Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Lakásrendelet konzultáció

Lezárult Józsefváros új lakásrendeletének társadalmi véleményezése

2021. július 31. szombat

Ezúton közzétesszük a lakásrendelettel kapcsolatos társadalmi egyeztetés során beérkezett véleményeket, és az azzal kapcsolatos önkormányzati döntéseket indoklással együtt.

A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete új lakásrendeletet fogadott el 2021. július 22-én. A rendelet elfogadását széles körű társadalmi egyeztetés előzte meg. A társadalmi egyeztetés során beérkezett véleményeket, és az azzal kapcsolatos önkormányzati döntéseket most indoklással együtt tesszük közzé a Józsefvárosi Önkormányzat honlapján, valamint e-mailben is tájékoztattuk a véleményezőket.

A véleményeket és az azokkal kapcsolatos döntéseket ide kattintva olvashatják.

Az egyeztetési folyamat két részből állt: első körben szakmai szervezetek és szakértők véleményezték a rendeletalkotást előkészítő koncepciót, ezt követően 2021. június 9-e és június 30-a között személyesen és az interneten keresztül lehetett véleményezni a lakásrendelet tervezetet.

A rendelet tervezetet 2021. június 24-én tájékoztató lakossági fórum keretében is bemutattuk. A fórumon lehetőség volt a lakásrendelet tervezettel és a lakásgazdálkodás megújításával kapcsolatban kérdéseket feltenni előzetesen és a helyszínen (vagy az élő közvetítés alatt kommentben) is, amelyeket a fórum során, vagy utólag írásban válaszoltunk meg.

A társadalmi egyeztetési folyamatról bővebben ide kattintva olvashatnak.

A rendeletalkotást előkészítő koncepció véleményezésében, a lakásrendelet tervezetéről szóló tájékoztató fórumon és a lakásrendelet tervezetet véleményezésében összesen közel százan vettek részt, köztük kerületi lakosok, önkormányzati tulajdonú lakások bérlői, valamint lakhatással foglalkozó civil szervezetek és lakhatási szakértők, akik közvetetten több ezer érintettet képviseltek javaslataik megfogalmazása során.

Józsefváros új lakásrendeletéről és a lakásgazdálkodással kapcsolatos leggyakoribb kérdésekről hamarosan közérthető tájékoztatást adunk.

Köszönjük, hogy részt vettek a társadalmi egyeztetési folyamatban!

Közösségi Részvételi Iroda

reszvetel@jozsefvaros.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben