Évi egyszeri vásárlási utalvány

event_available Utolsó frissítés:

Rövid leírás

Egy évben egy alkalommal 10.000 forint értékben vásárlási utalvány igényelhető függetlenül a korábbi rendkívüli települési támogatás kérelmektől, vagyis akár egyszerre is benyújtható. Az a kérelmező igényelheti, akinek a családjában 1-2 fős család esetén az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 128.250.-Ft-ot, 3 vagy több fős család esetén pedig a 114.000.-Ft-ot.

Ügyintézés folyamata

A kérelem nyomtatványt (mellékletekkel együtt) személyesen, postai úton, vagy elektronikus úton a kérelmező, vagy meghatalmazottja benyújtja.

Mellékletek:

A kérelmező és a vele egy családban élők jövedelméről szóló igazolásokat:

 • havi rendszerességgel járó – nem vállalkozásból vagy őstermelői tevékenységből származó – jövedelem esetén a kérelem benyújtását megelőző hónap nettó jövedelemről szóló munkáltatói igazolást,
 • nyugellátás esetében a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tárgyévre kiállított, vagy 30 napnál nem régebbi igazolását a nyugellátás havi összegéről (nyugdíj, rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás illetve nyugdíjszerű ellátásokról (pl.: árvaellátás);
 • Járási hivatal által folyósított rendszeres pénzbeli ellátások (ápolási díj, foglalkoztatást helyettesítő támogatás, egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás, időskorúak járadéka stb.) esetében az azt megállapító határozat fénymásolatát és az utolsó havi postai csekkszelvényt / folyószámla-kivonatot.
 • nem havi rendszerességgel szerzett vagy vállalkozásból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtásának hónapját közvetlenül megelőző tizenkét hónap alatt szerzett jövedelemről szóló a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott igazolást
 • Álláskereső személyek esetében 30 napnál nem régebbi igazolást a Budapest Főváros Kormányhivatala VIII. Kerületi Hivatala Hatósági Főosztály Foglalkoztatási Osztálytól (a továbbiakban: Munkaügyi Központ) (1082 Budapest, VIII. Kisfaludy u. 11.) arra vonatkozóan, hogy regisztrált álláskereső és nem részesül álláskeresési ellátásban, vagy a munkaügyi szerv által folyósított pénzbeli ellátást megállapító (pl.: álláskeresési ellátás, Nyes) határozatát.
 • Nyilatkozatot az alkalmi munkából származó jövedelemről a Családtámogatási Iroda által kiadott nyomtatványon.
 • A gyermekek utáni tartásdíj folyósításáról igazolást vagy nyilatkozatot a Családtámogatási Iroda által kiadott nyomtatványon.
 • Önkormányzati lakás esetén 
 • érvényes bérleti szerződés fénymásolatban,
 • utolsó havi JGK Zrt. által kiállított számlalevél,
 • utolsó havi számlalevél az alábbi szervek által: MVM Next Zrt. (villany/gáz), BKM Budapesti Közművek Zrt. (távfűtés), Díjbeszedő Holding Zrt.(víz-csatornadíj)
 • magántulajdonú lakás esetén
 • adásvételi szerződés fénymásolatban,
 • társasház képviselőjének igazolása a közös költség, illetve fűtési díj összegéről
 • utolsó havi számlalevél az alábbi szervek által: MVM Next Zrt. (villany/gáz), BKM Budapesti Közművek Zrt. (távfűtés), Díjbeszedő Holding Zrt.(víz-csatornadíj)
Határidők és díjak

Határidő: Amennyiben minden információ rendelkezésre áll a kérelem benyújtásakor, akkor az ügyintézési határidő 8 nap. Ha hiánypótlásra van szükség, akkor az ügy elbírálása teljes eljárásban 60 nap.

Díjak: Az eljárás ingyenes.

Elektronikus ügyintézés

Kérelmét elektronikus úton is leadhatja a https://epapir.gov.hu/ oldalon keresztül.

Ha nincs még Ügyfélkapuja, itt talál információt arról, hogyan hozhatja létre: https://ugyfelkapu.gov.hu/

Felelős szervezeti egység
Családtámogatási Iroda

meeting_room Baross u. 63-67. földszint (akadálymentes bejárat)email szocialis@jozsefvaros.huphone +36 1/459-2538phone +36 20/539-0533
Kapcsolódó dokumentumok
Kérelem rendkívüli települési támogatás megállapításához utalvány formájában event_available Utolsó frissítés: 2022. szeptember 24.
319 KB Word dokumentum

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!