Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

február 08. szombatig

Korcsolyapálya Józsefvárosban

január 26. vasárnaptól

Józsefváros emlékezik: megemlékezés, filmvetítés, séta az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának évfordulójához kapcsolódva

Az ENSZ január 27-ét a holokauszt nemzetközi emléknapjává nyilvánította, amely az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának évfordulója. Holokauszt-megemlékezés a Kis-Varsó táblánál A Józsefvárosi Önkormányzat megemlékezését 2020. január 27-én hétfőn 15 órakor tartja a Népszínház utca 46. számú házon elhelyezett Kis-Varsó emléktáblánál. A megemlékezésen beszédet mond Pikó András polgármester, Fris E. Kata, a Teleki ’44 kutatás résztvevője és Vajda Károly, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem rektora. Káddist mond Darvas István rabbi. A megemlékezésre mindenkit szeretettel várunk és kérjük, ha tehetik, hozzanak magukkal egy-egy követ. Teleki téri mesék filmvetítés Az emléknaphoz kapcsolódva a Józsefvárosi Önkormányzat a Gláser Jakab Emlékalapítvánnyal együttműködésben filmvetítést szervez. Mikor? 2020. január 27. vasárnap 16-18 óráig Hol? Kesztyűgyár közösségi ház (Budapest 1084 Mátyás tér 15.) A vetítés után beszélgetés lesz a filmről és készítéséről. Az utolsó józsefvárosi lakásimaház a Teleki tér 22.-ben túlélte az elmúlt 100 év megpróbáltatásait, és ma is várja a látogatókat. A film előzetese: https://youtu.be/PnnVTKBodbk Józsefváros emlékezik: A Nyócker csillagai Az emléknaphoz kapcsolódva a Józsefvárosi Önkormányzat a zsidó emlékeket bemutató programokat szervez. 2019. január 26-án vasárnap, zsidó kultúrtörténeti sétákon vehetnek részt az érdeklődők a Budapest Beyond szervezésében. A túrák 14.30 órakor és 17.00 órakor indulnak a palotanegyedi Gutenberg térről. Mindkét séta ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges ezen az email címen: budapestbeyond@gmail.com (kérjük, jelezzék, hogy melyik sétán szeretnének részt venni). A két azonos útvonalú séta során a VIII. kerület zsidó kincseit kutatjuk. Mendemondák, és a múlt pletykái lebegik körül utunkat, ahogyan a sokszínű romantikus Nyolcker mélyére hatolunk.

 

Józsefvárosi Galéria.

február 03. hétfõig

Mednyánszky Társaság kiállítása

A Mednyánszky Társaság visszatekintő képzőművészeti kiállítása az egyesület fennállásának 30. évfordulóján. Válogatás az elmúlt időszak élő és elhunyt művészeinek alkotásaiból. A józsefvárosi Százados úti művésztelepen született meg a gondolat Kurucz D. Istvánban 30 éve, a rendszerváltáskor, hogy képzőművész barátaival egyesületet alakítson. Az 1910-es, 1920-as években született generáció számos kiváló kiállításon mutatta be festményeit, szobrait, gobelinjeit. Megtartva, tovább vitte a névadó Mednyánszky László festőművész festői hagyatékának szellemiségét. Azóta új generáció folytatja az ember és világa témakörében azt a cselekvő humánum kifejeződését, melyben Mednyánszky László példát ad a mai kortárs művészek válaszaiban.

február 29. szombatig

„KÖZÉPKORI TEMPLOMOK MAGYARORSZÁGON”

TÓTH JÓZSEF „FÜLES” FOTOGRÁFUS tárlata az első emeleti teremben és a folyosón.

január 28. kedd, 19:00

KONCERT: Kiss Nagy Ember

Nagy Barnabás és Kiss Péter, amellett, hogy évek óta zenésztársak a The Pontiac zenekarban, jóbarátok is. Műsorukban saját dalaikat és kedvenc előadóik dalait is játsszák, utóbbiakat saját képükre formálva.

február 04. kedd, 19:00

KONCERT: Balázs Elemér Quintett

Zana Zoltán - tenor szaxofon Ávéd János - tenorszaxofon Fenyvesi Márton - gitár Barca Horváth József - bőgő Balázs Elemér - dob

február 06. csütörtök, 15:00

ELŐADÁS – UTAZÁS

Sopron és a Fertő-táj Kiss Imre Károly történész, idegenvezető vetítéses előadása Második műemlékvárosunk tűztornya, Hűségkapuja, Kecsketemploma, Volt fesztiválja, Bolondvára valamint a Lővérek, Fertő-tó, Balf, Sopronpuszta, Nagycenk és Fertőd igazi vonzerőt jelentenek.

 

H13.

február 06. csütörtökig

Kiállítás

Farkas Attila festőművész és Farkasné Szabadfi Éva (Bonsai fák) kiállítása. A kiállítást megnyitja 2020. február 23-án 18.00 órai kezdettel Vári Zsolt festőművész.

 

Egyházi események.

január 26. vasárnapig

Ökumenikus imahét

ÖKUMENIKUS IMAHÉT A Krisztus-hívők egységéért 2020 január 19–26, különböző helyszíneken.

Kapcsolódó tartalmak .

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben