Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

augusztus 31. szombatig

Orczy Summer Chill fesztivál

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem jóvoltából június 20-tól harminchárom estén változik a tó partja hol kertmozivá, hol pedig pop, jazz vagy klasszikus zenei színpaddá. Csütörtök esténként a magyar kultfilmeké lesz a főszerep, napágyakról, pokrócokról élvezhetjük például A Tanú című filmet. Ha péntek, akkor pop! Azaz a hétköznapok zárásaként a hazai pop ikonikus alakjai adnak akusztikus koncerteket. Szombatonként világszinten elismert jazz zenészek lépnek színpadra, vasárnap pedig a klasszikus zene kiemelkedő előadóit lehet élőben hallgatni az Orczy-tó partjáról.

augusztus 20. kedd, 10:00

Szent István király ünnepe Józsefvárosban

A Józsefvárosi Önkormányzat várja a kerület lakóit államalapító Szent István király ünnepére. A rendezvényen ünnepi beszédet mond kerületünk polgármestere, Sára Botond, majd a Turay Ida Színház társulata és a Makói Forgatós Táncegyüttes közreműködésével, államalapító Szent István király tiszteletére rendezett zenés játékot láthat a közönség. Az ünnepi műsorban szólót énekel Keresztes Ildikó, Varga Miklós, Fehér Adrienn és Pásztor Máté. A darabot Koltay Gábor rendezte, koreográfus Doktor László.

augusztus 24. szombat, 10:00

Több mint egészség családi élménynap

Számos program várja az odalátogatókat. Ugrálóvárak, pingpong verseny, arcfestés, senior örömtánc, jóga, masszírozás, elsősegélynyújtás bemutató, gyerekfoglalkozások, sportolási lehetőségek, 7PRÓBA játék. A nagyszínpadon Varázs Tamás bűvész lép fel, majd a „RAVASZDI MESTER” mesejáték előadás következik, ezután az OSC sportegyesület sportbemutatóját láthatják. Interaktív előadást tart Antal Emese dietetikus, és a nagyszínpadon sorsolják ki a 7PRÓBA játék nyerteseit is. Fellép továbbá a Handabanda együttes is.

augusztus 30. péntektől

Magdolna napok

Pénteken 16 órától a Mézengúzok zenekar várja a kicsiket, majd 17:10-kor a DanceForce tart látványos táncbemutatót. Fél 7-től a Ham ko Ham együttes lép színpadra, 19:45-től a G.w.M, majd 20:30-kor Opitz Barbi. Szombaton 13 órától a gyerekeket ugrálóvárral, arcfestéssel, babasarokkal kézműves foglalkozásokkal és vetélkedőkkel várják. 14 órától a Józsefvárosi Cigányzenekar szórakoztatja a közönséget.

szeptember 07. szombat, 14:00

Tündértalálkozó

Újra Tündértalálkozó a Kálvária téren! 14:00 órától a Csingiling és a kalózok című mesére várjuk az érdeklődőket. Ezt követően nyit a Tündérkert, ahol ingyenes gyermekprogramokkal készülnek a családoknak. Lesz kívánságkondér, kobold műhely, manóvarázsda, tündérmázolda, mesepalota, manóbolt, törptanpálya, zenekuckó, jelmezparádé. Este pedig a Turay Ida Színház színészei énekelnek, táncolnak a színpadon. Fellép többek között: Benkő Péter, Bozsó József, Bódi Barbara, Détár Enikő, Fehér Adrienn, Frech Zoltán, Hűvösvölgyi Ildikó, Kurkó J. Kristóf, Pásztor Máté, Nyírő Bea, Xantus Barbara és Sztárek Andrea.

 

Józsefvárosi Galéria.

szeptember 02. hétfõig

Hegedűs Endre Az anyag enged, a forma visz című kiállítása

Hegedűs Endre munkássága ahhoz a festői ívhez kapcsolható, melyet – mások mellett – Sváby Lajos, Veres Sándor László, Tenk László vagy Vilhelm Károly képvisel. Egyedivé teszi azonban témaválasztása, festői módszere és az az emberi habitus, amely keresi a dolgokban rejtőző szellemiséget. A tárlatot megnyitja: Tenk László festőművész, közreműködik: Pozsár Eszter (szaxofon). A kiállítás szeptember 2-ig tekinthető meg.

szeptember 03. kedd, 15:00

Előadás: Diósgyőr, Lillafüred, Bükk és Miskolctapolca

Kiss Imre Károly történész, idegenvezető vetítéses előadása a Nagy-Miskolc részévé vált királynéi várat, a Palotaszállót, illetve a Hámori-tó, a barlangok és a Barlangfürdő csodáit mutatja be. Az ismeretterjesztést ezúttal is zeneszó fűszerezi.

szeptember 05. csütörtök, 18:00

Színházi előadás a Galériában

A „Vidám borisszák” – Kis Pál István költő és Mikó István színművész első közös munkája – a bor, a költészet és a muzsika házasítása. Amolyan cuvée, amely egy László-napi mulatságot idéz fel. A fellépő művészek (Mikó István, Kurkó J. Kristóf, Rusz Milán, Szabó Anikó) jellegzetes komikus figurákat keltenek életre zenével, versekkel, énekkel és sok-sok nevetéssel. Az előadás hossza: 80 perc. A részvétel ingyenes, de a férőhelyek véges száma miatt kizárólag előzetes regisztrációval lehetséges. Regisztrálni Billing Gyöngyinél lehet a +36 70 517 4685 telefonszámon hétfőtől péntekig, 10-16 óráig vagy a billing.gyongyi@galeria.jkn.hu e-mailen.

szeptember 06. péntek, 18:00

Kiállítás Tihanyi Zsuzsanna keramikusművész alkotásaiból

Tihanyi Zsuzsanna keramikusművészt a porcelán készleteken és dísztárgyakon, valamint a kőagyag külső- és belsőtéri plasztikákon kívül a természeti népek világképe, az ősi kultúrák ¬– elsősorban az ősmagyar gyökerek – szimbólumvilága foglalkoztatja, valamint annak átmentése a természettől elszakadó, rohanó modern életünkbe. A kiállítást megnyitja: D. Udvary Ildikó művészettörténész, közreműködik Sinkovits-Vitay András színész, rendező. A tárlat szeptember 30-ig tekinthető meg.

 

Kesztyűgyár.

augusztus 23. péntekig

Nyári tábor a Kesztyűgyárban

A Kesztyűgyár Közösségi Ház idén június 17 és augusztus 23 között szervezi a nyári napközis táborát. Színes programokkal, kirándulásokkal várják a kerületi gyerekeket. Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára az étkezés díjmentes. Jelentkezni a Közösségi Ház elérhetőségein, jelentkezési lap leadásával lehet.

 

H13.

 

Egyházi események.

szeptember 08. vasárnapig

Fotókiállítás a Párbeszéd Házában

Az Aleppó. Háború. Újjászületés. – A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szíriában című fotókiállítás Bielik István Hemző Károly-díjas fotóriporter és Solymári Dániel humanitárius szakember fényképeiből kínál bőséges válogatást. Solymári Dániel anyaga a segélymunka, míg Bielik István képei a háború aspektusait hozzák testközelbe, így a tárlat látogatói láthatják Aleppó porig rombolt városrészeit és a forradalom alatt nyújtott humanitárius munkába is bepillantást nyerhetnek.

 

További események.

december 30. hétfõig

Porondon a kiválasztottak kiállítás

Időszaki kiállítás a 2019-es év fajairól. Megnyitó és miniforgatag a biodiverzitás jegyében. Sztárfellépők: Az év ásványa: a galenit, az év bogara: a havasi cincér, az év emlőse: a hiúz, az év gombája: a bronzos vargánya, az év kétéltűje: a foltos szalamandra, valamint az év vadvirága: a magyar zergevirág. Elkísérik és a nagyérdeműnek bemutatják őket legjobb ismerőik: a Magyar Természettudományi Múzeum muzeológusai, preparátorai és a Vadonleső Program munkatársai. A cirkuszi hangulatról a szervezők gondoskodnak. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak.

szeptember 08. vasárnapig

BICAJ, kortárs képzőművészek csoportos kiállítása

Kortárs képzőművészek tematikus tárlatával várja az érdeklődőket a Fiktív Gasztrogaléria. A téma a trendi, környezetbarát, vidám, életigenlő, laza és szerethető, afféle kis egyénivé tehető, "mechanikus háziállat" a BICAJ. A kiállítást Halász Áron, az I BIKE Budapest főszervezője, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese nyitja meg. Zenei közreműködők: Ternyák Richárd és Apáthy Soma. Az eseményen kipróbálhatóak lesznek Cziráki Melinda és Ben Glass Mutánsbringa projektjének különleges objektjei is.

Kapcsolódó tartalmak .