Vegye igénybe a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást!

event_available Utolsó frissítés:

Ön idős, pszichiátriai beteg, vagy fogyatékkal él, és szeretné, ha mindig rendelkezésre állna segítség?

Az ingyenes jelzőrendszeres házi segítségnyújtásnak köszönhetően fél órán belül az otthonába érkezik szakképzett gondozó.

A JSzSzGyK Idősek Átmeneti Otthona Ezüstfenyő Gondozóházában működik a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás segélyhívó rendszere.

Fontos tudnivalók

  •       A szolgáltatás térítésmentes.
  •       Igénybevétele kérelemre történik.
  •       Háziorvosi igazolás szükséges hozzá.
  •       A jelzőkészüléket az intézet biztosítja.
  •       A készülék telefonvonalra csatlakoztatható, így csak azokban a lakásokban üzemeltethető, amelyek vezetékes telefonvonallal rendelkeznek.

- A jelzés, üzenet küldése a házi segítségnyújtás központjába a jelzőkészülékről indítható, telefonhasználat nélkül.

- Folyamatos elérhetőség, a jelzés után 30 percen belül kiérnek a megadott címre.

-  A feladatot főállású folyamatos műszakban dolgozó, szakképzett gondozók látják el.

Ki veheti igénybe a szolgáltatást?

A Józsefvárosban bejelentett vagy tartózkodási hellyel, illetve települési szintű bejelentéssel rendelkező, egészségileg és/vagy szociálisan rászoruló személyek vehetik igénybe a szolgáltatást.

Hogyan jut el Önhöz a készülék?

Az előzetesen telefonon egyeztetett időpontban a munkáltatói igazolvánnyal rendelkező jelzőrendszeres házi segítségnyújtás munkatársa és a készülék felszerelését végrehajtó műszerész szakember felkeresi a lakásán a szolgáltatást igénylő személyt.

Segítenek kitölteni a szükséges dokumentációkat.

A készülék felszerelését követően a gondozó ismerteti a jelzőkészülék használatát, azt együtt kipróbálják, továbbá lehetőség van egyéb észrevételek, kérdések átbeszélésére.

Hogyan működik?

Fontos, hogy a riasztást követően a lehető leghamarabb tudják a szükséges segítséget nyújtani, ezért a lakásba történő bejutás lehetőségét a szolgáltató részére biztosítani szükséges a lakáskulcs és a kapukód megadásával.

A jelzőrendszer használói egy speciális készüléket kapnak, amely a telefonvonalhoz csatlakozik. A készülék a telefon eredeti használatát nem befolyásolja.

Az igénybevevőnek segítségkérés esetén csak egy gombot kell megnyomnia, amelyet testközelben érdemes elhelyezni. Az eszköz tépőzáras, rollátorra, járókeretre, csuklóra feltekerve célszerű hordani.

A készülék felhívja a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás központját, ahol a gondozó észleli a segítségkérést, és az igénylő lakásán fél órán belül a segítségére tud sietni.

Kérdése van? Igényelné a szolgáltatást?

Amennyiben a fenti információk alapján igénybe kívánja venni a szolgáltatást, vagy egyéb kiegészítő tájékoztatást igényelne, az alábbi elérhetőségeken tud tájékozódni.

Ezüstfenyő Gondozóház, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás: +36 1/299 2030

Ezüstfenyő Gondozóház: +36 1/323 0438

E-mail: Sarkadiné Balogh Erika, sarkadinebalogh.erika@jszszgyk.hu

Cím: JSzSzGyK Idősek Átmeneti Otthona Ezüstfenyő Gondozóház: 1087 Budapest, Kerepesi út 29/a

Honlap: https://jszszgyk.hu/idoskoruak-atmeneti-otthona

 

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!