Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

július 08. hétfõig

Létem keresztje - Kiállítás Eöry Emil alkotásaiból

Eőry Emil a klasszikus szobrászat és a népművészet hagyományos formanyelvét integrálni képes modern szobrász és festőművész. A szoborkiállítást karakteres festményeinek sora kíséri. A tárlatot Novotny Tihamér művészeti író nyitja meg, közreműködik: Berta Zsolt szépíró, dalszerző. A kiállítás július 8-ig tekinthető meg.

augusztus 23. péntekig

Nyári tábor a Kesztyűgyárban

A Kesztyűgyár Közösségi Ház idén június 17 és augusztus 23 között szervezi a nyári napközis táborát. Színes programokkal, kirándulásokkal várják a kerületi gyerekeket. Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára az étkezés díjmentes. Jelentkezni a Közösségi Ház elérhetőségein, jelentkezési lap leadásával lehet.

 

Józsefvárosi Galéria.

június 29. szombat, 10:00

Molka Diabetes Gyermekklub

A műsor cukorbeteg óvodás- és kisiskolás korú gyermekek részére készült, az alapvető ismeretek elmélyítése, gyakorlása érdekében. A játék, a dal és Molka, a szénhidrát-molekula segítségével a gyerme¬kek életkoruknak megfelelően informálódhatnak és maguk is bekapcsolód¬hatnak a műsorba.

július 12. péntek, 18:00

Hegedűs Endre Az anyag enged, a forma visz című kiállítása

Hegedűs Endre munkássága ahhoz a festői ívhez kapcsolható, melyet – mások mellett – Sváby Lajos, Veres Sándor László, Tenk László vagy Vilhelm Károly képvisel. Egyedivé teszi azonban témaválasztása, festői módszere és az az emberi habitus, amely keresi a dolgokban rejtőző szellemiséget. A tárlatot megnyitja: Tenk László festőművész, közreműködik: Pozsár Eszter (szaxofon). A kiállítás szeptember 2-ig tekinthető meg.

 

Kesztyűgyár.

 

H13.

 

Egyházi események.

 

További események.

december 30. hétfõig

Porondon a kiválasztottak kiállítás

Időszaki kiállítás a 2019-es év fajairól. Megnyitó és miniforgatag a biodiverzitás jegyében. Sztárfellépők: Az év ásványa: a galenit, az év bogara: a havasi cincér, az év emlőse: a hiúz, az év gombája: a bronzos vargánya, az év kétéltűje: a foltos szalamandra, valamint az év vadvirága: a magyar zergevirág. Elkísérik és a nagyérdeműnek bemutatják őket legjobb ismerőik: a Magyar Természettudományi Múzeum muzeológusai, preparátorai és a Vadonleső Program munkatársai. A cirkuszi hangulatról a szervezők gondoskodnak. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak.

június 29. szombatig

A golyóstolltól az automata sebességváltóig - Bíró László József emlékkiállítás

Idén van Bíró László József születésének 120. évfordulója. Az ő emlékére nyílik kiállítás a Szabó Ervin Könyvtár Kisgalériájában. A könyvtárban rendezett kiállításon a golyóstollak mellett, Bíró László személyes tárgyai, iratai is megtekinthetőek lesznek. A kiállítást Őexc. Maximiliano Gabriel Gregorio-Cernadas az Argentin Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Szalay-Bobrovniszky Alexandra Budapest főváros főpolgármester-helyettese és Dr. Fodor Péter, a Könyvtár főigazgatója nyitja meg. A kiállítást méltatja: Rácz Sándor, a Bíró relikviák tulajdonosa, a kiállítás szervezője. A tárlat 2019 június 29-ig látogatható, a könyvtár nyitvatartási idejében.

szeptember 08. vasárnapig

BICAJ, kortárs képzőművészek csoportos kiállítása

Kortárs képzőművészek tematikus tárlatával várja az érdeklődőket a Fiktív Gasztrogaléria. A téma a trendi, környezetbarát, vidám, életigenlő, laza és szerethető, afféle kis egyénivé tehető, "mechanikus háziállat" a BICAJ. A kiállítást Halász Áron, az I BIKE Budapest főszervezője, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese nyitja meg. Zenei közreműködők: Ternyák Richárd és Apáthy Soma. Az eseményen kipróbálhatóak lesznek Cziráki Melinda és Ben Glass Mutánsbringa projektjének különleges objektjei is.

Kapcsolódó tartalmak .