Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

szeptember 26. csütörtök, 09:00

Álláskereső klub

Álláskereső klubot tart rendszeres jelleggel a Kesztyűgyár. Csütörtökön délelőtt 9:00-12:00 óra között tizenöt számítógép, ingyenes internet hozzáférés és két mobiltelefon használata áll az érdeklődők rendelkezésére. Az ingyenes program segítséget nyújt az aktuális trendhez igazodó önéletrajz írásához, fénykép készítéséhez, szerkesztéshez.

szeptember 27. péntek, 18:00

Szabadságkoncert

A rendszerváltás 30. évfordulójára emlékezve nagyszabású szabadságkoncert várja az érdeklődőket a Szenes Iván téren szeptember 27-én este. A józsefvárosi önkormányzat szervezésében, a 30 éve szabadon Emlékbizottság támogatásával megvalósuló rendezvényen elsőként a Kiss Kata Zenekar lép színpadra. Őket Vastag Csaba és zenekara követi Vastag Tamás vendégszereplésével, majd Nagy Feró és a Beatrice csapnak a húrok közé. A koncertsorozatot látványos tűzijáték zárja.

szeptember 27. péntek, 19:00

Jótékonysági est a Fellegvár Napközi támogatására

A Fellegajtó Nyitogatók Alapítvány adományokból nyitja meg első fejlesztő központjáz, ahol halmozottan sérült gyerekek nappali gondozását és fejlesztését biztosítanák.A Fellegvár Napközi támogatására Sára Botond, Józsefváros polgármestere fővédnökségével megrendezésre kerülő megrendezett jótékonysági esten népszerű művészek, köztük Ónodi Eszter, Bíró Eszter, Tenki Réka, Jordán Adél, Vecsei H. Miklós, Czutor Zoltán és Máté Gábor lépnek a közönség elé. A rendezvény műsorvezetője Ugor Zsolna, rendezője Seres Tamás.

szeptember 28. szombat, 13:00

Százados-negyedi Nyárutó Piknik

Szeptember utolsó szombatján közösségi piknikre vár mindenkit a Civilek a Százados Negyedért szervezet a Tisztes utcai játszótérre. A 13 órától 18 óráig tartó, egymás megismerésére is lehetőséget kínáló rendezvényen arcfestés, ugrálóvár, sorversenyek és tollaslabda verseny, illetve kürtőskalács és limonádé vár kicsiket és nagyokat.

 

Józsefvárosi Galéria.

szeptember 24. kedd, 15:00

Beszél a testünk

Borsos-Kőszegi Erika pszichológus előadása izgalmas kérdésekre keresi a választ. Mi a testbeszéd szerepe a kommunikációban? Mit mond a testünk? Ugyanazt mondja-e a szánk? A beszéd és a metakommunikáció összhangja.

szeptember 24. kedd, 19:00

Jack Cannon koncert

A zenekar tagjainak az elektromos muzsika éppúgy otthonos terepük, mint az akusz¬tikus megszólalás. Tagok: Zoltai György (Zozó): ének, szájharmonika, Bíró Ádám: gitár és Gyergyádesz Péter: basszusgitár.

szeptember 26. csütörtök, 15:00

Szeptember végén: Petőfi Sándor-est

Császár Angela Jászai Mari-díjas, érdemes művész előadásában Petőfi ver¬sek hangoznak el, Tóth József „Füles” vetített, képes illusztrációival.

szeptember 26. csütörtök, 18:00

Könyvjelző Varieté - Jónás Tamás irodalmi estje

A korunk József Attilájaként emlegetett Jónás Tamás olvas fel verseiből és írásaiból. Jónás Tamás - Senki sem árva: "Gondos az Isten. A csillagokat ki-kihordja az égre. Festi az ég alját, feketét szelídít puha kékre. Szép nap ez. Ülnek a fák a tavaszban, a nyárban. Szív, szem, kéz! Társat keresünk valahányan. Lassul a fény, beleolvad a szembe. S könny, ha kicsordul. Jó kacagás ez, nem szomorúság. Látszik a béke: kék lufi-hadsereg érkezik és pukkad ki a szívben. Mézmeleg édességétől elalélnak a földön, a vízen. Csók a családnak, s jó sütemény a barátnak. Tárd szét két karodat! Verdess! Ma kinőnek a szárnyak!"

szeptember 28. szombat, 10:00

Molka Diabetes Gyermekklub

A műsor cukorbeteg óvodás- és kisiskolás korú gyermekek részére készült, az alapvető ismeretek elmélyítése, gyakorlása érdekében. A játék, a dal és Molka, a szénhidrát-molekula segítségével a gyerme¬kek életkoruknak megfelelően informálódhatnak és maguk is bekapcsolód¬hatnak a műsorba.

 

Kesztyűgyár.

szeptember 25. szerda, 18:00

Dance Aerobic

Nem gond, ha nem jártál táncórákra, és még nem tanultál koreográfiát! A Dance Aerobic órák jó hangulattal, pörgős zenével és nagyszerű társasággal várnak, hogy az alapokra építve ráérezhess Te is a benned rejlő ritmusra. A Dance Aerobic órán megtalálhatóak a bokszra és az alakformáló edzésekre jellemző mozdulatok, így átmozgat, növeli az állóképességedet, miközben jól érzed magad és kikapcsolsz – a stressz elszáll pillanatok alatt! Mivel minden órán új koreográfia van, ezért bármikor be lehet csatlakozni! Minden korosztályt várnak szeretettel!

szeptember 27. péntek, 16:00

Bolhapiac

Ha van olyan ruhád vagy használati tárgyad, amit meguntál vagy kinőtted, de még jó és tiszta állapotú, akkor hozd magaddal, és cseréld el. Pénzre nem lesz szükséged, itt a használati tárggyal fizethetsz.

október 04. péntek, 16:00

Tini Disco

Ott a helyed, ha: elmúltál 8 éves de még nem vagy 16 éves, olyan tánctudásod van, amit nem szeretnél otthon tovább rejtegetni, új barátokat szeretnél szerezni, vagy csak azért mert szeretsz a Kesztyűgyárba járni! A zenéről Dj. Rönky gondoskodik. Minden hónap első péntekjén

 

H13.

szeptember 27. péntekig

Vén Zoltán grafikusművész kiállítása

Vén Zoltán grafikusművész és illusztrátor főleg rézmetszeteket és litográfiákat készít. Kisgrafika terén Európában kiemelten számontartott művész. Rákérdez a kulturális múltra és jelenre, felfedezi a jelenségek színét és fonákját sokszor ugyanabban az alkotásban. A tárlat ünnepélyes megnyitóján, szeptember 10-én 17:30-kor a művész anekdotikus tárlatvezetést is tart majd az érdeklődőknek.

 

Egyházi események.

 

További események.

december 30. hétfõig

Porondon a kiválasztottak kiállítás

Időszaki kiállítás a 2019-es év fajairól. Megnyitó és miniforgatag a biodiverzitás jegyében. Sztárfellépők: Az év ásványa: a galenit, az év bogara: a havasi cincér, az év emlőse: a hiúz, az év gombája: a bronzos vargánya, az év kétéltűje: a foltos szalamandra, valamint az év vadvirága: a magyar zergevirág. Elkísérik és a nagyérdeműnek bemutatják őket legjobb ismerőik: a Magyar Természettudományi Múzeum muzeológusai, preparátorai és a Vadonleső Program munkatársai. A cirkuszi hangulatról a szervezők gondoskodnak. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak.

szeptember 27. péntek, 00:00

Kutatók éjszakája

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett, ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Hazánk legnagyobb tudomány-népszerűsítő rendezvénysorozata minden év szeptemberének utolsó péntekén és szombatján kerül megrendezésre, így idén szeptember 27-én és 28-án nyerhetünk bepillantást a különböző tudományterületek titkaiba. A rendezvény célja a kutatói életpálya népszerűsítése és a tudomány közelebb hozása az emberekhez, szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül. Idén 260 helyszínen közel 2700 programmal csábít a rendezvény. Józsefvárosban számos izgalmas előadás várja az érdeklődőket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusán, az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeumban, az Óbudai Egyetem Tavaszmező utcában található Keleti Károly Gazdasági karán, a Semmelweis Egyetem karain, intézeteiben és klinikáin az ELTE Bölcsészettudományi karán,a Magyar Természettudományi Múzeumban és a Magyar Nemzeti Múzeumban. Részletes program: www.kutatokejszakaja.hu

szeptember 27. péntek, 18:00

Sárpilistől Bátáig - népművészeti est és kiállítás a Polgárok Házában

Sárköz népművészetét bemutató kiállítás nyílik a Polgárok Házában Puskás Ádám gyűjteményéből. Sárköz néprajzát Balázs Kovács Sándor néprajzkutató, muzeológus, történész ismerteti. Közreműködik: a Bátai Mákvirág Hagyományőrző Társaskör tagjai és a Sárpilisi Gerlicemadár Hagyományörző Néptánc Egyesület. Muzsikál a „Fölszállott a páva” középdöntős bátai Pántlika Tamburazenekar. Az est végén sárpilisi „borsos-téfölös kalácsot” és pálinkát, illetve bátai „lakodalmas fontoskalácsot” és bort kóstolhat a közönség.

október 16. szerda, 09:00

Jótékonysági vásár

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének VIII. kerületi szervezete október 16-a, szerda 9:00 - 18:00 óra között idén harmadik alkalommal szervez egynapos Szociális vásárt, filléres akciót.

Kapcsolódó tartalmak .