztési Szövetség 2021. július 6-án Budapesten tartotta a Településfejlesztési Díj átadó ünnepségét, ahol a Józsefvárosi Önkormányzat az önkéntes rendszer 2020. évi fejlesztéséért „Önkéntesség és civil társadalom” külön elismerést kapott.

Kutatás

Részvételi projektek - kutatási jelentés a józsefvárosi polgárok részvételéről

Kutatási jelentés és ajánlások Józsefvárosnak az állampolgári részvételről a Sciences Po nevű egyetem diákokból álló kutatócsapatától.

Kutyásként Józsefvárosban - beszámoló

Kutyás piknik a Kálvária téren

A Közösségi Részvételi Iroda is részt vett a ZöldEb-Kutyás Érdekvédelmi Egyesület által szervezett Kálvária téri Kutyás Pikniken. Az Iroda munkatársai mellett a Józsefvárosi Önkormányzat önkénteseivel találkozhattak a résztvevők, most az ő beszámolójukat olvashatják.

Képviselő-testületi ülés közérthetően

A képviselő-testületi ülés napirendje - 2021. június 30.

A Képviselő-testület ülését a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal III. 300-as termében (Budapest VIII., Baross utca 63-67.) tartja

Zöld szám

Józsefvárosi zöld szám – 2020 június-2021 június

Az alábbi összefoglalóban a 2020 június és 2021 június között a józsefvárosi zöld számra beérkezett hívásokat összegezzük. Az egy év alatt összesen 2281 hívás érkezett.

Városfejlesztés

Lakossági fórum a településképi arculati kézikönyvről és a településképi rendeletről

Szóljon bele Ön is az új településképi rendelet és arculati kézikönyv megalkotásába!

Városfejlesztés

Társadalmi egyeztetés a településképi arculati kézikönyvről és a településképi rendeletről

Az Önkormányzat új rendeletet alkot a településképi arculati kézikönyvről és a településképi rendeletről - szóljon bele Ön is!

Józsefváros kártya

Kérdőív a Józsefváros Kártya használatáról – eredmények

A Józsefvárosi Önkormányzat célja, hogy a Józsefváros Kártya működése a jövőben a lehető legjobban szolgálja a kerületben élőket és a helyi vállalkozásokat is. Ennek érdekében felmérést végeztünk a józsefvárosi lakosok körében a kártyával kapcsolatban szerzett tapasztalatokról és a további igényekről.

Egészségügy

Ön is jelölhet egészségügyi dolgozót a „Józsefváros Egészségügyéért” kitüntetésre!

Kérjük, jelölését az info@jozsefvaros.hu email-címre küldje el 2021. június 20-án éjfélig.

Lakásrendelet konzultáció

Az új józsefvárosi lakásrendelet tervezet tartalmi ismertetése - közérthető összefoglaló

A Józsefvárosi Önkormányzat új lakásrendelet elfogadására készül, amelyet a rendeletalkotó szándéka szerint, és a törvényi előírásoknak megfelelően társadalmi egyeztetés előz meg 2021. június 9-30. között. A rendelet tervezet széles körű megismerését közérthető összefoglaló segíti.

Lakásrendelet konzultáció

Lakásrendelet tájékoztató fórum

A lakásrendeletről szóló társadalmi egyeztetési folyamat részeként a Józsefvárosi Önkormányzat az új lakásrendelettel kapcsolatos elképzeléseit egy tájékoztató lakossági fórum keretén belül ismerteti, valamint megválaszolja a felmerülő kérdéseket.

A rovat további hírei

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben