Józsefváros újjáépül, Idősbarát Önkormányzat, Családbarát Önkormányzat
KERESÉS

Településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet

A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény (továbbiakban: Tktv.) 14. § (2) bekezdése alapján a helyi építési szabályzat településképi követelményeit, valamint az építészeti örökség helyi védelméről szóló, a reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről és tilalmáról szóló, és a településképi véleményezési, illetve a településképi bejelentési eljárás sajátos jogintézményekről szóló önkormányzati rendeletet 2017. szeptember 30-ig lehet alkalmazni. A Tktv. 16. § (2) bekezdése alapján a helyi önkormányzat Képviselő-testülete az e törvény felhatalmazása alapján kiadott - legkésőbb 2017. október 1. napjáig - e törvénynek a Módtv. által megállapított szabályaival és a végrehajtására kiadott kormányrendelettel összhangban megalkotja vagy módosítja a településképi rendeletét. Tekintettel az idézett szakaszra, szükségessé vált új helyi településképi rendelet (a továbbiakban: TKR) megalkotása. A Tktv. 4. § (1) bekezdése értelmében a településképi rendelet szakmai megalapozása érdekében településképi arculati kézikönyv (a továbbiakban: TAK) készül.

A településképi rendelet szakmai megalapozása érdekében a Képviselő-testület a 187/2017. (IX.07.) számú határozatával elfogadta Józsefváros Településképi Arculati Kézikönyvét.

A Képviselő-testület a 2017. szeptember 7-i ülésén megalkotta a településkép védelméről szóló 34/2017. (IX.14.) önkormányzati rendeletét, amely 2017. október 1-től hatályos.

Letölthető dokumentumok

visszafel

Kapcsolatok

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben