Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

május 25. szombat, 09:00

Rendvédelmi gyermeknap Józsefvárosban

Látványos rendvédelmi bemutatókkal és megannyi izgalmas programmal várja az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Rendvédelmi gyermeknap a látogatóit május 25-én, szombaton Józsefvárosban a Szenes Iván téren. A térre kilátogatók idén sem fognak unatkozni, a szervezők kitűnő, látványos programokkal készülnek: hagyományőrző lovas rendőrök mellett rendőrautókat és rendőrmotorokat lehet megcsodálni – ez utóbbiakra a bátrabbak fel is ülhetnek – és rendőrkutyákat is láthatnak majd munkavégzés közben. Emellett lesz KRESZ totó és ujjlenyomat-vétel, fegyver- és testpáncél-bemutató, valamint traffipaxos futás is, és a hivatásos tűzoltók azt is bemutatják, hogyan tudnak kiszabadítani egy baleset során autójában ragadt sofőrt. A kisebbek szórakozásáról pedig légvárak és felfújható játékok, valamint a Kispárna zenekar műsora gondoskodik majd.

május 31. péntek, 09:00

Gyereknap a Mátyás téren

9 és 13 óra között a Biztos Kezdet Program várja a gyerekeket, Búgócsiga Zenedével, ugrálóvárral, óriásbuborékokkal, csillámtetoválással és arcfestéssel, valamint Gyerek Zumbával. 14 és 19 óra közt a Kesztyűgyár Közösségi Ház programjaira látogathatnak el. Készülnek arcfestéssel, fánksütéssel, óriás logikai csomaggal, gladiátor pályával, lufiosztással és csúszdás ugrálóvárral készülnek.

június 01. szombat, 14:00

Orczy Program - Családi nap

14 és 21 óra között 10 sátor, 16 szervezet és számtalan gyermekprogram, valamint színpadi produkciók várják a látogatókat az Orczy Program Családi napján. 15 órától a Turay Ida Színház Musical Gáláját hallhatják, 16:30-tól a Hahó Együttes lép színpadra, 17:30-tól a Dance Force tart táncbemutatót, majd 18:15-kor Goore koncertje következik. 19 órakor a Vándormuzsikus, avagy a régi világ hangszereinek meséit láthatják, zárásként pedig Radics Gigi ad koncertet. A rendezvény a VEKOP-6.2.1-15-2016-00013 számú pályázati projekt keretében valósul meg.

 

Józsefvárosi Galéria.

június 03. hétfõig

Etűdök fényre

Sinkó István képzőművész polihisztor, festő, grafikus, művészeti író kiállítását Máthé Andrea művészetfilozófus nyitja meg.

május 25. szombat, 10:00

Molka Diabetes Gyermekklub

A műsor cukorbeteg óvodás- és kisiskolás korú gyermekek részére készült, az alapvető ismeretek elmélyítése, gyakorlása érdekében. A játék, a dal és Molka, a szénhidrát-molekula segítségével kialakított műsorban a gyermekek életkoruknak megfelelően informálódhatnak és maguk is bekapcsolódhatnak a műsorba. A program 1,5 - 2 óra időtartamú.

május 27. hétfõ, 18:00

Itália könnyei és mosolya

A hangversenyen a legnagyobb itáliai operaszerző, Giuseppe Verdi hősies, szerelmes, áhítatos áriái hangzanak el Puccinivel „fűszerezve”. A Nabucco, a Macbeth, az Ernani, a Simon Boccanegra, a Trubadur, a Traviata, a Falstaff, az Otello, a Bohémélet, a Nyugat lánya részleteit előadja: Ormándi József, Portish Lajos, Tarnai Dávid, Zöld Ildikó. Zongorán közreműködik: Hegedűs Valér.

május 28. kedd, 11:00

Műteremlátogatás - Epreskerti séta

Az Epreskertben ezen a napon a képzőművész-hallgatók frissen elké¬szült alkotásaiból létrehozott kiállítás is megtekinthető. A műterem látogatás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni előzetesen a 06-70-517-4685 telefonszámon lehet.

május 28. kedd, 16:45

Zenetörténeti előadás

Halper László előadása ezúttal a különböző zenei stílusok 70-es évekbeli keveredésével foglalkozik.

május 28. kedd, 19:00

Jimbo King and the Lazy Experience koncert

A Jimbo King and the Lazy Experience zenekar az angolszász és a magyar blues legjobb hagyo-mányainak ápolója, repertoár¬juk színes és izgalmas váloga¬tás a műfaj legjobb darabjaiból.

május 30. csütörtök, 15:00

Könyvbemutató - Dr. Tóth József:Vándorúton

Dr. Tóth József történész ezúttal egy kevésbé ismert oldalát mutatja meg: verseskötetéből tart felolvasást.

május 31. péntek, 15:00

Dr. Papp Lajos előadása az egészség megőrzéséről

Dr. Papp Lajos, a nemzetközi hírű szívsebész több évtizedes kutatói és klinikai tapasztalatát hasznosítva előadásaival a holisztikus gyógyítás lehetőségeire világít rá.

 

Kesztyűgyár.

május 27. hétfõ, 14:00

Felnőtt internet

Ingyenes internetezési lehetőség. 15 gépből álló gépparkkal felszerelt, modern környezetben várunk minden érdeklődőt. Hétfőn és csütörtökön 14:00-17:00-ig a Kesztyűgyár Közösségi Házban.

május 29. szerda, 17:00

Bokszedzések a Kesztyűgyárban

Bokszedzések indultak a Kesztyűgyár Közösségi Házban. A hétfőnként 17:00 és 18:30 óra, valamint a szerdánként 16:30 és 18:00 óra között megtartott edzésekre fiúkat és lányokat egyaránt várnak 10 éves kortól. A sportprogramot Sipos Mihály edző tartja.

május 29. szerda, 18:00

Dance Aerobic

Nem gond, ha nem jártál táncórákra, és még nem tanultál koreográfiát! ADance Aerobic órák jó hangulattal, pörgős zenével és nagyszerű társasággal várnak, hogy az alapokra építve ráérezhess Te is a benned rejlő ritmusra. A Dance Aerobic órán megtalálhatóak a bokszra és az alakformáló edzésekre jellemző mozdulatok, így átmozgat, növeli az állóképességedet, miközben jól érzed magad és kikapcsolsz – a stressz elszáll pillanatok alatt! Mivel minden órán új koreográfia van, ezért bármikor be lehet csatlakozni! Minden korosztályt várnak szeretettel!

 

H13.

május 28. kedd, 09:00

Üzleti Klub

Szeretettel várnak minden érdeklődő nyolcadik kerületi vállalkozót, vállalkozni vágyót a következő Üzleti Klubra. 9:15-től Józsefváros költségvetéséről, gazdasági aktualitásokról, adózásról Egry Attila alpolgármester számol be, majd 9:30-tól A pályázatírás buktatói és a jelenleg elérhető pályázatok címmel tart előadást Palkó Gábor, az NPH Projekt Kft. ügyvezetője. A felszólalások után alkalom nyílik időközben felmerülő kérdéseik feltevésére, valamint kapcsolatépítésre a kerület döntéshozóival, helyi vállalkozókkal és az előadókkal is.

május 28. kedd, 18:30

Kilépés a vállalkozói mókuskerékből

Gál Kristóf vállalkozó, vállalkozófejlesztő előadásában olyan kérdésekre kaphatnak választ, mint hogy mennyi idő és mennyi pénz szükséges ahhoz, hogy egy túlhajszolt, mókuskerékben futó vállalkozó át tudja alakítani vállalkozását egy valódi vállalkozássá, ahol ő már nem csak egy alkalmazott a saját cégében, hanem a vállalkozását építő vezető, hogy mi a valódi oka annak, hogy a legtöbb vállalkozó nem él jól, ehelyett mókuskerékben fut akár egész életében, hogy mi az a legtöbbek által használt „megoldás”, ami nemhogy nem segít a helyzeten, de tovább rontja azt, hogy mik azok a döntések, amiket meg kell hoznia minden olyan vállalkozónak, aki ki akar lépni abból a bizonyos mókuskerékből, hogy mi az az egyetlen dolog, ami nélkül semmilyen trükkel, semmilyen módszerrel, semmilyen „bevált megoldással” nem lehet változtatni egy túlhajszolt vállalkozó életén, hogy mi a vállalkozók négy nagy szabadsága, ami közül kettőről mindenki azt hiszi, hogy igazából rá is vonatkozik, de valójában 100 vállalkozóból 95 a közelében sincs annak, hogy rá is igaz legyen...

 

Egyházi események.

május 28. keddig

Amit alkottam, az jó című kiállítás

A Faludi Galéria nyitó kiállításának megnyitója. A tárlat az év elején meghirdetett képzőművészeti felhívásra beérkezett és a zsűri által kiállításra szavazott alkotásokat mutatja be. Megnyitja: Rieger Tibor szobrászművész, közreműködik: Kocsis Ábris szaxofon, házigazda: Sajgó Szabolcs SJ. A kiállítás megtekinthető május 31-ig, hétfő kivételével minden nap 15 és 18 óra között.

május 25. szombat, 09:30

Keresztyén misszió ma

A gyülekezeti élet megújulását segítő missziói impulzusokról tartanak konferenciát és könyvbemutatót. Délelőtt bemutatják a Te+Én közösséget, valamint két missziói témájú könyvet, a Keresztyén misszió ma és A nagy történet című köteteket. Délután Michael W. Goheen tart előadást A keresztyén hit narratív és missziói természetének gyógyulása címmel, valamint bemutatják a református missziológiában gyökerező észak-amerikai és magyar gyülekezeti gyakorlatokat is.

 

További események.

június 16. vasárnapig

Kockakiállítás Lego modellekből

Óriások támadása a Természettudományi Múzeumban február 28-tól június 16-ig. Rendkívül látványos bemutató, lenyűgőző méretű és témájú modellekkel. A kiállítás egyik legnagyobb építménye a 900 000 kockából készült 7 méteres Batmobil, melyet Batman TM 1:1 méretarányban megépített alakja kísér. A sport, a kultúra, a film és a mesevilág ismert alakjai vonulnak fel 1:1-es méretarányban, több mint 110 bemutatott modell. Jegyárak, információk: www.kockakiallitas.hu

június 16. vasárnapig

Álmodó vizek fotókiállítás

Vizúr János és Kércz Tibor a víz témájában készített színes fotóiból Álmodó vizek címmel nyílt kiállítás a Természettudományi Múzeumban, ahol bemutatták az azonos címmel megjelent albumot is.

december 30. hétfõig

Porondon a kiválasztottak kiállítás

Időszaki kiállítás a 2019-es év fajairól. Megnyitó és miniforgatag a biodiverzitás jegyében. Sztárfellépők: Az év ásványa: a galenit, az év bogara: a havasi cincér, az év emlőse: a hiúz, az év gombája: a bronzos vargánya, az év kétéltűje: a foltos szalamandra, valamint az év vadvirága: a magyar zergevirág. Elkísérik és a nagyérdeműnek bemutatják őket legjobb ismerőik: a Magyar Természettudományi Múzeum muzeológusai, preparátorai és a Vadonleső Program munkatársai. A cirkuszi hangulatról a szervezők gondoskodnak. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak.

május 26. vasárnap, 19:00

Puccini - operaritkaság az Erkel Színházban

A Kolozsvári Magyar Opera május 26-án és 27-én A fecske című darabbal vendégeskedik ez Erkel Színházban. A Puccinitől szokatlanul könnyed hangvételű alkotást Anger Ferenc rendezte, a főbb szerepeket Ádám Zsuzsanna, Pataki Adorján, Balla Sándor, Kolcsár Katalin és Bardon Tony formálják meg, a kolozsvári együttest Horváth József vezényli. A fecske sok szempontból egyedülálló Puccini életművében. Ez a szerző egyetlen, a bécsi operettek mintájára készült, könnyedebb hangvételű alkotása, a darab végkifejlete azonban mégis drámai mélységet kölcsönöz a cselekménynek. Puccini kizárólag ebbe a művébe komponált tangót, polkát és foxtrottot. (Fotó: Kolozsvári Magyar Opera - Szabadi Péter)

Kapcsolódó tartalmak .