Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

2019. február 10. vasárnapig

Megnyílt a józsefvárosi jégpálya

A korábbi évekhez hasonlóan idén is jégpálya várja a korcsolyázni vágyókat a Horváth Mihály téren. A jégpályát a józsefvárosi lakosok díjmentesen használhatják, ezért a szervezők kérik a látogatókat, hozzák magukkal a lakcímkártyájukat vagy a diákigazolványukat. A korcsolyabérlés díja idén sem változik: 140 cm alatt 400 Ft/fő, a fölött 600 Ft/fő. A pályát más kerületekből is látogathatják, 140 cm alatt 400 Ft/fő, a fölött 600 Ft/fő belépődíj ellenében. A korcsolyapálya naponta reggel 8-tól este 20 óráig látogatható.

 

Józsefvárosi Galéria.

december 20. csütörtökig

AZ ÉLETRAJZ

Molnár János festőművész kiállítását Bereczky Zoltán lelkész nyitja meg. Közreműködik: Mészáros Erzsébet és barátai. Molnár János Budapesten született 1954-ben. Tradicionális művész, aki egyé¬ni hangulatú képeiben számos stílust és technikát használ. Egyedi és sokszo¬rosító grafikával egyaránt foglalkozik, készít akvarell, tempera és olajfest¬ményeket. Sorozatait nagy műgond jellemzi. Gyakran alkalmazza a magyar népművészet motívumait. Alapítója a Jászsági Alkotók Körének, alapító és elnökségi tagja a Jászsági Képzőművészek Egyesületének. A Magyar Kultúra Alapítvány és a Jászok Egyesületének nívódíjasa.

december 18. kedd, 15:00

Evés, ivás, végeredmény

A régi hétköznapi élet mindennapjairól mesél Kőszeghy Péter irodalomtörténész. Evés, ivás és következménye a régiségben… Mennyit és mit ittak, ettek a régi magyarok? Hogyan végezték szükségüket az angol WC elterjedése előtt?

 

Kesztyűgyár.

 

H13.

 

Egyházi események.

december 21. péntekig

El Camino akvarell kiállítás

Molnár Regina akvarell kiállítása megtekinhető minden nap a Párbeszéd Házában a magasföldszinten november 11-től december 21-ig. A kiállítást megnyitja: Széplaky Géza színművész és Szemerédy Bernadett színművésznő, hegedűművész. Házigazda: Sajgó Szabolcs SJ.

2019. január 15. keddig

Boksay József életműkiállítás

A Boksay József alkotásaiból válogató, reprezentatív életmű kiállítást Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke nyitja meg. A tárlatot Stefanovits Péter, a Magyar Művészeti Akadémia tagja méltatja. Az est házigazdája Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója.

 

További események.

2019. április 30. keddig

Goethe könyvtárba megy

A Goethe Intézet tanárainak társalgási órái a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban kéthetente, 16 órától. Egy-egy alkalom 90 perc. Az estek 12 téma köré szerveződnek, melyeket 6 anyanyelvi tanár tart. B2 szint felett ingyenes, regisztrációhoz kötött

2019. január 19. szombatig

Játsszunk együtt! - Játékos kiállítás az MTVA gyűjteményéből

Önfeledt szórakozást kínál kicsiknek és nagyoknak a Rádió– és Televíziótörténeti Kiállítóhely november 9-én nyíló kiállítása, ahol minden a játékról szól, legyen az tévéjáték, rádiójáték vagy bábjáték! Egyedülálló interaktív „játszóteret” rendeztek be, ahol műfaji határok nélkül lehetnek a kiállítás főszereplői. Megidézik mindenki kedvencét, a Tévé Macit, akivel még szelfit is készíthetnek! Újra találkozhatnak a tévéből ismert bábfigurákkal: eljön hozzánk Mazsola és Tádé, felbukkan Bunyós Bálint a Zsebtévéből, és bepillanthatnak Dörmögőék otthonába. A kedves kis figurák mellett a tévéjátékok és filmek világát is elhozzák a látogatóknak. Az Egri csillagokat bemutató enteriőrben eredeti kellékekkel idézzük meg a forgatás világát, ahol fel is vehetik a szereplők jelmezét.

december 18. kedd, 18:00

Zenész beszélgetések - Vendég: Farkas Róbert

A Nem Adom Fel Kávézó vendége Farkas Róbert, a Budapest Bár zenekar vezetője, zenésze. A múlt évben egy új program sorozat indult, aminek keretében ismert zenészekkel beszélgetnek életútjukról,pályafutásukról, onnan kezdve ahogy kapcsolatba kerültek a zenével. Teljes biográfia egy órában, sikerek és sztorik. A végén a nézők is kérdezhetnek a vendégtől. Moderátor: Köleséri Sándor.

Kapcsolódó tartalmak .