Bursa Hungarica ösztöndíj

event_available Utolsó frissítés:

Rövid leírás

Kik adhatnak be Bursa Hungarica pályázatot?

A pályázatnak két típusa van:

  • a jelenleg felsőoktatásban tanulók számára („A” típus)
  • a jelenleg az érettségi évében állók számára („B” típus)
  • azok számára, akiknek már van érettségije, de még nem nyertek felvételt felsőoktatási intézménybe („B” típus)

Mekkora a támogatás és mennyi ideig lehet kapni?

  • A már jelenleg is felsőoktatási intézményben tanulók (A típus) havi 15.000 forintot kapnak összesen 10 hónapon keresztül a 2022/2023 tanév II. félévében és a 2023/2024 tanév I. félévében (összesen 150.000 Ft). Ehhez jön még hozzá a Minisztérium támogatási összege, amelynek az összegét jelenleg nem ismerjük.
  • Az érettségi évében állók vagy érettségivel rendelkezők (B típus) havi 15.000 forintot kapnak összesen 6 féléven keresztül (összesen 450.000 Ft). Ehhez jön még hozzá a Minisztérium támogatási összege, aminek az összegét jelenleg nem ismerjük.

 

Ügyintézés folyamata

Hol és hogyan kell beadni a pályázatot?

A Bursa Hungarica pályázatot kizárólag a pályázó lakóhelye (vagyis állandó bejelentett lakcíme) szerint illetékes Önkormányzatnál lehet benyújtani.

A Csatlakozott Önkormányzatok listája 2022. október 5-től megtekinthető a Bursa Hungarica oldalán: www.emet.gov.hu („Bursa Hungarica” felületen „Csatlakozott települések” menüpont alatt).

A pályázáshoz a kerületben lakóhellyel rendelkező diákoknak az Eper-Bursa rendszerben kell regisztrálni, a pályázatot ott kell kitölteni és véglegesíteni, majd onnan kinyomtatni, és azt aláírva leadni.

A józsefvárosi lakóhellyel rendelkező jelentkezők a pályázatot a Józsefvárosi Önkormányzat Családtámogatási Irodáján adhatják le: https://jozsefvaros.hu/otthon/polgarmesteri-hivatal/szervezeti-egysegek/csaladtamogatasi-iroda/

Pályázási időszak: 2022. október 3. – 2022. november 3.

FONTOS: A november 3. a pályázatok véglegesítésének határideje. Lejárat után már nem engedi a rendszer a véglegesítést.

Az Eper-rendszerből kinyomtatott véglegesített pályázathoz csatolni kell:

– a pályázói nyilatkozat nyomtatványt (megtalálható az Eper-Bursa rendszerben),

– a háztartásban élők jövedelem igazolásait,

– hallgatói jogviszony-igazolást a 2022/2023. tanév I. félévéről („A” típus esetén)

A támogatott pályázatokról a józsefvárosi Képviselő-testület fog döntést hozni, várhatóan a 2022. novemberi Képviselő-testületi ülésen.

Részletes információk:

Emberi Erőforrás Kezelő: https://emet.gov.hu/bursa-hungarica-programrol/

Józsefvárosi Önkormányzat Családtámogatási Iroda: https://jozsefvaros.hu/otthon/polgarmesteri-hivatal/szervezeti-egysegek/csaladtamogatasi-iroda/

Határidők és díjak

Pályázási időszak: minden év őszi félévének elején

FONTOS: A fent megjelölt határidő pályázatok véglegesítésének határideje. Lejárat után már nem engedi a rendszer a véglegesítést.

Elektronikus ügyintézés

A pályázáshoz a kerületben lakóhellyel rendelkező diákoknak az Eper-Bursa rendszerben kell regisztrálni, a pályázatot ott kell kitölteni és véglegesíteni, majd onnan kinyomtatni, és azt aláírva leadni: https://bursa.emet.hu/paly/palybelep.aspx

Felelős szervezeti egység
Családtámogatási Iroda

meeting_room Baross u. 63-67. földszint (akadálymentes bejárat)email szocialis@jozsefvaros.huphone +36 1/459-2538phone +36 20/539-0533

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!