Fűtési- és rezsitámogatás

event_available Utolsó frissítés:

Rövid leírás

A rendkívüli települési támogatásnak ezt a formáját október elejétől március végéig lehet kapni. A támogatás összege havi 6.000 Ft. A támogatást az igényelheti, akinek háztartásában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem egy vagy kettő fős háztartás esetén legfeljebb 99.750.-Ft, három, vagy annál több fős háztartás esetén legfeljebb 85.500 forint.

Ügyintézés folyamata

A rendkívüli települési támogatásnak ezt a formáját az igényelheti, akinek háztartásában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem egy vagy kettő fős háztartás esetén  legfeljebb 99.750.-Ft, három vagy annál több fős háztartás esetén legfeljebb 85.500 forint.

A kérelem minden évben szeptember 1. és március 31. között adható be. A támogatás legfeljebb október hónaptól elejétől március hónap végéig adható.

A támogatás összege havi 6.000 Ft, mely közvetlenül a fűtési szolgáltató fele kerül utalásra, a kérelmező nyilatkozata alapján.

Amennyiben a lakás fűtését nem közüzemi szolgáltatóval biztosítja (fával, szénnel, olajjal, pellettel, gázpalackkal, stb. fűt), vagy feltöltős órája van, ebben az esetekben készpénzben igényelheti a támogatást, mely felhasználásáról a támogatási időszakot követő 30 napon belül számlával el kell számolni a Polgármesteri Hivatal felé.

Mellékletek:

A kérelmező és a vele egy háztartásban élők jövedelméről szóló igazolásokat:

  • a havi rendszerességgel járó – nem vállalkozásból vagy őstermelői tevékenységből származó – jövedelem esetén a kérelem benyújtását megelőző hónap nettó jövedelemről szóló munkáltatói igazolást, 
  • nyugellátás esetében a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tárgyévre kiállított, vagy 30 napnál nem régebbi igazolását a nyugellátás havi összegéről (nyugdíj, rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás illetve nyugdíjszerű ellátásokról (pl.: árvaellátás); 
  • Járási hivatal által folyósított rendszeres pénzbeli ellátások (ápolási díj, foglalkoztatást helyettesítő támogatás, egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás, időskorúak járadéka stb.) esetében az azt megállapító határozat fénymásolatát és az utolsó havi postai csekkszelvényt / folyószámla-kivonatot. 
  • A nem havi rendszerességgel szerzett vagy vállalkozásból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtásának hónapját közvetlenül megelőző tizenkét hónap alatt szerzett jövedelemről szóló a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kiadott igazolást
  • Álláskereső személyek esetében 30 napnál nem régebbi igazolást a Budapest Főváros Kormányhivatala VIII. Kerületi Hivatala Hatósági Főosztály Foglalkoztatási Osztálytól (a továbbiakban: Munkaügyi Központ) (1082 Budapest, VIII. Kisfaludy u. 11.) arra vonatkozóan, hogy regisztrált álláskereső és nem részesül álláskeresési ellátásban, vagy a munkaügyi szerv által folyósított pénzbeli ellátást megállapító (pl.: álláskeresési ellátás, Nyes) határozatát.
  • Nyilatkozatot az alkalmi munkából származó jövedelemről a Családtámogatási Iroda által kiadott nyomtatványon.
  • A gyermekek utáni tartásdíj folyósításáról igazolást vagy nyilatkozatot a Családtámogatási Iroda által kiadott nyomtatványon.
  • 18. életévet betöltött nappali oktatás munkarendje szerint középiskolai vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató fiatal felnőtt tanulói vagy hallgatói jogviszonyáról szóló 30 napnál nem régebbi igazolást.
  • A lakásban lakás jogcímét igazoló dokumentumot.
  • A fűtési energia szolgáltatójának a kérelem benyújtását megelőző hónapban kiállított számlalevél

Fogyasztási egység kalkulátor: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ih3SOQzRXn0yeV4Ro0YXc5na_CJN07ivXCh_u8WdJa0/template/preview

Határidők és díjak

Határidő: Amennyiben minden információ rendelkezésre áll a kérelem benyújtásakor, akkor az ügyintézési határidő 8 nap. Ha hiánypótlásra van szükség, akkor az ügy elbírálása teljes eljárásban 60 nap.

Díjak: Az eljárás ingyenes.

Elektronikus ügyintézés

Kérelmét elektronikus úton is leadhatja a https://epapir.gov.hu/ oldalon keresztül.

Ha nincs még Ügyfélkapuja, itt talál információt arról, hogyan hozhatja létre: https://ugyfelkapu.gov.hu/

Felelős szervezeti egység
Családtámogatási Iroda

meeting_room Baross u. 63-67. földszint (akadálymentes bejárat)email szocialis@jozsefvaros.huphone +36 1/459-2538phone +36 20/539-0533
Kapcsolódó dokumentumok
Fűtési és rezsitámogatás iránti kérelem event_available Utolsó frissítés: 2022. szeptember 23.
137 KB Word dokumentum

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!