Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

február 10. vasárnapig

Megnyílt a józsefvárosi jégpálya

A korábbi évekhez hasonlóan idén is jégpálya várja a korcsolyázni vágyókat a Horváth Mihály téren. A jégpályát a józsefvárosi lakosok díjmentesen használhatják, ezért a szervezők kérik a látogatókat, hozzák magukkal a lakcímkártyájukat vagy a diákigazolványukat. A korcsolyabérlés díja idén sem változik: 140 cm alatt 400 Ft/fő, a fölött 600 Ft/fő. A pályát más kerületekből is látogathatják, 140 cm alatt 400 Ft/fő, a fölött 600 Ft/fő belépődíj ellenében. A korcsolyapálya naponta reggel 8-tól este 20 óráig látogatható.

február 04. hétfõig

Rónai Éva textilművész Szeresd felebarátodat című kiállítása

Rónai Éva Ferenczi Noémi-díjas textilművész, Érdemes Művész. Művei hagyományos francia gobelintechnikával szőtt mai, álomszerű jeleneteket ábrázolnak, melyeknek gyakori szereplői a művész családtagjai. Kárpitjait olyan sűrűségben szövi, amelyre ma már kevesen vállalkoznak a világban. A kortárs magyar textilművészet egyedülálló képviselője. Figurális kárpitjain a humor, az irónia, a valóságos és az álomszerű egyaránt jelen vannak. A kiállítást Wehner Tibor művészeörténész, író nyitja meg. Közreműködik: Ludvig Rezső zongorista. A kiállítás február 4-ig tekinthető meg.

január 22. kedd, 15:00

Mocorgó

Várnak minden 0 és 3 év közötti gyermeket családjukkal a Kesztyűgyárba, ahol képzett konduktor végez állapotfelmérést és tanácsadást beszédfejlődés, mozgásfejlődés (mozgásos ügyetlenség, mozgásformák kimaradása és értelmi fejlődés területeken. Összesen négy alkalommal: január 22-én 15-17 óra között, február 12-én 14:30 és 16:30 között, március 5-én 15 órától 17 óráig, valamint március 28-án 15 és 17 óra között.

január 24. csütörtök, 09:00

Álláskereső klub

Álláskereső klubot tart rendszeres jelleggel a Kesztyűgyár. Csütörtökön délelőtt 9:00-12:00 óra között tizenöt számítógép, ingyenes internet hozzáférés és két mobiltelefon használata áll az érdeklődők rendelkezésére. Az ingyenes program segítséget nyújt az aktuális trendhez igazodó önéletrajz írásához, fénykép készítéséhez, szerkesztéshez.

 

Józsefvárosi Galéria.

január 21. hétfõ, 15:00

Idézetek Déryné naplójából

Zöld Ildikó előadóművész ez alkalomból felidézi a 225. éve született énekesnő szerepeit és feljegyzéseit. Közreműködik: Hegedűs Valér zongoraművész.

január 22. kedd, 15:00

Ereklyék

Kőszeghy Péter irodalomtörténész előadásából kiderül, hogy az ereklyék máig a vallásos gondolkozás kiemelten fontos tárgyai. A magyar kultúrtörténet számos magyarországi ereklyét ismer, ezeket és a legismertebb külföldi ereklyéket, továbbá kulturális-vallási vonatkozásaikat ismerheti meg a közönség.

január 22. kedd, 19:00

Acoustic by Heart

Az Acoustic by Heart trió 2013-ban alakult Bíró Ádám vezetésével. A saját dalaik mellett főleg pop és blues klasszikusok szerepelnek a repertoárjukon.

 

Kesztyűgyár.

január 23. szerda, 18:00

Party Aerobic

Nem gond, ha nem jártál táncórákra, és még nem tanultál koreográfiát! A Party Aerobic órák jó hangulattal, pörgős zenével és nagyszerű társasággal várnak, hogy az alapokra építve ráérezhess Te is a benned rejlő ritmusra. A Party Aerobic órán megtalálhatóak a bokszra és az alakformáló edzésekre jellemző mozdulatok, így átmozgat, növeli az állóképességedet, miközben jól érzed magad és kikapcsolsz – a stressz elszáll pillanatok alatt! Mivel minden órán új koreográfia van, ezért bármikor be lehet csatlakozni! Minden korosztályt várnak szeretettel!

 

H13.

február 19. keddig

Vállalkozz Józsefváros!

Van egy régóta dédelgetett álma, egy szuper ötlete, amelyre egy sikeres vállalkozást szeretne építeni? Ha van már konkrét termék, szolgáltatás vagy tevékenység, amit kieszelt, netán már dolgozik is rajta és szüksége lenne tőke injekcióra, vállalkozása fejlesztését támogató szakmai segítségre akkor remek lehetőség az Ön számára a Vállalkozz Józsefváros! pályázat. A legjobb ötleteket díjazzák, a pénzjutalom mellett, pedig részt vehet a H13 vállalkozói inkubációs programjában, amely során segítenek, hogy ötletéből egy sikeres vállalkozás bontakozzon ki. Kik pályázhatnak? Józsefvárosi székhellyel vagy telephellyel rendelkező (vagy rendelkezni fogó) vállalkozások, vagy józsefvárosi felsőoktatási intézmény hallgatói, vagy józsefvárosi állandó lakcímmel rendelkező természetes személyek. Regisztrálni és bővebb információhoz jutni a http://www.h13.hu/index.php/vallalkozz-jozsefvaros/ webcímen lehet.

 

Egyházi események.

február 26. keddig

Kákonyi Konstantina kiállítása

Kákonyi Konstantina kalocsai nővér és festőművész kevéssé ismert Magyarországon, 1994-ben közel öt évtized után tért haza Amerikából. A kiállítást Cserháti Ferenc püspök nyitja meg, szakmailag Prof. Prokopp Mária mutatja be. Zene: Tóth Viola (orgona), házigazda: P. Sajgó Szabolcs SJ

január 20. vasárnap, 18:00

Hálaadó zenés áhítat a Józsefvárosi Református Egyházközség templomában

A Soli Deo Gloria kamarakórus fennállásának 30 éves évfordulója alkalmából hálaadó, zenés áhítatot tartanak a Józsefvárosi Református Egyházközség templomában. Felcsendülnek Claude Goudimel és Ph. Jambe de Fer zsoltárai; Cl. le Sermisy, Lodovico da Viadana, Osváth Viktor és Kodály Zoltán kórusművei; Heinrich Schütz: A 12 éves Jézus a templomban kantátája; Félix Mendelssohn-Bartholdy: Verleih uns Frieden (Adj békét a mi időnkben) kantátája. Karnagyok: Temesvári Mónika, Bódiss Tamás, Erdélyi Dániel, Hargita Péter.

január 20. vasárnaptól

Ökomenikus imahét Józsefvárosban a krisztrushívők egységéért

Az imahét programjai: január 20., vasárnap, 18 órakor a Deák téri evangélikus templomban Dr. Erdő Péter bíboros és dr. Szabó István ref. püspök; január 21., hétfő, 18 órakor a Szentkirályi utca 51. szám alatti evangélikus templomban Boros Dávid baptista lelkipásztor; január 22., kedd, 18 órakor a Rákóczi út 57. alatti evangélikus kápolnában Michels Antal római katolikus plébános; január 23., szerda, 18 órakor a József utcai baptista kápolnában Kovács Dávid Emil református lelkipásztor; január 24., csütörtök, 18 órakor a Kőris u. 13. alatti református templomban Gulácsiné Fabulya Hilda evangélikus lelkész; január 25-én, péntek, 18 órakor a Horváth Mihály téri katolikus templomban Bacskai Bálint református lelkipásztor; január 26., szombat, 16 órakor a Salétrom utcai református templomban Kelédi Géza baptista lelkipásztor; január 27-én, vasárnap, 16 órakor a Nap utca 40. alatt található baptista kápolnában pedig Románné Bolba Márta evangélikus lelkész várja a híveket.

 

További események.

április 30. keddig

Goethe könyvtárba megy

A Goethe Intézet tanárainak társalgási órái a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban kéthetente, 16 órától. Egy-egy alkalom 90 perc. Az estek 12 téma köré szerveződnek, melyeket 6 anyanyelvi tanár tart. B2 szint felett ingyenes, regisztrációhoz kötött

január 19. szombatig

Játsszunk együtt! - Játékos kiállítás az MTVA gyűjteményéből

Önfeledt szórakozást kínál kicsiknek és nagyoknak a Rádió– és Televíziótörténeti Kiállítóhely november 9-én nyíló kiállítása, ahol minden a játékról szól, legyen az tévéjáték, rádiójáték vagy bábjáték! Egyedülálló interaktív „játszóteret” rendeztek be, ahol műfaji határok nélkül lehetnek a kiállítás főszereplői. Megidézik mindenki kedvencét, a Tévé Macit, akivel még szelfit is készíthetnek! Újra találkozhatnak a tévéből ismert bábfigurákkal: eljön hozzánk Mazsola és Tádé, felbukkan Bunyós Bálint a Zsebtévéből, és bepillanthatnak Dörmögőék otthonába. A kedves kis figurák mellett a tévéjátékok és filmek világát is elhozzák a látogatóknak. Az Egri csillagokat bemutató enteriőrben eredeti kellékekkel idézzük meg a forgatás világát, ahol fel is vehetik a szereplők jelmezét.

január 23. szerda, 10:00

Bauer-emléktábla koszorúzás

Bauer Sándor halálának évfordulója alkalmából koszorút helyeznek el a kerületi Bauer-emléktáblánál.

január 23. szerda, 18:00

A Trio Mythos koncertje: Olasz freskó

Január 23-án este 6-tól, az Olasz freskó című koncerttel mutatja be a Trio Mythos, a XX. század első felének olasz zenei repertoárját. A műsor az olasz késő romantika és a XX. század eleje elismert zeneszerzőinek – Francesco Cilea, Giuseppe Martucci, Giorgio Federico Ghedini és Franco Margola – szerzeményeire épül. A Trio Mythos, mely a Santa Cecilia Akadémián alakult meg Rómában az intézményben kitűnő eredményekkel diplomázó zenészekből, 2012- ben debütált a híres Akadémiai teremben, tagjai: Giuliano Cavaliere (hegedű), Rina You (cselló) és| Vincenzo Baglio (zongora).

február 16. szombattól

Corvin Moziéjszaka 2019

Február 16-án este ismét a Corvin mozi mind a hat termében útjára indul a népszerű filmes maraton, ahol hajnalig vetítik az új, még újabb, sőt premier előtti filmeket is. A megvásárolt belépővel korlátlanul látogathatók a termek, illetve filmek, s ez alatt természetesen a büfé is szolgálatra készen várja a látogatókat. Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/336500333617443/

március 06. szerdatól

Szenior szabadegyetem a Magyar Nemzeti Múzeumban

2019-ben megnyitja kapuit a Magyar Nemzeti Múzeum szenior korúak számára szervezett szabadegyeteme. A három alkalomból álló sorozat Kelet és nyugat határára kalauzol, és a vaskor rejtelmeibe enged betekintést. Megtudhatjuk, mitől virágzott az indiai kultúra, mit rejtettek a vaskori halomsírok vagy miben különbözött a vaskori ló a mostani rokonától. A sorozathoz a múzeum bérletet bocsát ki, amely a három délelőtti előadáson kívül lehetőséget kínál a múzeum egy tetszőlegesen kiválasztott időszaki kiállításának megtekintésére is. A szenior szabadegyetemi előadások alkalmi belépőjeggyel is látogathatók. A délelőtt 11 órakor kezdődő előadások időpontjai: 2019. március 6., április 3. és május 8. Bérlet ára: 1000 Ft, alkalmi jegyár: 400 Ft. A bérlet megvásárolható a múzeum jegypénztárában.

Kapcsolódó tartalmak .