Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

augusztus 23. péntekig

Nyári tábor a Kesztyűgyárban

A Kesztyűgyár Közösségi Ház idén június 17 és augusztus 23 között szervezi a nyári napközis táborát. Színes programokkal, kirándulásokkal várják a kerületi gyerekeket. Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára az étkezés díjmentes. Jelentkezni a Közösségi Ház elérhetőségein, jelentkezési lap leadásával lehet.

augusztus 31. szombatig

Orczy Summer Chill fesztivál

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem jóvoltából június 20-tól harminchárom estén változik a tó partja hol kertmozivá, hol pedig pop, jazz vagy klasszikus zenei színpaddá. Csütörtök esténként a magyar kultfilmeké lesz a főszerep, napágyakról, pokrócokról élvezhetjük például A Tanú című filmet. Ha péntek, akkor pop! Azaz a hétköznapok zárásaként a hazai pop ikonikus alakjai adnak akusztikus koncerteket. Szombatonként világszinten elismert jazz zenészek lépnek színpadra, vasárnap pedig a klasszikus zene kiemelkedő előadóit lehet élőben hallgatni az Orczy-tó partjáról.

július 24. szerda, 17:00

Miénk a pálya: a fotográfus szakma

A Józsefvárosi Önkormányzat és a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ kiemelt feladatának tekinti a fiatal korosztály támogatását, ezért létrehozta a Pályaestet, melynek keretében hiánypótló pályaorientációs szolgáltatást kíván nyújtani, hogy a diákok megismerkedjenek a tényleges jövőbeli lehetőségeikkel és első kézből szerezzenek információt a választott pályával, továbbtanulási irányokkal kapcsolatban. A rendezvény első felében a fotográfus szakma képviselői számolnak be az általuk végzett munka legfontosabb jellemzőiről kerekasztal beszélgetés keretei között, majd a résztvevők kiscsoportokban tehetnek fel kérdéseket a szakmák képviselőinek, felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak. Meghívott előadók: Végh László fotóriporter, Kovács Gábor az InDoor Fotóstúdió termék- és portréfotósa, valamint Kulich Zsolt és Zsirmon Réka természetfotósok. További információk: mienkapalya.hu

augusztus 03. szombat, 10:00

Családi piknik

Babakuckó, szabadtéri játékok, piknik – pléddel és uzsonnával készülünk! 11.00–12.00 – Rózsapiros bábtársulat előadása

 

Józsefvárosi Galéria.

szeptember 02. hétfõig

Hegedűs Endre Az anyag enged, a forma visz című kiállítása

Hegedűs Endre munkássága ahhoz a festői ívhez kapcsolható, melyet – mások mellett – Sváby Lajos, Veres Sándor László, Tenk László vagy Vilhelm Károly képvisel. Egyedivé teszi azonban témaválasztása, festői módszere és az az emberi habitus, amely keresi a dolgokban rejtőző szellemiséget. A tárlatot megnyitja: Tenk László festőművész, közreműködik: Pozsár Eszter (szaxofon). A kiállítás szeptember 2-ig tekinthető meg.

 

Kesztyűgyár.

 

H13.

 

Egyházi események.

 

További események.

december 30. hétfõig

Porondon a kiválasztottak kiállítás

Időszaki kiállítás a 2019-es év fajairól. Megnyitó és miniforgatag a biodiverzitás jegyében. Sztárfellépők: Az év ásványa: a galenit, az év bogara: a havasi cincér, az év emlőse: a hiúz, az év gombája: a bronzos vargánya, az év kétéltűje: a foltos szalamandra, valamint az év vadvirága: a magyar zergevirág. Elkísérik és a nagyérdeműnek bemutatják őket legjobb ismerőik: a Magyar Természettudományi Múzeum muzeológusai, preparátorai és a Vadonleső Program munkatársai. A cirkuszi hangulatról a szervezők gondoskodnak. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak.

szeptember 08. vasárnapig

BICAJ, kortárs képzőművészek csoportos kiállítása

Kortárs képzőművészek tematikus tárlatával várja az érdeklődőket a Fiktív Gasztrogaléria. A téma a trendi, környezetbarát, vidám, életigenlő, laza és szerethető, afféle kis egyénivé tehető, "mechanikus háziállat" a BICAJ. A kiállítást Halász Áron, az I BIKE Budapest főszervezője, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese nyitja meg. Zenei közreműködők: Ternyák Richárd és Apáthy Soma. Az eseményen kipróbálhatóak lesznek Cziráki Melinda és Ben Glass Mutánsbringa projektjének különleges objektjei is.

Kapcsolódó tartalmak .