Önkormányzat Ügyintézés Hasznos Orczy negyed program Zöld 8 Déri Miksa Városkép Múlt-Jelen
Hírek Józsefváros Újság Szóljon bele Józsefváros összefog Civil

Bizottsági tag

Németh Ders

Bizottsági tag: Költségvetési és Pénzügyi Bizottság

Bemutatkozás

 „A költségvetés több mint puszta számsorok egy lapra írva;a költségvetés az értékeink megtestesülése.”

 – Barack Obama

 

Németh Ders vagyok, a C8 Civilek Józsefvárosért szervezet delegáltjaként 2019. november 8-ától vagyok a Költségvetési és Pénzügyi Bizottság nem képviselő (külsős) tagja. Részletes önéletrajzomat a lap tetején találja.

 

Bizottsági tagként az alábbi célok megvalósításáért dolgozom:

1.       A közpénz hatékony és társadalmi hasznosságot leginkább növelő felhasználása;

2.       A költségvetés átláthatóvá és laikus számára is érthetővé tétele;

3.       A részvételi költségvetés alapjainak megteremtése;

4.       Az önkormányzat tevékenységének beható megismerése;

5.       Segítség Pikó András programjának megvalósításában.

 

Az első cél elérésének eszközeként tekintek a nulla bázisú költségvetés elvének érvényesülésére, valamint a költség-haszon elemzés széles körű alkalmazására közpénzről való komolyabb döntések esetén. Ugyancsak fontos elvnek tekintem, hogy az önkormányzat nem csupán a költségvetés kiadási oldalával, hanem a - természetesen a törvény adta, meglehetősen szűkös keretek között - megfelelő adószabályok kialakításával is hozzájárulhat a közjó növeléséhez. Természetesen ezen elgondolások realizálásának előfeltétele a komoly előkészítő munka, valamint széles körű konszenzus is. Természetesen látni kell, hogy egy bizottsági tag eszközei és - mivel a tevékenységet főállásom mellett végzem - lehetőségei korlátozottak. Hosszú út előtt állunk.

 

A harmadik cél iránti elkötelezettségem jeléül egy évre lemondtam a bizottsági illetményemről a részvételi költségvetés keretösszegének javára. (Kiegészítés: a megbízatásom kezdetekor még nincs ilyen sor a költségvetésben, ezért az illetményem Józsefváros általános költségvetését "gazdagítja". Bízom benne, hogy - munkánk eredményeként, összhangban a választási programmal - minél előbb lesz részvételi keretösszeg is, így az összeg dedikáltan a szándékolt célt szolgálja majd.)

 

Delegáló szervezetem:

C8 Civilek Józsefvárosért (elérhetőség: https://www.facebook.com/civilekjozsefvarosert/) egy olyan Magyarországért dolgozik, ahol egymás tisztelete, az egymás iránti bizalom, a szolidaritás, a méltányosság, a nyitottság, a fenntarthatóság, az emberi szabadságjogok tisztelete, az igazságosság és a méltóságteljes emberi élethez való jog érvényesül. Ennek érdekben a szervezet oroszlánrészt vállalt a 2019 őszén zajló önkormányzati választások kampányában, ami végül változást eredményezett a kerület vezetésében. A C8 tovább dolgozik víziójának megvalósításában, és ehhez várja az érdeklődő és tenni akaró állampolgárok csatlakozását.

 

Amennyiben szívesen segítené a munkámat, vagy esetleg kérdése van hozzám, írjon e-mailt bátran a ders@kozjo.eu címre!

visszafel

Ügyfélfogadási rend

1082 Budapest, Baross u. 63-67.
06-1-459-2100

Érvényes 2020. november 30-tól

A Hivatalban személyes ügyfélfogadásra nincs lehetőség. Az önkormányzat irodái, ügyosztályai a személyes ügyfélfogadási szünet alatt is elérhetőek telefonon, elérhetőségeiket itt találja.

A Hivatallal a kapcsolatfelvétel  telefonon, postai úton, e-mailben, illetve a Hivatal által biztosított egyablakos Támpont Információs Szolgálat (továbbiakban: Támpont) útján történik.
Az ügyfelek az önkormányzathoz, illetve a hivatalhoz címzett kérelmeiket, beadványaikat a Támponton a - hivatali munkaidőn belül - minden nap benyújthatják, melyeket az Ügyviteli Iroda minden nap összegyűjt. Az Ügyviteli Iroda a naponta összegyűjtött beadványokat három napig karanténban tartja, majd ezt követően érkezteti azokat. Az Ügyviteli Iroda részéről átvevő személy nem ér hozzá a beadványokhoz, azok benyújtására az ügyfél részére borítékot vagy dossziét kell biztosítani.

Amennyiben az ügyfél számára ügyének intézéséhez valamely szervezeti egység elérhetősége vagy nyomtatványa szükséges, úgy részére a Támpont munkatársai biztosítják a szükséges információkat. A Támponton ugyanakkor ügyfélfogadás nem zajlik. Az ügyintézés természetes személyek számára postai vagy elektronikus úton (ügyfélkapu), jogi személyek számára kizárólag elektronikus ügyintézés útján (cégkapu és e-papír) érhető el.

Az elektronikus ügyintézésről itt talál további információkat.
A Támpont Információs Szolgálat nyitvatartása:
Hétfő 8:00-18:00
Kedd 8:00-16:00
Szerda 8:00-16.30
Csütörtök 8:00-16:00
Péntek 8:00-13.30

Kivételt képeznek az anyakönyvi ügyek:
- az újszülöttek bejelentéséről szóló jegyzőkönyvek és a VIII. kerület illetékességi területén belül történt új halálesetek bejelentéséről szóló iratanyag leadására minden munkanapon 8:15-11:00 óráig,
- egyéb anyakönyvi ügyet érintő kérelmek leadására hétfői és szerdai napokon van lehetőség.

Személyesen kizárólag akkor lehet ügyet intézni, ha az ügyfél az érintett szervezeti egységgel a megjelölt telefonszámokon előre egyeztet időpontot, kizárólag személyes megjelenést igénylő ügyekben.

A személyes ügyfélfogadást biztosító szervezeti egységek időpontfoglalására szolgáló telefonszámai:

Hatósági Ügyosztály Anyakönyvi Iroda:
06-1 459-2176
(kizárólag házassági szándékbejelentés és apai elismerő nyilatkozat felvétele ügyében)

Gazdálkodási Ügyosztály:
06-20 449-3332

Az ilyen esetekben ügyfélfogadásra kizárólag, a Baross u. 63-67. szám alatti épület mozgáskorlátozottak számára fenntartott bejáratán keresztül megközelíthető kijelölt helyiségben kerülhet sor, az óvintézkedések betartásával. A bejáratnál kézfertőtlenítő van elhelyezve, amelyek használata az ügyfelek részére kötelező. Ezen felül az ügyfél a Hivatalba történő belépésekor és az ott tartózkodás ideje alatt köteles maszkot viselni olyan módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. Amennyiben az ügyfélnek nincs maszkja, úgy részére azt a hivatal az őrszolgálat útján térítésmentesen biztosítja, melyet a belépéskor kell jelezni.
A kézfertőtlenítő használatát és a maszk viselését az őrszolgálat köteles ellenőrizni. Amennyiben az ügyfél ezen biztonsági előírásoknak nem tesz eleget, úgy részére a hivatal területére történő belépést meg kell tagadni. Az Őrszolgálat az ügyfél Hivatal épületébe történő belépése esetén testhőmérséklet ellenőrzést végez. A testhőmérséklet mérése digitális, kontaktot nem igénylő homlokhőmérőzés útján történik. 37,5 C fok feletti testhőmérséklet esetén az ügyfél nem tartózkodhat a hivatal épületében, részére a belépést meg kell tagadni.

Amennyiben a kerületben elérhető támogatásokkal kapcsolatban van információra szüksége, a Józsefvárosi Önkormányzat Humánszolgáltatási Ügyosztály Családtámogatási Irodájának telefonszáma:
06-1/459-2277, 06-20/539-0533
(hétfő: 8 és 18 óra között, kedden és csütörtökön 8 és 16 óra között, szerdán 8 és 16:30 között, pénteken 8 és 13:30 között).

Kapcsolatok

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben