Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

november 30. szombattól

Ingyenes szűrőszombat a Szent Kozmában

Szűrőszombatot tartanak a Szent Kozma Egészségügyi Központban november 30-án. A vizsgálatok minden józsefvárosi lakos számára ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek. Jelentkezni az alábbi elérhetőségek egyikén lehet: személyesen az Egészségügyi Központ recepcióján; telefonon, a közvetlenül hívható számokon: 06-1-790-4720, 06-1-790-4721, 06-1-790-4722, 06-1-790-4723, valamint a központon keresztül, a 06-1-790-4600 telefonszámon. Vizsgálatok: testkép szűrése (Masszázs 3. em.), 50 év feletti férfiak prosztatarák szűrése (Urológia 4. em.), csontsűrűség mérése (Röntgen 4. em.), talpszűrés (5. em.)

 

Józsefvárosi Galéria.

november 25. hétfõig

Találkozások - salzburgi művészek csoportos kiállítása

A Festészet Napja programjához kapcsolódik a salzburgi művészek egy csoportjának kiállítása. Immár hagyománynak számít, hogy egy évben egyszer külföldi művész vagy művész-csoport mutatkozik be a Józsefvárosi Galériában. Ez alkalommal 20 művész alkotása szerepel a palettán. Kiállító művészek: Albert Lindenthaler, Barbara Kubitschek-Bulian, Christiane Pott- Schlager, Christine Todt, Edith Richter, Erich Zamastil, Florian Boehm, Gabrielle Helmke-Becker, Gerlinde Hochmair Guggi Lukarsch, Karin Puchinger, Karin Schoeber, Maite Schmidt, Marlene Schaumberger, Monika Hartl, Petra Korte, Rauthgundis Zieser, Renate Lukasser, Sylvia Mehnert-Kalenda, Werner Hölzl. A kiállítás kurátorai: Dr. Karin Puchinger, Florian Boehm és Szakács Imre.

november 19. kedd, 15:00

Közép-Amerika zászlói - Balogh László, a Zászlómúzeum igazgatójának vetítéses előadása

A földrajzi régió, Mexikót is beleszámítva 21 országot foglal magába. A kontinentális területeken kívül a Karib-lemez hordozza a térség szigetállamait.

november 21. csütörtök, 15:00

Micsoda népek... - Saly Noémi könyvbemutató előzetese

Saly Noémi új könyvében saját lakóházának történetét dolgozta föl az első beköltözőktől, 1895-től az államosítást megelőző pillanatokig. A budai Duna-part jókora bérházában e bő ötven év alatt kilencven lakó és család fordult meg, az ő történetük elevenedik meg a házmesterektől, kereskedőktől és iparosoktól a bankárokon, jogászokon és katonatiszteken át a művészekig. Az embersorsok és a fényképek mozaikjából pedig kikerekedik Budapest, sőt jóformán egész Magyarország 20. századi történelme.

november 21. csütörtök, 15:00

Könyvjelző varieté – Oláh Szabolcs és Cseke Gábor duó koncertje

Az igazi zenei és lelki egymásra találás. Hangzásuk finom, rendkívül dallamos ugyanakkor dinamikus, koncertjeiken újra és újra alkotva a mély érzelmi töltetű témákból kiinduló improvizációkat.

november 22. péntek, 16:00

Irodalmi emlékest Oláh János tiszteletére

Oláh János (Nagyberki, 1942. novem­ber 24.) születésnapjához kap­csolódva rendezi meg a Magyar Napló szerkesztősége a 2016. júliu­sában elhunyt költő, író, kiadóveze­tő emlékét felidéző estet a Józsefvárosi Galériában. Oláh János a kor egyik legmeg­határozóbb költője, prózaírója, a Kilencek költőcsoport tagja, aki az irodalomszervezés területén is múlhatatlan érdemeket szerzett.

 

Kesztyűgyár.

 

H13.

 

Egyházi események.

 

További események.

december 30. hétfõig

Porondon a kiválasztottak kiállítás

Időszaki kiállítás a 2019-es év fajairól. Megnyitó és miniforgatag a biodiverzitás jegyében. Sztárfellépők: Az év ásványa: a galenit, az év bogara: a havasi cincér, az év emlőse: a hiúz, az év gombája: a bronzos vargánya, az év kétéltűje: a foltos szalamandra, valamint az év vadvirága: a magyar zergevirág. Elkísérik és a nagyérdeműnek bemutatják őket legjobb ismerőik: a Magyar Természettudományi Múzeum muzeológusai, preparátorai és a Vadonleső Program munkatársai. A cirkuszi hangulatról a szervezők gondoskodnak. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak.

december 02. hétfõ, 10:00

A Józsefvárosi Roma Önkormányzat közmeghallgatása

Közmeghallgatást tart a Józsefvárosi Roma Önkormányzat képviselő-testülete. A közmeghallgatáson az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdéseket tehetnek fel, illetve közérdekű javaslatokat tehetnek.

Kapcsolódó tartalmak .