Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Orczy Negyed - Hírek .

Mozdulj, Józsefváros!

Élményekkel teli nap az egészség jegyében

Egészségnapot tartottak augusztus 24-én, szombaton a Kálvária téren. Az egésznapos, ingyenes rendezvény a kerületben otthonra lelt Egyszülős Központ rendezésében valósult meg, amelyet – többek között – a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ és a Józsefvárosi Önkormányzat is támogatott. Az élménynap, amely kellő kikapcsolódásul szolgált minden résztvevőnek, az egészségtudatosságra hívta fel a figyelmet. Az eseményen Sára Botond polgármester kiemelte: az egészség védelmére összpontosuló programok a megelőzést is szolgálják.

Több mint egészség

Családi élménynap a Kálvária téren

Több mint egészség címmel családi élménynapot szervez a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ a Kálvária térre augusztus 24-én, szombaton. A 10 és 16 óra közötti ingyenes program kínálatában a színpadon koncert, mesejáték, és előadások várják az érdeklődőket. A kicsik számára gyerekfoglalkozással, ugrálóvárral, arcfestéssel készülnek a szervezők, a nagyobbaknak többek között jógát, elsősegélynyújtási bemutatót és pingpong versenyt szerveznek. A program a VEKOP 6.2.1.-15-2016-00013. számú pályázati projekt keretében valósul meg.

Pokróc, játékok, bábelőadás

Közösségépítő piknik a Kálvária téren

Újabb családias összejövetelt szervezett a Kesztyűgyár Közösségi Ház augusztus 3-án a Kálvária térre, ahol ezúttal is hangulatos légkör, számos játék és móka várta a kilátogatókat. A Rózsapiros Bábtársulat előadását pedig nagy tapssal jutalmazták a gyerekek és a felnőttek egyaránt. A programon részt vettek körzeti rendészek és a körzeti megbízott is, akik hasznos tanácsokkal látták el a hozzájuk fordulókat.

Szenvedélyek napja a Kálvária téren

A függőségek megelőzésére hívták fel a figyelmet

A Kesztyűgyár Közösségi Ház és a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ (JSZSZGYK) a Szenvedélyek napja névre keresztelt programra várta a fiatalokat július 10-én a Kálvária térre. Az egészségtudatos életmódot népszerűsítő rendezvénysorozat második állomásaként a szenvedélybetegségek megelőzését helyezték fókuszba. Az eseményen, melyre Sára Botond polgármester is kilátogatott, a gyerekek nemcsak játékos keretek között ismerhették meg a függőségek hatásait, hanem a szervezők által kínált számtalan mozgáslehetőség azt is megmutatta, a szenvedélyük legyen inkább a sport!

A rovat további hírei

 

Orczy Negyed Program.

A Magdolna-Orczy Negyed Programról

A józsefvárosi képviselő-testület 2016-ban döntött arról, hogy indul a „Leromlott településrészeken élő alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítása, társadalmi és fizikai rehabilitációja Budapesten” elnevezésű pályázaton.

A rovat további hírei