Vegye igénybe a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Vegye igénybe a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást!

Ön idős, pszichiátriai beteg, vagy fogyatékkal él, és szeretné, ha mindig rendelkezésre állna segítség?

Az ingyenes jelzőrendszeres házi segítségnyújtásnak köszönhetően fél órán belül az otthonába érkezik szakképzett gondozó.

A JSzSzGyK Idősek Átmeneti Otthona Ezüstfenyő Gondozóházában működik a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás segélyhívó rendszere.

Fontos tudnivalók

  •       A szolgáltatás térítésmentes.
  •       Igénybevétele kérelemre történik.
  •       Háziorvosi igazolás szükséges hozzá.
  •       A jelzőkészüléket az intézet biztosítja.
  •       A készülék telefonvonalra csatlakoztatható, így csak azokban a lakásokban üzemeltethető, amelyek vezetékes telefonvonallal rendelkeznek.

– A jelzés, üzenet küldése a házi segítségnyújtás központjába a jelzőkészülékről indítható, telefonhasználat nélkül.

– Folyamatos elérhetőség, a jelzés után 30 percen belül kiérnek a megadott címre.

–  A feladatot főállású folyamatos műszakban dolgozó, szakképzett gondozók látják el.

Ki veheti igénybe a szolgáltatást?

A Józsefvárosban bejelentett vagy tartózkodási hellyel, illetve települési szintű bejelentéssel rendelkező, egészségileg és/vagy szociálisan rászoruló személyek vehetik igénybe a szolgáltatást.

Hogyan jut el Önhöz a készülék?

Az előzetesen telefonon egyeztetett időpontban a munkáltatói igazolvánnyal rendelkező jelzőrendszeres házi segítségnyújtás munkatársa és a készülék felszerelését végrehajtó műszerész szakember felkeresi a lakásán a szolgáltatást igénylő személyt.

Segítenek kitölteni a szükséges dokumentációkat.

A készülék felszerelését követően a gondozó ismerteti a jelzőkészülék használatát, azt együtt kipróbálják, továbbá lehetőség van egyéb észrevételek, kérdések átbeszélésére.

Hogyan működik?

Fontos, hogy a riasztást követően a lehető leghamarabb tudják a szükséges segítséget nyújtani, ezért a lakásba történő bejutás lehetőségét a szolgáltató részére biztosítani szükséges a lakáskulcs és a kapukód megadásával.

A jelzőrendszer használói egy speciális készüléket kapnak, amely a telefonvonalhoz csatlakozik. A készülék a telefon eredeti használatát nem befolyásolja.

Az igénybevevőnek segítségkérés esetén csak egy gombot kell megnyomnia, amelyet testközelben érdemes elhelyezni. Az eszköz tépőzáras, rollátorra, járókeretre, csuklóra feltekerve célszerű hordani.

A készülék felhívja a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás központját, ahol a gondozó észleli a segítségkérést, és az igénylő lakásán fél órán belül a segítségére tud sietni.

Kérdése van? Igényelné a szolgáltatást?

Amennyiben a fenti információk alapján igénybe kívánja venni a szolgáltatást, vagy egyéb kiegészítő tájékoztatást igényelne, az alábbi elérhetőségeken tud tájékozódni.

Ezüstfenyő Gondozóház, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás: +36 1/299 2030

Ezüstfenyő Gondozóház: +36 1/323 0438

E-mail: Sarkadiné Balogh Erika, sarkadinebalogh.erika@jszszgyk.hu

Cím: JSzSzGyK Idősek Átmeneti Otthona Ezüstfenyő Gondozóház: 1087 Budapest, Kerepesi út 29/a

Honlap: https://jszszgyk.hu/idoskoruak-atmeneti-otthona

 

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!