Programok

Eseménynaptár

Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Kiemelt események.

február 24. vasárnapig

Józsefvárosi jégpálya

A korábbi évekhez hasonlóan idén is jégpálya várja a korcsolyázni vágyókat a Horváth Mihály téren. A jégpályát a józsefvárosi lakosok díjmentesen használhatják, ezért a szervezők kérik a látogatókat, hozzák magukkal a lakcímkártyájukat vagy a diákigazolványukat. A korcsolyabérlés díja idén sem változik: 140 cm alatt 400 Ft/fő, a fölött 600 Ft/fő. A pályát más kerületekből is látogathatják, 140 cm alatt 400 Ft/fő, a fölött 600 Ft/fő belépődíj ellenében. A korcsolyapálya naponta reggel 8-tól este 20 óráig látogatható.

március 04. hétfõig

Siska-Szabó Hajnalka „Oxigén” című kiállítása

Realista és absztrakt között ingadozik Siska-Szabó Hajnalka művészete, főként a kékek és lilák valőrjeit használja. „Vonzódom a hideg színekhez. Úgy mutatom be a tájat, mint egy objektívnek a fókusza, tehát először távolból és aztán ráközelítve, ahol a tájelemek már absztraktnak tűnhetnek.” – tette még hozzá a festőművész. A kiállítást Szakolczay Lajos nyitja meg. Közreműködnek: Faragó Laura Kossuth- és Magyar Örökség díjas énekművész, népdalénekes, valamint Tallián Mariann és Lázár Balázs színészek.

február 24. vasárnap, 10:00

Megemlékezés A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából

A Budapest Józsefvárosi Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából szervezett megemlékezésre. A megemlékezésen lehetőség nyílik koszorúk és virágok elhelyezésére.

 

Józsefvárosi Galéria.

február 23. szombat, 10:00

MOLKA - Diabétesz gyermekklub: Egészség, játék, dal, ismeretterjesztés

A Molka-klub cukorbeteg óvodás- és kisiskolás korú gyermekek részére szeretne segítséget nyújtani az alapvető ismeretek elmélyítése, gyakorlása érdekében. A játék, a dal és Molka, a szénhidrát-molekula segítségével kialakított műsorban a gyermekek életkori sajátosságaiknak megfelelően tájékozódhatnak és maguk is bekapcsolódhatnak a játékba. A program 1-1,5 óra időtartamú.

február 26. kedd, 15:00

A kezdetektől napjainkig

Balogh László, a Zászlógyűjtemény alapítójának előadása, mely a jelképek változásáról szól majd a különböző földrészek politikai átalakulásának tükrében.

február 26. kedd, 16:45

Amerika zenei fejlődése a huszadik század első felében

Helper László előadása.

február 26. kedd, 19:00

Kiss Attila Quintett

Kiss Attila jazzgitárosként többször járt New Yorkban, az ott szerzett tapasztalatai saját zenei világában is megjelennek. A zenekar tagjai: Kiss Attila – gitár, Baris Gábor – szaxofon, Gáspár Károly – zongora, Horvát Balázs – bőgő, Varga Bendegúz - dobok.

 

Kesztyűgyár.

február 25. hétfõ, 14:00

Felnőtt internet

Ingyenes internetezési lehetőség. 15 gépből álló gépparkkal felszerelt, modern környezetben várunk minden érdeklődőt. Hétfőn és csütörtökön 14:00-17:00-ig a Kesztyűgyár Közösségi Házban.

február 25. hétfõ, 17:00

Bokszedzések a Kesztyűgyárban

Bokszedzések indultak a Kesztyűgyár Közösségi Házban. A hétfőnként 17:00 és 18:30 óra, valamint a szerdánként 16:30 és 18:00 óra között megtartott edzésekre fiúkat és lányokat egyaránt várnak 10 éves kortól. A sportprogramot Sipos Mihály edző tartja.

február 28. csütörtök, 09:00

Álláskereső klub

Álláskereső klubot tart rendszeres jelleggel a Kesztyűgyár. Csütörtökön délelőtt 9:00-12:00 óra között tizenöt számítógép, ingyenes internet hozzáférés és két mobiltelefon használata áll az érdeklődők rendelkezésére. Az ingyenes program segítséget nyújt az aktuális trendhez igazodó önéletrajz írásához, fénykép készítéséhez, szerkesztéshez.

március 01. péntek, 17:00

Tini Disco

Ott a helyed, ha: elmúltál 8 éves de még nem vagy 16 éves, olyan tánctudásod van, amit nem szeretnél otthon tovább rejtegetni, új barátokat szeretnél szerezni, vagy csak azért mert szeretsz a Kesztyűgyárba járni! A zenéről Dj. Rönky gondoskodik.

 

H13.

február 26. kedd, 10:30

Tájékoztató a Budapest Mikrohitel Programról

Józsefvárosi mikrovállalkozásoknak tart ingyenes tanácsadást a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a Budapest Mikrohitel Programról. A BVK munkatársai előzetes bejelentkezés alapján fogadják az érdeklődőket. Jelentkezni a 269-6869 telefonszámon vagy a mikrohitel@bvk.hu e-mai címen lehet.

március 05. kedd, 18:30

Elevator pitch - Önérvényesítés felsőfokon

A H13 Akadémia és a Be Smart Club közös rendezvénye. Ma már a hatékony önmenedzselésnek az is része, hogy egy valós, minőségi tartalmat kellőképpen be tudunk-e csomagolni. Megleljük-e azokat a kulcsszavakat, találunk-e olyan kifejezéseket és szófordulatokat, amelyekkel elérünk egy maradandó hatást a másik félben a konkrét üggyel, feladattal, projekttel, végső soron önmagunkkal kapcsolatban? Az elevator pitch (vagy egyes helyeken elevator speech) egy olyan praktikus technika, amely segítségével mindösszesen néhány mondatban átadhatjuk a lényeges információtartalmakat a célszemélynek. A kifejezés onnan ered, hogy egy vezérigazgatónak is van két perce, amíg felér lifttel a legfelső szintre az irodaházban. (Megjegyzés: az elnevezés Amerikából ered.) Így ha beszállok mellé és elkezdek beszélni, nem tehet mást, mint meghallgat. Kisarkítva a cél az, hogy mire felérünk ne a biztonságiakat hívja, hogy kivezettessen, hanem legalább a névjegyünket kérje el, vagy kérdezzen az elmondottakkal kapcsolatban. Előadónk, Limpár Imre előadásában többek között az alábbi kérdésekre keressük a válaszokat: Hogyan lehet érvényesülni az elevator pitch-csel? Hogyan lehetünk hatékonyabbak kommunikációs helyzeteinkben? Miként építhető fel egy saját hatékony 2 perces érvényesülés? Milyen az elevator pitch használhatósága Magyarországon? Mik a lehetőségei és korlátai? JEGYVÁSÁRLÁS https://tixa.hu/Elevator-pitch%E2%80%93onervenyesites-felsofokon_besmartklub20190305

 

Egyházi események.

február 26. keddig

Kákonyi Konstantina kiállítása

Kákonyi Konstantina kalocsai nővér és festőművész kevéssé ismert Magyarországon, 1994-ben közel öt évtized után tért haza Amerikából. A kiállítást Cserháti Ferenc püspök nyitja meg, szakmailag Prof. Prokopp Mária mutatja be. Zene: Tóth Viola (orgona), házigazda: P. Sajgó Szabolcs SJ

február 24. vasárnap, 17:00

Nagyvárad téri művészeti esték

Az „Álmom: az Isten” című előadással veszi kezdetét a Nagyvárad Téri Református Egyházközség legújabb sorozata. Ennek keretében Ady Endre, Karinthy Frigyes, Radnóti Miklós, Örkény István, József Attila és Petőfi Sándor művei hangzanak el, amely versek születéséről és jelentőségéről is beszél Mihályi Győző színművész. Az egyórás előadás mellé Karasszon Eszter gordonkajátéka párosul, aki Johann Sebastian Bach szviftjeinek néhány tételét mutatja be.

március 23. szombat, 19:00

Koncert a Salétrom utcai templomban

Litván Erika hegedűművész, Mészáros Zsolt Máté orgonaművész, Zsíros Levente karmester és a Giusto Kamarazenekar előadásában felcsendül Rossini: G-dúr szonátája, Bujtás József: Szimfonikus zene szólóhegedűre és szimfonikus zenekarra; valamint a Meditáció egy templomban, Alleluja con meus deus, az Orgonaverseny, 1., 2.tétel ( ősbemutató).

 

További események.

április 30. keddig

Goethe könyvtárba megy

A Goethe Intézet tanárainak társalgási órái a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban kéthetente, 16 órától. Egy-egy alkalom 90 perc. Az estek 12 téma köré szerveződnek, melyeket 6 anyanyelvi tanár tart. B2 szint felett ingyenes, regisztrációhoz kötött

március 08. péntekig

Szabó Franciska kiállítása az Ari Kupsus Galériában

Szabó Franciska kiállítását Horváth Dániel festőművész nyitja meg. Zongorán közreműködik Gáspár Károly jazz zongorista.

április 30. keddig

Örményország spirituális varázsa

A Józsefvárosi Zeneiskola és az Örmény Kulturális Központ koncertet és ikonkiállítást rendez. Bevezetőt Katonáné Malmos Edit, az iskola igazgatója és Avanesian Alex, az Örmány Kulturális Központ művészeti vezetője mond. Közreműködik Tapasztó Gábor zongoratanár.

február 23. szombat, 15:00

Farsang a Teleki téren

Miki egér 50. születésnapja jegyében inspirálódhatnak azok akik részt vesznek a Teleki téri farsangon, ahol egyebek mellett lesz jelmezverseny, vetélkedők és nyeremények is. A résztvevőket emellett sütemények, fánkok és frissen sült töltött kifli is várja.

március 06. szerdatól

Szenior szabadegyetem a Magyar Nemzeti Múzeumban

2019-ben megnyitja kapuit a Magyar Nemzeti Múzeum szenior korúak számára szervezett szabadegyeteme. A három alkalomból álló sorozat Kelet és nyugat határára kalauzol, és a vaskor rejtelmeibe enged betekintést. Megtudhatjuk, mitől virágzott az indiai kultúra, mit rejtettek a vaskori halomsírok vagy miben különbözött a vaskori ló a mostani rokonától. A sorozathoz a múzeum bérletet bocsát ki, amely a három délelőtti előadáson kívül lehetőséget kínál a múzeum egy tetszőlegesen kiválasztott időszaki kiállításának megtekintésére is. A szenior szabadegyetemi előadások alkalmi belépőjeggyel is látogathatók. A délelőtt 11 órakor kezdődő előadások időpontjai: 2019. március 6., április 3. és május 8. Bérlet ára: 1000 Ft, alkalmi jegyár: 400 Ft. A bérlet megvásárolható a múzeum jegypénztárában.

Kapcsolódó tartalmak .