Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

október 26. szombat, 19:00

Cesar Franck - Krisztus hét szava a keresztfán

Zenei előadás a Józsefvárosi Szent József Pélbánián. Előadja: A Magyar Örökség-díjas Budapesti Kórus. Szólisták: Szoprán - Nász Renáta, Tenor- Pálmay Árpád, Basszus - Felföldy György, Orgonál - Kuzma Levente orgonaművész, Karnagy - Kaczor László. A koncert a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával valósul meg!

 

Józsefvárosi Galéria.

november 15. péntekig

Gasztromesék - Kiállítás Huszár Boglárka fotóiból

„A portréfotózáson kívül érdekel az épületfotózás, a tájfotózás, a gasztronómia. Örök téma legkedvesebb városom, Budapest ezer arcának bemutatása. A fotózás révén bekerültem a Szeretlek Magyarország csapatába. Mindemellett az egyre szépülő Józsefváros fotóriportereként dolgozom, valamint a Szárszorkép kiadó különböző tematikájú naptárainak, képeslapjainak létrehozásában is aktívan részt veszek a fotóimmal.” (Huszár Boglárka)

november 04. hétfõig

Kiállítás Sulyok Gabriella grafikáiból

„Sulyok Gabriella grafikáinak világa már első benyomásra is az ihletett művészet vonásaival hat reánk, azáltal, hogy feltétel nélkül állítja a művek expressziójának szolgálatába a mesterégi tudatosságot és a virtuozitást. Megszólalásának bensőséges, fojtott pátoszában sóvárgás sejlik valamiféle nagyarányú emberi szót értés iránt, aminek tárgya végső soron ez lehetne: vajon mi végett születtünk a Földre – és embernek…

október 22. kedd, 15:00

Martsa Piroska előadása: Az ember tragédiája II.

Martsa Piroska a rajzfilmkészítés különös technikájába vezeti be az érdeklődő¬ket, majd Jankovics Marcell: Az ember tragédiája című animációs filmsorozata első néhány epizódjának kultúrtörténeti hátteréről lesz szó filmbejátszásokkal. A színmű eredeti szövege gazdag képi világgal egészült ki, Jankovics Marcell egyedi stílusával, melynek kultúrtörténeti vonatkozásai is érdekesek. A vetített képes előadást a sorozatból vett rövid filmrészletek gazdagítják.

 

Kesztyűgyár.

október 25. péntek, 16:00

Bolhapiac

Ha van olyan ruhád vagy használati tárgyad, amit meguntál vagy kinőtted, de még jó és tiszta állapotú, akkor hozd magaddal, és cseréld el. Pénzre nem lesz szükséged, itt a használati tárggyal fizethetsz.

november 01. péntek, 17:00

Tini Disco

Ott a helyed, ha: elmúltál 8 éves de még nem vagy 16 éves, olyan tánctudásod van, amit nem szeretnél otthon tovább rejtegetni, új barátokat szeretnél szerezni, vagy csak azért mert szeretsz a Kesztyűgyárba járni! A zenéről Dj. Rönky gondoskodik. Minden hónap első péntekjén

 

H13.

 

Egyházi események.

 

További események.

december 30. hétfõig

Porondon a kiválasztottak kiállítás

Időszaki kiállítás a 2019-es év fajairól. Megnyitó és miniforgatag a biodiverzitás jegyében. Sztárfellépők: Az év ásványa: a galenit, az év bogara: a havasi cincér, az év emlőse: a hiúz, az év gombája: a bronzos vargánya, az év kétéltűje: a foltos szalamandra, valamint az év vadvirága: a magyar zergevirág. Elkísérik és a nagyérdeműnek bemutatják őket legjobb ismerőik: a Magyar Természettudományi Múzeum muzeológusai, preparátorai és a Vadonleső Program munkatársai. A cirkuszi hangulatról a szervezők gondoskodnak. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak.

október 22. kedd, 18:00

Beszélgetés Szerencsés Károllyal Vár-e az Isten című kötete kapcsán.

Szerencsés Károly nemcsak ismert történész, hanem remekírói vénával megáldott költő és gondolkodó is. Sztoikus, néha fanyar humorral ízesített írásait olvasva énünk jobbik fele komolyan elgondolkodik azon, hogy kik vagyunk, honnan jöttünk, hová megyünk. „Mennyi rossz hír, amelyről naponta hallunk. Egy része felelőtlen riogatás, álnok, hazug tolongás percnyi figyelemért, hatalomért, pénzért, más része valós veszély, tényleges riasztás… Nehéz kiszűrni a hamis hangot s meghallani az igaz aggódó szót a nagy hangzavarban. Boldog az, aki képes erre, keveseknek sikerül.” A szerzővel Kondorosi Katalin beszélget a Kairosz Kiadó gondozásában megjelent kötetről.

október 24. csütörtök, 18:00

Civil Akadémia: 20 nap az élet - Az 1956-os forradalom emlékezete

A magyar történelem talán legkiemelkedőbb 20 napja zajlott 1956-ban Magyarországon. Egy mindenre elszánt nemzet felemelte fejét, nemet mondott az elnyomásra és szembeszállt a világ akkori legnagyobb birodalmával. De mi is történt pontosan 1956. október 23. és november 11. között? Még mindig számtalan tisztázandó kérdést kell megválaszolnunk, hogy az új történelmi kutatások révén új narratíva születhessen, és végre hőssé nemesülhessen nemzetünk. A Civil Összefogás Fórum, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Szellemi Honvédők közössége rendezésében. Vendégeink: M. Kiss Sándor történész és Horváth Attila alkotmánybíró-történész. Művészvendég: Kisfaludy Zsófi színművész. Moderátor: Ferkó Dániel Jelentkezni a Polgárok Háza elérhetőségein, illetve az alábbi oldalon lehetséges: https://forms.gle/Dynrmq1ZTCaQ2tMMA

október 29. kedd, 18:00

Könyvbemutató - Weber Krisztina: A Fallaci

Részlet az Időjel Kiadó kötetének előszavából: „Megismerjük Fallaci születésének körülményeit, az iszonyatos szegénységet, azt, hogy a kislány ki akar törni és saját életét akarja élni. Őszintén hisz abban, hogy az igazságot kell képviselnie, és annak győznie kell. 1956-ban megrendítően tudósít a magyar forradalomról. Haditudósítóként bejárja a fél világot, többek között Vietnamot és a Közel-Keletet. Interjúi világszínvonalúak és még híresebbé teszik, az újságíró-iskolák alapművei. A legelsők egyikeként ismeri fel a migrációt, mint veszélyforrást és ezzel kivívja a sajtó és a politika ellene irányuló támadását. Az élet őt igazolta.” (Nógrádi György) Kovács Anita, a Karc Fm Rádió szerkesztője, és Lóránt Károly, a könyv lektora, a Magyar Hírlap publicistája beszélget a szerzővel.

Kapcsolódó tartalmak .