Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS

Teleki tér

Színek, ízek, illatok

Ősznyitó piacozás a Telekin

Az ősz megérkezését az erdőben a falevelek, a Teleki téri piacon pedig a színes, szagos, ősszel termő zöldségek és gyümölcsök megjelenése jelzi. No meg az elsőre kellemetlen, aztán hamar ínycsiklandóvá váló savanyú káposzta illata. A piachoz nemcsak a látvány, de az illatok, sőt, a hangulat is hozzátartozik. Így együtt lesz azzá, ami: sokszínű, életszagú, lármás forgatag... Nekem tavasszal és ősszel a legkedvesebb. Nézzük csak, hogy miért!

Közösség jött létre

Koncertek és családi programok a Teleki téren

Nagyszabású rendezvénnyel ünnepelte szombaton Józsefváros önkormányzata az Új Teleki téri Piac születésnapját, vagyis, hogy négy éve épült újjá a vásárcsarnok. A piac területén délelőtt bábjáték és vetélkedő szórakoztatta a járókelőket. Délután a parkban gyermekprogramok- és foglalkozások várták a családokat, a színpadon pedig neves zenészek adtak koncertet. Az estét látványos tűzijáték zárta. Sára Botond alpolgármester köszöntőjében kiemelte: valódi közösség alakult ki a Teleki tér környezetében az elmúlt években.

Több mint húsz éve Józsefvárosban

Olcsón és jót a Teleki téri piac hentespultjából

Több mint két évtizede szolgálja ki a józsefvárosi vásárlóközönséget mindig friss és jó minőségű sertéshússal Barabás László. A férfi már a régi piac területén is hentesként tevékenykedett: a sok-sok év alatt megkedvelte Józsefvárost és az itt élőket egyaránt.

Szombat délelőtti szórakoztató vásárlás

Ünnepi cigánymuzsika az Új Teleki téri Piacon

A magyar cigánymuzsika bölcsője Józsefváros, innen indultak útnak a muzsikusok és szereztek világhírnevet zenéjükkel. Józsefváros 240. születésnapja alkalmából kiváló cigánymuzsikusok adtak koncertet a megújult Teleki téri piacon.

Napi menü, saláták és frissensültek

Népszerű kifőzde a Teleki téri piacon

A Teleki téri piacra betérve rögtön érezni lehet a levegőben a frissen sültek és a pörköltek illatát, amely kétségtelenül minden vásárlónak meghozza az étvágyát. A Ramóna Büfében naponta több mint negyven különféle ételt kínálnak a piacra betérőknek. Van itt minden, ami szem-szájnak ingere: saláták, menü, frissensültek, levesek, pörköltek, főzelékek, desszertek, és ami a legfontosabb, elérhető áron.

Elérhető áron az ízletes ínyencség

Epervásár a Teleki téri piacon

Ismét nagyszabású epervásárt tartanak a megújult Teleki téri piacon, amely óriási érdeklődést váltott ki a vásárlók körében. A legtöbben a magyar epret keresik, amelyhez a rossz időjárás miatt drágábban juthatunk, mint az import terméshez. A vásárlók jelentős része emiatt kisebb mennyiségben vásárol, ám a kereskedők állítják: hamarosan olcsóbb lesz a magyar eper is.

Családi programokkal és koncertekkel ünnepeltek

Újranyitásának harmadik évfordulóját ünnepli a Teleki téri piac

A Teleki téri piac újranyitásának harmadik évfordulóját ünnepelhetik idén a kerületiek. Józsefváros önkormányzata kizárólag saját forrásból építette fel az új Teleki téri piacot, ahol 2014 óta igényes környezetben és megfizethető árakon vásárolhatnak a kerület polgárai és az idelátogatók. Az újranyitás harmadik évfordulója alkalmából vidám családi programok és koncertek várták a piacra látogató vásárlókat április 22-én.

Ugyanannyi pénzért többet kaphatunk

A Teleki téri piacon is olcsóbb lett a baromfi

A baromfihús és az étkezési tojás általános forgalmi adója 5 százalékra csökkent január elsejével: így nőhet a belföldi baromfihús- és tojásfogyasztás, egyben csökkenhet a szürke- és a feketegazdaság aránya. Az intézkedésnek köszönhetően az árak mérséklődése már a józsefvárosi Teleki téri piacon is érezhető.

Családi tradíció 1920 óta

Vecsési finomságok az Új Teleki téri Piacon

Több évtizede árulja saját készítésű savanyúságait Reublné Majorosi Mária, de kínál zöldséget, gyümölcsöt és tojást is. Józsefvárosban mindenki ismeri Marika nénit, aki még senkinek nem okozott csalódást a termékeivel. A vecsési finomságokból minden pénteken és szombaton vásárolhatnak az Új Teleki téri Piacra kilátogatók.

Nyakunkon a dinnyeszezon

Bővülő szolgáltatás a Telekin

Már javában tart az idénygyümölcsök árusítása az Új Teleki téri Piacon. Ideiglenes kitelepüléssel dinnyeárusok kínálják portékájukat a nyár folyamán a piac Karácsony Sándor utca felé eső bejáratánál.

A Teleki téri piac egyik nagy kedvence

Tizenhét éve sütik a lángost Józsefvárosban

Már a piacon kívül is lehet érezni a frissen sült lángos illatát, amelyet szinte minden józsefvárosi jól ismer. Borsosné Tenki Lívia és családja tizenhét éve süti a lángost kerületünkben. A régi és a most már megújult piacon is fáradhatatlanul készítik a különböző ízesítésű forró finomságot.

Józsefvárosban is érzékelhető az áfacsökkentés

A Teleki téri piacon is olcsóbb lett a sertéshús

A Teleki téri piacon is kedvező irányba változtak az árak, átlagosan 150-200 forinttal csökkent kilóként a sertéshús ára. A januártól életbe lépő áfacsökkentés a tőkehúsokra vonatkozik, a szalonnafélék, a belsőségek, valamint a fej, a láb és a farok továbbra is a 27 százalékos áfakörbe tartozik.

A rovat további hírei