Lezárult a Bacsó Béla utca megnyitásának véleményezése

event_available Utolsó frissítés:

A tesztidőszak lezárultával kérdőíves kutatást végeztünk, hogy megtudjuk, hogyan értékelik az érintettek a Bacsó Béla utca megnyitását, milyen tapasztalataik és javaslataik vannak a jövőre nézve.

2021 júniusában a Józsefvárosi Önkormányzat próbajelleggel megnyitotta a Bacsó Béla utca Vásár és Bérkocsis utca közötti szakaszát a lakosok és a vendéglátóhelyek részére. A projektet az önkormányzat megbízásából a Rév8 Józsefvárosi Rehabilitációs és Városfejlesztési Zrt. bonyolította le. Az október elejéig tartó időszakban ezt az utcarészt lezártuk a gépjárműforgalom elől, programokat szerveztünk és a helyieket is erre bíztattuk, a vendéglátóhelyek teraszai mellett pedig az általunk kihelyezett székeken is üldögélhettek-beszélgethettek az erre járók.

A tesztidőszak lezárultával kérdőíves kutatást végeztünk, hogy megtudjuk, hogyan értékelik az érintettek a Bacsó Béla utca megnyitását, milyen tapasztalataik és javaslataik vannak a jövőre nézve. A kérdőívet 2021. október 4. és 31. között összesen 444-en töltötték ki, 188-an offline (azaz személyesen), és 256-an online. A 256 online kitöltőből 10 fő az idegen nyelvű kérdőívet töltötte ki, azaz feltételezhetően nem magyar anyanyelvű. Az alábbiakban ennek a kérdőívnek az eredményeit mutatjuk be részletesen, amelyből az derül ki, hogy mind a helyben, mind a kicsit távolabb lakók is széles körben támogatják a Bacsó Béla Bérkocsis és Vásár utca közötti szakaszának lezárását az autóforgalom elől.

Összefoglalva: a kérdőívet kitöltők 90%-a egyetért a Bacsó Béla utca érintett szakaszának átmeneti megnyitásával a lakók és a vendéglátóhelyek előtt, 7,7%-uk ellenzi azt, míg 2,3%-uk nem tud véleményt formálni. Ha úgy tettük fel a kérdést, hogy támogatnák-e a lakók a Bacsó Béla megnyitását örökre vagy nyaranta a gyalogosok előtt, akkor 67%-a az állandó, míg 26,8%-uk a nyári átmeneti megnyitást támogatta (vagyis összesen 93,8% támogatja a megnyitást valamennyi időre). Mindössze a válaszadók 6%-a nem támogatja a Bacsó Béla utca érintett szakaszának megnyitását.

A felmérésben a Rév8 munkáját a Közösségi Részvételi Iroda munkatársai és önkéntesei segítették, akik 1 hónapon keresztül járták a Bacsó Béla utca, Vásár utca, Rákóczi tér, Bérkocsis utca és Víg utca közelébe eső házait a kérdőívvel, hogy minden itt élőt elérjünk, illetve sok-sok órát standoltak a Rákóczi téren is, ahol szintén nagyon sok környékbelivel találkoztak, akik kitöltötték a kérdőívet. Ezúton is köszönjük valamennyi önkéntesünk és kollégánk munkáját, aki részt vett a Bacsó Béla utca megnyitásának kérdőíves értékelésében, és azoknak a válaszadóknak az együttműködését, akik kitöltötték kérdőívünket!

A kérdőíves kutatás és a nyár tapasztalatai alapján az Önkormányzat képviselő-testülete előreláthatóan 2022 elején fog döntést hozni az érintett szakasz újbóli megnyitásáról, valamint a Bacsó Béla utca teljes hosszának megújításáról.

A kérdőíves felmérés eredményeinek részletes bemutatását és elemzését itt találja >>>

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!