Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

KERESÉS
 

Orczy Negyed - Hírek .

Segítség a megváltozott munkaképességűeknek

Speciális állásbörze a Kesztyűgyárban

Megváltozott munkaképességű munkavállalók részére tartottak speciális állásbörzét csütörtökön a Kesztyűgyár Közösségi Házban, a Magdolna-Orczy negyed városrehabilitációs program keretében. A rendezvényen csaknem 20 munkáltató mintegy 450 állást kínált az érdeklődőknek, akik a kínált pozíciók között való böngészés mellett hasznos információkat, jogi tanácsokat is kaphattak a helyszínen. Görhöny Ádám alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta: Józsefváros mindig is kiemelt figyelmet fordított az álláskereső és képzési programokra.

Télűző karnevál

Családi programok és kiszebáb égetés a Kálvária téren

A napsütéses idő és a remek programok rengeteg családot csalogattak ki a Kálvária térre, az Orczy negyed program keretében február 16-án megrendezett télbúcsúztató karneválra. Hatalmas sikere volt az állatsimogatónak – különös tekintettel az egyhetes kiskecskékre –, de a gyerekek játszhattak népi fajátékokkal, készíthettek álarcot vagy íjászkodhattak is, sőt, apró ajándékot, fánkot és kenyérlángost is kaptak a kiérkezők. Az esemény fináléja egy elképesztő tűzzsonglőr-bemutató, majd a kiszebáb ünnepélyes égetése volt.

Kerekasztal-beszélgetés a Fókusz Női Csoport Én/idő programján

Bölcsibe készülünk

„A gyermekem a mindenem, de sokszor mégis úgy érzem, elveszek az anyaságban” – ez a gondolat az édesanyák többségében időről időre megfogalmazódik. Sokan szégyellik bevallani, mások egy idő után próbálnak megoldást találni a bennük felmerülő kételyekre. Kerületünkben a Magdolna utca 47-ben van egy hely, ahol már a megérkezés pillanatában tudhatjuk: itt értenek minket, segítenek nekünk. A Fókusz Női Csoport Én/idő programján jártunk és elsőként – hiszen még visszatérünk – a Bölcsibe készülünk című kerekasztal-beszélgetésen vettünk részt.

Színes programok a megújult Kálvária téren

Családi nappal indult el az Orczy negyed rehabilitációja

Szerették az égiek a józsefvárosiakat a most szombaton megrendezett Orczy családi napon. A beharangozott eső helyett napsütésben, színes programokkal, tartalmas és jó hangulatú műsorral várták az odalátogatókat. A felújított Kálvária téren családok, barátok, a kerület apraja-nagyja együtt ünnepelhettek ezen az őszi napon, ahol a közösségformáló erőt nem csak a közösen megélt eseményekből meríthették. Ezzel a nappal ugyanis hivatalosan is elstartolt az Orczy negyed komplex rehabilitációs programja, melyet - ahogy az eseményen Sára Botond polgármestertől megtudtuk – a következő 3 évben, mintegy 2,5 milliárd forintból az ott élők életkörülményeinek javítása érdekében indítanak el.

A rovat további hírei

 

Orczy Negyed Program.

A Magdolna-Orczy Negyed Programról

A józsefvárosi képviselő-testület 2016-ban döntött arról, hogy indul a „Leromlott településrészeken élő alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítása, társadalmi és fizikai rehabilitációja Budapesten” elnevezésű pályázaton.

A rovat további hírei