Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

december 04. keddig

Gáti Gábor: Nyolc van egy című kiállítása

Gáti Gábor szobrász, éremművész kiállítását megnyitja Hódos Mária művészettörténész. Közreműködik: Kiss Attila harsonán. Monumentális plasztika, portrészobor, díszkút, kisplasztika és érem egyaránt kikerül a művész műhelyéből. Szellemes, széles skálán mozgó – a klasszikus hagyományoktól az absztraktig terjedő – művészi kifejezésrendszere számos elismerésben részesült. Művészete szemlélődő egyéniségének megfelelően spekulatív, enyhén ironikus, de mindenkor humánus és közvetlen.

november 15. csütörtökig

Jótékonysági vásár a kárpátaljai rászorulók javára

Népművészeti portékák, karácsonyi képeslapok, termelői méz, új és használt ruhák, játékok, könyvek, dísztárgyak és egyéb vásárfiák várják az érdeklődőket, a közelgő ünnepekre készülve.

november 15. csütörtök, 09:00

Álláskereső klub

Álláskereső klubot tart rendszeres jelleggel a Kesztyűgyár. Csütörtökön délelőtt 9:00-12:00 óra között tizenöt számítógép, ingyenes internet hozzáférés és két mobiltelefon használata áll az érdeklődők rendelkezésére. Az ingyenes program segítséget nyújt az aktuális trendhez igazodó önéletrajz írásához, fénykép készítéséhez, szerkesztéshez.

november 24. szombat, 09:00

Egészségügyi Pályaválasztási Börze

A MESZK Budapesti Területi Szervezet pályaválasztási börzét tart a Gólyavárban. Az eseményen bemutatkoznak az egészségügyi szakmák, kiállítanak az egészségügyi szakképző intézmények, valamint lesz pályaválasztási tanácsadás és a Veled Másokért filmvetítésén is részt vehetnek.

 

Józsefvárosi Galéria.

november 20. kedd, 15:00

Humor a régi magyar irodalomban

Kőszeghy Péter irodalomtörténész vetítéses előadása. A humor a régi magyar irodalomban - Avagy: Láss agebet zöld ágon! - Nevetnénk-e ma azon, amin őseink? S ha nem, miért nem? Lehet, hogy az ok rendkívül egyszerű: nem értjük a szövegek metaforikus jelentését?

november 20. kedd, 19:00

Jack Cannon

A banda éppúgy otthonosan mozog az elektromos muzsikában, mint az akusztikus zenében. A zenekar tagjai: Zoltai György (ének, szájharmonika), Bíró Ádám (gitár), Gyergyádesz Péter (basszusgitár) és Lakatos Attila (dob).

 

Kesztyűgyár.

november 15. csütörtök, 14:00

Felnőtt internet

Ingyenes internetezési lehetőség. 15 gépből álló gépparkkal felszerelt, modern környezetben várunk minden érdeklődőt. Hétfőn és csütörtökön 14:00-17:00-ig a Kesztyűgyár Közösségi Házban.

november 15. csütörtök, 16:00

Nyitott ház

A nyitott ház egy gyermekeknek szóló program. Ebben a résztvevők választhatnak a csocsó, az asztalitenisz, a darts, valamint társas- és kártyajátékok, csoportos körjátékok között. Jó idő esetén további szabadtéri programokon is részt vehetnek a kicsik és nagyok egyaránt.

november 16. péntek, 16:00

Eszméletlen Kísérletek

Márványos festés, só-show, konyhai titkosírás, úszó tojás, lebegő citrusok és más izgalmas fizikai és kémiai kísérletek várják az érdeklődőket a Kesztyűgyárban.

 

H13.

december 01. szombatig

Azok vagyunk, ami eszünkbe jut bármiről című lapozó geléria

Kalmár Zsolt, képi gondolkodó lapozó galériája nyílik meg a H13-ban. Szeretettel várnak mindenkit a diavetítéses megnyitóra és kötetlen beszélgetésre.

december 05. szerdaig

Kerékgyártó László kiállítása

Festmények, kisgrafikák és fejfák közé kalauzolja el a közönséget a H13 következő kiállítása. A tárlatot Dr. Aniszi Kálmán író, publicista, nyugalmazott egyetemi oktató nyitja meg.

november 27. kedd, 09:00

Üzleti Klub

Szeretettel várnak minden érdeklődő nyolcadik kerületi vállalkozót, vállalkozni vágyót a következő Üzleti Klubra. 9:15-től Józsefváros költségvetéséről, gazdasági aktualitásokról, adózásról Egry Attila alpolgármester számol be, majd 9:30-tól Széchenyi 2020 véghajrá - aktuális vállalkozói és lakossági uniós pályázatok címmel tart előadást Szűcs Mátyás, a Széchenyi Programiroda Tanácsadó és Szolgáltató Nonprofit Kft. fejlesztési tanácsadója. A felszólalások után alkalom nyílik időközben felmerülő kérdéseik feltevésére, valamint kapcsolatépítésre a kerület döntéshozóival, helyi vállalkozókkal és az előadókkal is.

 

Egyházi események.

december 21. péntekig

El Camino akvarell kiállítás

Molnár Regina akvarell kiállítása megtekinhető minden nap a Párbeszéd Házában a magasföldszinten november 11-től december 21-ig. A kiállítást megnyitja: Széplaky Géza színművész és Szemerédy Bernadett színművésznő, hegedűművész. Házigazda: Sajgó Szabolcs SJ.

november 17. szombat, 15:00

Hálaadó istentisztelet Kovács Emil és Kovács Hajnalka lelkipásztorok emlékére

A Budapest Külső-Józsefvárosi Református Gyülekezet és a Kovács család hálaadó istentiszteleten emlékezik Nagytiszteletű Kovács Emil lelkipásztor halála 10. évfordulóján és Nagytiszteletű Kovács Hajnalka lelkipásztor halála 5. évfordulóján a házaspár áldásos életére és munkájára. Szeretettel várják az istentiszteletre mindazokat, akik az örökkévalóságba távozott lelkipásztor házaspár földi életének áldásaiban részesültek.

november 17. szombat, 17:00

125 éves a Nap Utcai Baptista Gyülekezet

A 125 éves Nap Utcai Baptista Gyülekezet jubileumi emlékező istentiszteletet tart november 17-én és 18-án, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt: november 17-én 17 órára (igehirdető: Papp János, az MBE elnöke), 18-án 10 órára (igehirdető: Dr. Almási Tibor, a BTA rektora). A szombati istentiszteleten a Baptista Központi Énekkar fog szolgálni.

 

További események.

november 25. vasárnapig

Oláh Dóri grafikus kiállítása

Oláh Dóri 1992-ben született Jugoszláviában, Egerben szerzett tervezőgrafikus diplomát, jelenleg Budapesten él és szabadúszó grafikusként tevékenykedik. Munkái a tervezőgrafika és a képzőművészet határmezsgyéjén jönnek létre, alkotásai ettől válnak egyedivé és funkcionálissá. Együtt még sosem látott kollekció került a falakra az elmúlt évek meghatározó karaktereiből. Ezek az alakok sokkal inkább jelentkeznek Dóri munkáiban "totemként", mintsem illusztrációs szerepben, így stílusában igen szerteágazó egyfajta bestiáriummal találkozhat ez alkalommal a látogató.

2019. április 30. keddig

Goethe könyvtárba megy

A Goethe Intézet tanárainak társalgási órái a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban kéthetente, 16 órától. Egy-egy alkalom 90 perc. Az estek 12 téma köré szerveződnek, melyeket 6 anyanyelvi tanár tart. B2 szint felett ingyenes, regisztrációhoz kötött

november 15. csütörtök, 17:00

Pódiumbeszélgetés Tóth Krisztinával

„Várok Önre, mert érzem, hogy erre vár. / Ismerősen szól szeme: / sötét ablakból a zene- / valahol már találkoztunk, nemdebár?” Üzeni Síró ponyva című kötete címadó versében a zárkózott, sérülékeny gyerekből közkedvelt költővé, íróvá, műfordítóvá vált Tóth Krisztina. Érzékenysége mások fájdalmára is kiterjed. Erről vallanak művei, egyebek mellett nemrégiben megjelent, Világadapter című verskötete, Vonalkód, Pixel, Pillanatragasztó, Párducpompa című elbeszélés-gyűjteményei és Akvárium című regénye.

november 15. csütörtök, 19:00

Híres józsefvárosiak: Jakupcsek Gabriella

Beszélgetősorozatot indít a Nem Adom Fel kávézó, amelyben híres józsefvárosi kötődésű személyeket hívnak meg. Ezúttal Jakupcsek Gabriella, műsorvezető-riporter, tanár lesz a vendégük. Moderátor: Köleséri Sándor. További információ: https://www.facebook.com/events/2051355758248479/

november 21. szerda, 19:00

Zenés beszélgetések: Szulák Andrea

A Nem Adom Fel kávézó zenés beszélgetések című programsorozatának következő vendége Szulák Andrea. A rendezvényre a nemadomfel.regisztracio@gmail.com címen lehet regisztrálni.

december 03. hétfõ, 10:00

A Józsefvárosi Roma Önkormányzat közmeghallgatása

Közmeghallgatást tart a Józsefvárosi Roma Önkormányzat képviselő-testülete. A közmeghallgatáson az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdéseket tehetnek fel, ill. közérdekű javaslatokat tehetnek.

Kapcsolódó tartalmak .