KERESÉS

Bizottsági tag

Németh Ders

Bizottsági tag: Költségvetési és Pénzügyi Bizottság

Bemutatkozás

 „A költségvetés több mint puszta számsorok egy lapra írva;a költségvetés az értékeink megtestesülése.”

 – Barack Obama

 

Németh Ders vagyok, a C8 Civilek Józsefvárosért szervezet delegáltjaként 2019. november 8-ától vagyok a Költségvetési és Pénzügyi Bizottság nem képviselő (külsős) tagja. Részletes önéletrajzomat a lap tetején találja.

 

Bizottsági tagként az alábbi célok megvalósításáért dolgozom:

1.       A közpénz hatékony és társadalmi hasznosságot leginkább növelő felhasználása;

2.       A költségvetés átláthatóvá és laikus számára is érthetővé tétele;

3.       A részvételi költségvetés alapjainak megteremtése;

4.       Az önkormányzat tevékenységének beható megismerése;

5.       Segítség Pikó András programjának megvalósításában.

 

Az első cél elérésének eszközeként tekintek a nulla bázisú költségvetés elvének érvényesülésére, valamint a költség-haszon elemzés széles körű alkalmazására közpénzről való komolyabb döntések esetén. Ugyancsak fontos elvnek tekintem, hogy az önkormányzat nem csupán a költségvetés kiadási oldalával, hanem a - természetesen a törvény adta, meglehetősen szűkös keretek között - megfelelő adószabályok kialakításával is hozzájárulhat a közjó növeléséhez. Természetesen ezen elgondolások realizálásának előfeltétele a komoly előkészítő munka, valamint széles körű konszenzus is. Természetesen látni kell, hogy egy bizottsági tag eszközei és - mivel a tevékenységet főállásom mellett végzem - lehetőségei korlátozottak. Hosszú út előtt állunk.

 

A harmadik cél iránti elkötelezettségem jeléül egy évre lemondtam a bizottsági illetményemről a részvételi költségvetés keretösszegének javára. (Kiegészítés: a megbízatásom kezdetekor még nincs ilyen sor a költségvetésben, ezért az illetményem Józsefváros általános költségvetését "gazdagítja". Bízom benne, hogy - munkánk eredményeként, összhangban a választási programmal - minél előbb lesz részvételi keretösszeg is, így az összeg dedikáltan a szándékolt célt szolgálja majd.)

 

Delegáló szervezetem:

C8 Civilek Józsefvárosért (elérhetőség: https://www.facebook.com/civilekjozsefvarosert/) egy olyan Magyarországért dolgozik, ahol egymás tisztelete, az egymás iránti bizalom, a szolidaritás, a méltányosság, a nyitottság, a fenntarthatóság, az emberi szabadságjogok tisztelete, az igazságosság és a méltóságteljes emberi élethez való jog érvényesül. Ennek érdekben a szervezet oroszlánrészt vállalt a 2019 őszén zajló önkormányzati választások kampányában, ami végül változást eredményezett a kerület vezetésében. A C8 tovább dolgozik víziójának megvalósításában, és ehhez várja az érdeklődő és tenni akaró állampolgárok csatlakozását.

 

Amennyiben szívesen segítené a munkámat, vagy esetleg kérdése van hozzám, írjon e-mailt bátran a ders@kozjo.eu címre!

visszafel

Kapcsolatok

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben